Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest..??

jak to jest ze skórczami? jak je czułyście ???

Polecane posty

Gość jak to jest..??

chodzi mi o te pierwsze, z ktorych wiedzialyscie ze to juz.. jak je sie odczuwa..??? to stawianie sie brzucha??? bol w dole? czy w krzyzach? i co ile minut?

Gość dulo_forta
pomozcie prosze.. bo cos zaczelam czuc ale nie wiem czy to juz.. :(

Gość jak to jest..??
ale co?

Gość carbon...
jeśli nie jesteś pewna to znaczy że nie musisz jeszcze gnać do szpitala.

Gość hbytuhjtrj
boli jak cholera, więc nie można tego "przegapić" :) Później boli jeszcze bardziej :P

Gość ckdskvl
nie wiem jak to jest ze skÓrczami bo nie znam czegoś takiego ale skUrcze bolą tak jak boli brzuch na sraczkę ja miałam bóle krzyży jeszcze

Gość zonaKraka
Ja w ogóle nie czułam w brzuchu, tylko w krzyżu... Wiesz jak łapie skurcz w łydce? Taki ostry, punktowy ból? No to ja miałam tak w krzyżu i miednicy. W nocy przed porodem złapały mnie jakieś 3-4 skurcze, nieregularne więc wróciłam do spania. W dzień porodu zaczęły mnie pobolewać plecy, położyłam się, trzy skurcze co 5 min, po trzecim odeszły wody i wtedy już nie miałam wątpliwości że muszę jechać do szpitala. Nie dało się pomylić z niczym innym. Ale widziałam dziewczynę która miała skurcze porodowe, a przed ktg w rozmowie z lekarzem określiła je jako takie jak miesiączkowe (skarżyła się wcześniej na bolesne miesiączki).

Gość liceum muzeum
Ja mialam co prawda porod wywolywany, bo mi zaczely wyciekac wody, a nie bylo skurczy - ale nie od razu oksytocyna, tylko na poczatek jakims srodkiem homeo. I faktycznie odczuwalam to jak bol miesiaczkowy, ktory coraz bardziej sie nasilal. Niestety skurcze ustaly, kiedy ten proszek przestal dzialac i dostalam oksytocyne, po ktorej rozwinelo sie szybko i to juz byl silny bol, ktory nie wiem jak opisac. Moze i rzeczywiscie dalej jak mocny, mooooooocny miesiaczkowy, ale jakos go zwyczajnie nie pamietam

Gość marika32
ja czulam jakby na brzuchu zaciskała mi się z całej siły metalowa obręcz

ja jeszcze nie rodziłam ale też dla mnie odwieczna zagadka " jakie to uczucie miec skorcze? " Ale chyba kazda nieco inaczej odczuwa. Piszcie piszcie bo to ciekawe jest :)

Gość no coz.........,...,.,
Skurcze --- jak bardzo bardzo bardzo mocne bóle miesiaczkowe Bóle parte ---- jakby miało ci odbyt rozsadzic

Gość tak napiernicza
że nie da się tego pomylić z czymś innym.

Gość zxzx
za pierwszym razem nie czułam bo poród był wywoływany. Za drugim zaczęło się od takich twardnień co 3min. które z czasem przybierały na sile.

Gość pho-ney
Ja odczuwałam skurcze jak taki dość intensywny ból miesiączkowy, co się pojawiał na chwilę, znikał, znów się pojawiał i tak coraz częsciej. Jak odeszły mi wody, to tak samo, tylko 10 razy bardziej bolesne i częstsze, tak co 2-3 min. Bóle parte dla mnie były podobne jak te wcześniejsze, ale rzeczywiście uczucie rozpierania im towarzyszyło.

Gość ja nie polecam
Tak samo jak poprzedniczka, na początku jak bóle miesiączkowe, potem coraz wiekszy ból, a pod koniec mocne bóle miesiaczkowe polaczone z uczuciem jakbyś miała zrobić za przeproszeniem wielką kupę :D