Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heloiza999@o2.pl

jaki okres w historii lubicie najbardziej?

Polecane posty

Gość heloiza999@o2.pl

tak z edukacyjnego, hobbystycznego punktu widzenia? Ja anglię 16 wiek;-DDDDD tudorów- romansidło wszech czasów;-))

Gość MarceloMariuszek
A ja najbardziej lubię grekę, bo tam prym wiodły pedały.

no tk, jak mogłam sądzić, że kafeterianie czymkolwiek się interesują;-p

Gość Z mieczem pod drzewem
Starożytność SPARTA !!!

Gość Z mieczem pod drzewem
lubię też dziej Słowian ( choć tak naprawdę mało o niej wiadomo bo wiele dokumentów nie przetrwało niestety ) i skandynawię wikingów to wczesne średniowiecze z późnego to lubię całe nie lubię renesansu ale czas wojen napoleońskih też lubię no i starożytny rzym

Gość harajukugirl
epoke kongresu wiedenskiego i sw. przymierza....w kontekscie stosunkow miedzynarodowych

no ok- imponujecie mi pomału....myślałam, że tu same tłuki, ale nie- coś lubiecie

Gość do heloiza
Moim zdecydowanym faworytem byla zawsze wojna domowa w Hiszpanii, rewolucja w Rosji i we Francji tez sa interesujace, rewolucja kulturalna w Chinach, rezim Czerwonych Khmerow w Kambodzy, w zasadzie caly komunizm i nazizm, kiedys czytalam tez wszystko co mi wpadlo w reke o rewolucji Chomeiniego w Iranie i ogolnie o Iranie... trudno powiedziec co jest najbardziej interesujace, jest tyle ciekawych rzeczy.

Gość frittata
sredniowiecze

Gość dziękuje Wam kochane bardzo za
II ŚW i Kozaczyzna

Historią nieszczególnie się interesuję szczerze mówiąc. Ale kocham Kosmos, więc mogę się podpiąć, że mój ulubiony okres w historii to czas powstawania wszechświata :) Z historii Ziemi - era Dinozaurów :) Ale jeśli koniecznie musi być historia człowieka to fascynuje mnie a zarazem niepokoi Średniowiecze, inspirują historie Wikingów, lubię mity celtyckie.

Gość tleeeenu
20-lecie międzywojenne (baaardzo chciałabym żyć w Ameryce tego okresu) oraz wiek XVII i XVII :))

Gość do heloiza
Ja sie interesuje czym popadnie, choc do historii mam szczegolny sentyment, bo pisalam prace magisterska z historii. Astronomie uwielbiam, tak samo jak fizyke, w tych dziedzinach aktualnie dzieja sie najciekawsze rzeczy, zwlaszcza w fizyce kwantowej.

Gość Facet z Marsa
jak napisze jak okres mnie fascynowal i za co jestem wdzieczny po czescie dla jednego pana H to mnie zaraz wypierdola z tegeo forum. :)

Gość a49a
XIX wiek, szczególnie druga połowa. Miał taki fajny klimat. ;) Poza tym antyk i początki XX wieku.

Gość ;.anm;
Starożytny Rzym,Egipt,Grecja i II wojna światowa. Jeżeli chodzi o starożytność interesuje się modą kobiecą,fryzurami kobiet i mężczyzn i jakie to miało znaczenie w ich życiu.