Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mamma

Wczoraj dostałam przedłużenie umowy na czas określony. Czy mogę już przynieść

Polecane posty

Gość Przyszła mamma

L4 na czas ciąży? Pytali mnie czy jestem w ciąży, okłamałam że nie a jestem w 3 miesiącu.

Gość to pewnie twoja ostatnia umowa
🖐️

Gość Przyszła mamma
Szef nie wie że jestem w ciąży. Była to ciąża planowana bo już wcześniej wiedziałam że przedłużą mi UMOWĘ. A i gumka nie ma prawa spaść debilu 🖐️

Gość pani x. y
a jesteś chora czy w ciąży ? czy zwyczajnie jesteś leń i wyciągasz forse po naszą uczciwie pracujących ,kasę ?

Gość mty
kiedykończy ci się nowa umowa? jeśli koniec umowy wypada po zakończonym 3 miesiącu ciąży to muszą ci ją przełużyć ale chyba tylko do dnia porodu.

A później się dziwią że zatrudniać kobiet nie chcą, przyjdzie taka, okłamie i jeszcze na chorobowe ucieknie

Gość mty
poza tym dlaczego chcesz iść na L4 - nie lepiej popracować i mieć chociaż nadzieję, że jak szef zobaczy, że jesteś sumienna, to cię będzie chciał zatrudniać nawet po macierzyńskim?

Gość BEZ OBSESJI
dostaniesz dyscyplinarkę po prostu , za kłamstwo , chyba że ginek nakłamie ,ale to droga sprawa

Gość Przyszła mamma
Nową umowę mam NA CZAS NIEOKREŚLONY. Myslałam o L4 do końca ciąży, potem macierzyński i te inne do 3 roku życia dziecka.

Gość mty
no to jak masz nieokreślony możesz iść. Ale płatne będziesz miała tylko do końca macierzyńskiego - pozostałe wolne (wychowawczy itd) są już bezpłatne, więc kasy nie będzie z tego

Gość BEZ OBSESJI
no to tak jak ci napisałam , tak sie wkopała dziewczyna u mnie w firmie

Gość kaaassssiiiiiaa
prowo!!!!

Gość Przyszła mamma
Składam dzisiaj zwolnienie. Potem napisze jak mi poszło.

Gość dziewczyny poczytajcie o zwiaz
kobieto nie idz na zwolnienie po ciazy idz na 7/8 etatu i nikt cie nie ruszy

Gość annakareninkadajedupyzadrinka
przyszla mama ale z ciebie suka, powinien cie pracodawca wypierdolic na pysk kombinatorko i wystawic takie referencje zeby cie nigdzie nie przyjeli. pierdolona maciora rozplodowa.

Gość 3695225+i-
oby twoj bachor zdechl oszustko

I przez takie pustaki jak autorka tematu pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet i ew. młodych matek, które potem źlamdają, że im źle, bo szef niedobry. Życzę Ci aby Cię zwolnił na zbity pysk i abys nigdy więcej pracy nie znalazła.

Gość fobistra
z punktu widzenia prawnego kobieta ma obowiązek powiadomić pracodawcę o ciąży już nawet w 7 tyg i nie chodzi tu nawet o umowy i lojalność ale o dostosowanie warunków pracy do swojego stanu, nawet jesli jest to tylko siedzenie przed komputerem

Gość ula kraków
jak ktoś eyżej napisał , baba dostanie dyscyplinarkę jeśli kłastwo wyjdzie ,a że kłamstwo ma krótkie nóżki ...

nie wazne czy to prowo czy nie - ale spotkalam juz w realu taka sytuacje kilka razy - i juz sie nie dziwie, ze pracodawcy nei chca zatrudniac mlodych dziewczyn- wkurza mnia niesamowicie takie zacho9wanie

Gość przyszlamamusiaaaaaaaa
Ludzie jak słyszę wypociny takich jak wy to normalnie szlag mnie trafia! A jak słyszę to wasze zasrane powiedzonko " ciąża to nie choroba" to mi się rzygać chce :O Tak mówią tylko baby które ciążę znosiły świetnie, lub takie które w niej nigdy nie były. Ewentualnie jeszcze faceci, którzy nie są w stanie sobie tego nawet wyobrazic !!!!! Może i ciąża to nie choroba , ale ja jestem w 11 tygodniu i nikomu nie zycze takich bóli podbrzusza , pleców i głowy !!! Wymioty,nudności.... A wy tylko potraficie pierdolić że za naszą kasę na L4 siedzi ..... idiots....idiots everywhere .......... 🖐️

jesteście idiotkami .......... tyle w temacie pustaki 🖐️

Gość fobistra
oszzukała i to jest pewne natomiast pytanie co na tym skorzysta ? przeanalizujmy, pójdzie na L4 pierwszy miesiąc L4 płaci zakład pracy , następne miesiace płaci ZUS wiadomo że firma nie będzie chciała jej powrotu pozatym mozesz mieć kontolę z ZUSu dlaczego jesteś niezdolna do pracy musisz to potwierdzić dokumentem że twoja ciąża jest zagrożona i nie możesz wykonywać danego rodzaju pracy będziesz miec taki dokument ? lekarz na twoja prośbę nie wystawi, to ludzie poważni bez przesady i też nie chcą POŚWIADCZAĆ NIEPRAWDĘ tylko dlatego że pindzie nie chce się pracować

Gość pomysłowa Gośka
pracodawca nie ma prawa pytać o ciążę!

fobistra wiekszego debilizmu nie slyszalam :O Lekarz wypisuje L4 gdy są wymioty, bóle głowy,gorączka .... a nie że zagrożenie ciąży :Otylko pustak takie coś napisze :O jestem w ciąży i będziesz się ze mną kłócił? no bez kitu idiots everywhere ..... przeanalizuj sobie swój zryty baniak a nie jej problem 🖐️

Gość fobistra
pomysłowa Gośka - pracodawca nie ma prawa pytać o ciążę podczas zatrudniania/rozmowy kwalifikacyjnej później jeśli jesteś pracownikiem masz obowiązek o tym powiadomić nie ja układam prawo

a mi już nie odpiszesz bo nie masz argumentów ? żałosny jesteś.

Gość 123436364654
nie mow nikomu, ze wiedzialas ze jestes w ciazy jak podpisywalas umowe.... mozesz isc na zwolnienie i to juz do konca....powodzenia

Gość blablablablaaaa
autorko.. i co?