Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiołkowa Mama

Dziewczyny jak walczycie z celulitem?

Polecane posty

Gość Fiołkowa Mama

pytam tych, które temat dotyczy...walczycie, czy dałyście "siana"? Ja mimo szczupłej figury nie mogę powiedzieć że jestem zadowolona - bo wlasnie nie mam jędrnego ciala gladkiego tylko ten cholrny celulit..sni mi sie po nocach..zaczelam tak, bo wiem, ze jedną rzeczą nie dam rady zalatwic sprawy wiec herbata zielona, wiecej wody, mniej niezdrowego jedzenia żel antycelulitowy - rano, i wieczorem plus peeling wieczorem pod prysznicem tabletki deto cell - nie mam pojecia czy pomoga ale co m itam,sprobuje..... no i codziennie seria ćwiczeń, nie jakieś dlugie, ale tak minimum 15- 20 minut dziennie na brzuch, uda, posladki i rece oby pomoglo....bo juz chce naprawde na lato wygladac porządnie..

Gość Fiołkowa Mama
nie walczycie? uhm....szkoda...

Gość bestevernot
walczymy, walczymy :) ja od niedawna uzywam specjalnego masazera, kupilam takie 2 w 1 masazer i balsam: http://www.ceneo.pl/8531157#tab=click_scroll po pierwszym masowaniu dostalam siniakow. czy dziala? jeszcze nie wiem... co do tabletek to sama jestem ciekawa, planowalam kupiz inneov na cellulit. ciekawe czy cos daja...

Gość bestevernot
bardzo jestem tez ciekawa baniek chinskich, na allegro sa takie z pompka. Uzywal ktos? Jakie efekty?

ja walczylam i mi osobiscie pomagal zimny prysznic oraz zele ujedraniajce i balsamy po kapieli . ja akuratnie kapalam sie w niemalze goracej wodzie gdyz uwielbiam taka kapiel a pozniej przez kilkanascie minut polewalam uda i posladki lodowata woda (nie robilam naprzemiennych natryskow) i po takim ''zabiegu'' wcieralam balsam ujedrniajacy. firmy nie podam poniewaz co miesiac stosuje inny by skora sie nie przyzwyczajala. ;)

Gość autorko ale napisz
Ja polecam matę ozonową:)Leże w wannie ok 30 minut 3 razy w tygodniu.Cellulit znika:) Do tego teraz jestem w ciąży i dzięki macie nie mam nawet jednego rozstępu,a stare na boczkach bardzo zbladły:) U mnie mata ozonowa+jakiś balsam i czuję się super bez cellulitu i rozstępów.Do tego skóra po takiej kąpieli jest bardzo gładziutka i miła w dotyku:)

Gość mama007
ja zauważyłam, że mam ładniejszą skórę już po tygodniu niejedzenia żadnych słodyczy. Jak zaczynam znowu jeść, to niestety widać.

Gość bestevernot
tez uwielbiam gorace kapiele, albo bardzo cieply prysznic, i nie ma szans zebym polala sie pozniej zimna woda. Nie moge sie przemoc. Co do slodyczy to mam podobne wrazenie, wyeliminowalam cukier, zaczelam uzywac slodzika w plynie, nie ma tego dziwnego posmaku jak tabletki. Kiedy mam ochote na slodkie, biore jogurt naturalny 0%, kilka kropli slodzika, lyzeczka kawy rozpuszczalnej lub zbozowej, wymieszac, pyyyycha. I badzo malo kaloryczne ;)

mi z pocztaku tez bylo ciezko polac sie lodowata woda po goracej kapieli ale uwierz mi ze po tygodniu ewentualnie dwoch organizm sam sie tego domagal. po wyjsciu z wanny bylo mi tak goraca ze nie marzylam o niczym innym jak o lodowatej kapieli lub prysznicu. troche glupio brzmi ale naprawde tak mialam :) teraz akuratnie tej metody nie stosuje gdyz jestem w ciazy... i cellulit u mnie znow sie pojawil ;/ ale bede z nim wlanczyc po ciazy gdyz nie chce faszerowac sie zadnymi balsamami by nie szkodzic malenstwu to raz a dwa odpuscilam sobie zimne prysznice by sie nie daje Boze nie pochorowac ;)

Gość bestevernot
hmm, no moze sprobuje, tylko musze uprzedzic meza ze jak uslyszy pisk z lazienki, to tylko ja walcze z cellulitem ;) Tymczasem zakupilam folie spozywcza i mam zamiar sprobowac okladu/peelingu z kawy. Ja w ciazy tez nic nie stosowalam, chociaz cellulit rosl mi w oczach, ale co tam, najwazniesze dobro malenstwa, lepiej dmuchac na zimne.

hmm folie spozywcza? cos kiedys slyszalam o tym a ten peeling z kawy jak wyglada ? domyslam sie iz kawa nie mielona i jak to sypiesz i owijasz wokol nogi ? :D moze glupie pytanie ale licze na powazna odpowiedz :D

Gość bestevernot
jest kilka roznych przepisow, uprzedzam ze jeszcze na sobie zadnego nie probowalam! 1. 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - najtańsza może być 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki spirytusu - może być kosmetyczny 1 łyżeczka oliwy z oliwek - może być kosmetyczna folia spożywcza - przeźroczysta Ze składników robię papkę, jak jest za gęsta to dodaję oliwy i wody, ma być konsystencja gęstej śmietany. Nakładam na zwilżone nogi, zawijam folią i trzymam to 20 minut. Dłużej nie wytrzymuję, bo troszkę szczypie i rozgrzewa mocno. Potem spłukuję, i nacieram balsamem ujędrniającym. Można oliwką. Skóra jest zaczerwieniona, ale do rana nie ma śladu. Robię co dwa dni i jestem zadowolona. 2 Pół kubka kawy zalać wrzątkiem, ale tylko to wysokości proszku, po paru chwilach dodać 4-5 kropli olejku cynamonowego i wymieszać to wszystko z jakimś balsamem. Potem nałożyć takie ciepławe na wyszorowane wcześniej gąbką bądź peelingiem ciałko, zawinąć się folią i na godz. pod ciepły kocyk... powtarzać co 2-3 dni, i po 3 tyg. efekt powalający!!!

Gość bestevernot
te 2 przepisy przekopiowalam z innego forum, ale jak wpiszesz w googlach peeling kawowy na cellulit to zapewne znajdziesz jeszcze inne metody. Dziewczyny zareczaja ze dziala... zobaczymy...

Gość powiedzcie mi :>
czy taki piling z kawy mogę robić w ciąży ???

Gość incognito*
bylam na zabiegach antycellulitowych, efekt byl znakomity, napwadę 0 pomarańczowej skorki, troche mnie to kosztowało, teraz znow cellulit wrócił, a ta babka co miala gabinet wyjechala.A tylko 1 taki byk w mieście. Nie wierzę w zadne kremy i peelingi, stosuję je tylko dla gładkości skory i jesli o tą kwestię chodzi to spełniają swoją rolę

Gość bankowka
ja stosuje banke chinska co drugi dzien, co drugi dzien robie piling z kawy a po kazdym zabiegu stosuje balsam ujedrniajacy i efekty sa widoczne. robie to od meisiaca.

Gość zielonooka_12
Peeling kawowy uwielbiam. Stosuję go zamiennie z antycellulitowym kremem (dokładnie takim http://dermalab.pl/150,dermology-cellulite-solution.html) i efekty są super. Do tego biegam i piję sporo wody. Mnie to pomaga i cellulit mam coraz mniej widoczny. Mam nadzieję, że do sierpnia go zlikwduję :D

Gość Anetka85.
bańki chińskie gumowe plus olejek ziaja do masazu ... rewelacja !!! stosowałam , kilka masaży i cellulit znikł ... tylko niby nie wolno ich używać w czasie ciąży .. nie wiem dlaczego... bo przecież to na uda i tyłek.. ,ale niby tak wyczytałam , ale trzeba by było zapytać kogoś mądrego :) Na początku trochę boli... ,ale systematyczne stosowanie co 2 dzień daję efekt