Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ankuu

Krwawienie w trakcie brania pigułek

Polecane posty

Szok. Co prawda biorę Harmonet 1 miesiąc (po dłuższej przerwie nie brania antykoncepcji). Dziś wzięłam ostatnia tabletkę. Ale rano zauważyłam plamki krwi na bieliźnie. Do południa nic, popołudniu znowu jakieś krwawienie. Byłam u gina tydzień temu i wszystko było ok. I chcę zmienić tabletki na Yasminelle. I miałam zacząć brać ją jak odstanę okres. I teraz nie wiem co robić ;/

To, ze nigdy nie krwawiłam w trakcie brania tabletek i teraz nie wiem w którym momencie wziąć nowe opakowanie tabletek. Ginekolog kazał z pierwszym dniem okresu, i teraz nie wiem czy to plamienie traktować jako okres ? Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę to dziś powinnam wziąć nowe opakowanie bez przerwy ?

Zmieniając z tabletek jednofazowych dwuskładnikowych na tabletki jednofazowe dwuskładnikowe pierwszą tabletkę drugich tabletek bierzesz najwcześniej pierwszego dnia po zakończeniu przyjmowania pierwszych tabletek, a najpóźniej ósmego dnia po zakończeniu pierwszych tabletek czyli po 7-dniowej przerwie, tak jak rozpoczęłabyś kolejne opakowanie tych samych tabletek. Gdybyś przeczytała ulotkę to wiedziałabyś zarówno o tym, jak i o tym, że podczas przyjmowania trzech pierwszych opakowań w dowolnym momencie może pojawić się krwawienie lub plamienie.

ginekolog twierdził inaczej Pani wszystko-wiedząca ;]

Gość w ogromnym przelocie XV
Dla mnie bardziej wiarygodne jest to co jest napisane w ulotce przygotowanej przez producenta, który prowadził badania kliniczne, i która została zatwierdzona przez odpowiednie instytucje niż opinia pierwszego lepszego konowała.