Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patka0001

Niski Poziom beta hcg.

Polecane posty

Gość patka0001

Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 24.12.2012 roku. Testy ciążowe wychodza negatywne. Dnia 04.02.2013 robiła beta hcg które wyszło 9,7 mlU/ml. Czy to oznacza ciążę?

Gość TAK TO CIĄŻA!!!
JAKIŚ 3-4TC

na moich wynikach z beta hcg to 3-4 tygodnie powinny miec wartosc 9-130. wiec mozliwe ze ciaza. najlepiej zapytaj lekarza

ja robiad pierwsza bete mialam wynik 6 tys z kawalkiem natoiast drugi raz to grubo ponad 115 tys tak wiec w moim przypadku pewnosc byla 300%

skoro ostatnia miesiaczke mialas pod koniec grudnia, teraz mamy luty, to beta jest zbyt niska, najprawdopodobniej bylas w ciazy ale poronilas

Gość raczej zaszłaś
w ciążę długo poźniej niż Ci się wydaje:) Pewnie jakiś tydzień-10 dni temu,dlatego testy wychodzą negatywnie a beta bardzo niska:) Owulacja bardzo się przesunęła:)Ale w ciąży jesteś:)

po 48 godz powinna wzrosnąć chyba o 60% czy 80% jakos tak. powtorz za dwa dni jesli wyjdzie wiecej jak 9.7 to na bank ciaza ;)

Gość raczej zaszłaś
co Wy ją straszycie???Jakie poronienie???:/ Zaszła w ciążę bardzo niedawno-wtedy jak już czekała na okres.Owulacja się przesunęła i dlatego testy jeszcze wychodzą negatywnie...

jakby poronila to by boli dostala i krowotoku :/ nie wmawiajcie jej najgorszego. najpredzej owulacja zrobila ci figla i sie przesunela ;P

powtorz bete za 2 dni, jezeli beta wzrosnie tzn ze dziewczyna wyzej ma racje, jezeli spadnie racje mam ja.. zycze Ci by to jednak byla ciaza

Gość raczej zaszłaś
dzisiaj masz 44 dzień cyklu-testy ciążowe negatywne,beta ledwo pozytywna-zaszłaś w ciążę około 36 dc dlatego zwykłe testy jeszcze ciąży nie wykryły,a beta jest niska:)

to fakt moglo dojsc do poronienia zatrzymanego w ktorym nie ma zadnych objawow ale do nich dochodzi kolo 12 tyg ciazy jesli cos jest nie tak kiedy serduszko juz bije i nagle przesatje przez co macica tez sie nie powieksza i nie daje zbytnio organizm znakow o poronieniu

a w tak wczesnej ciazy to organizm sam by sie oczyscil poprzez krwotok. to jeszcze zarodek dlatego na 95% wystapilo by krwawienie.

Gość Zamiast
zaklopotana a o obumarciu ciąży słyszałaś? Wtedy krwawienia moze wcale nie byc

Gość Zamiast
akurat miałam zatrzymane w 8 tygodniu na etapie 6 więc nie masz racji

Nie straszcie dziewczyny!!!!! Nigdy nie wiadomo do końca! Powtórz bete i musi wzrosnąć minimum o 66% ale i więcej w ciągu 48 godzin.Wtedy będzie już wszystko jasne.Trzymam za ciebie kciuki!

ok, ale moglo dojsc do zatrzymania.. beta 9 to bardzo malo.. to tak jakby do zagniezdzenia zarodka doszlo dzien- 2 dni temu.., dziewczyny ktore robia test na bete w 12 dni po owulacji maja wynik mniej wiecej 60pare, po tygodniu maja juz ok 2 tysiecy.. beta wzrasta w ciagu 48godzin o 66% w ciagu 72 godzin o 117%

nie chce nikogo straszyc, mowie tylko o tym co moglo sie stac - lepiej byc przygotowanym na najgorsze, wyjscia sa 2

Gość patka0001
Dopowiem że testy owulacyjne robilam i pozytuwne wychodziły mi 16. 17 styczeń.

Czyli ze raczej 3-4 tydz ciazy. zrob za dwa dni bete i daj znac bo jak widzisz sama jeszcze troche i sie to pozabijamy :D

Gość raczej zaszłaś
Paka a po 16-17 robiłaś dalej esy owulacyjne?Ja zapomniałam dodać,że też wtedy robiłam testy owulacyjne w połowie cyklu.Były pozytywne przez kilka dni.Później robiłam po 20 dc i dalej pozytywne-myślałam,że już może jestem w ciąży i dlatego tak wychodziły:/A to się okazało,że LH się zaczęło podwyższać ale do owulacji nie dochodziło i pewnie gdybym po 30 dc zrobiła test owulacyjny też byłby pozytywny,bo owulację miałam w 35 dc.Więc wychodzi na to,że pozytywne testy owulacyjne miałabym odn 14 do 35 dc:/LH się wydzielało ale owulacja bardzo się spóźniała:)

Gość patka0001
Nie wcześniej wychodziły negatywne. Bo zgodnie z cyklem owulacje powinnam mieć ok 10. stycznia. Pozytywne wyniki miałam dopiero poźniej.

Gość raczej zaszłaś
Ale nie chodzi mi o wcześniejsze testy tylko o to czy po 16 stycznia dalej robiłaś testy??? Bo możliwe,że było tak jak u mnie.

Gość raczej zaszłaś
Możliwe,że test owulacyjny wyszedłby Ci pozytywny ok 10 dni temu.Bo wtedy prawdopodobnie miałaś owulację:)Rozumiesz?:)

Gość patka0001
Nie dalej już nie robiłam testów bo mi się skończyły. Jak zrobię następny wynik to napiszę co i jak a w piątek idę też do lekarza to się wiecęj wyjaśni

Gość lilkky
Witajcie, proszę doradzcie mi. Ostatnią miesiączkę miałam 12 września. W ten wtorek zrobiłam betę i wyszła 330 mlU/mL. Dzwoniłam do lekarza i powiedział ze ta beta jest bardzo niska i nie wiadomo co będzie. Z norm wynika ze jest to właśnie 4-5 tydzień. Czy on rzeczywscie jest taki niski jak na ten tydzień?