Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

njunnujn

Wytłumaczcie mi ten "ARGUMENT"

Polecane posty

patriarchalnych skamielin: - do kobiety należy 100% prac domowych tzw. lekkich czy porządkowych i gotowanie - do mężczyzny należa prace cięzkie i w tym momencie nastepuje wyciągnięcie kardynalnego argumentu: "bo tylko mężczyzna wtarga szafę na 11 pietro !" I to ma być podział obowiązków fair wobec kobiet i męzczyzn? vvvv Praca sprzątaczki i kucharki zatrudnionej do zajmowania się domem: lekko licząc 1500,- na rękę/miesiąc. Częstoliwość codziennie minimum/średnio 4 godziny, 7 dni w tygodniu= 18.000zł/ rocznie vvvv Praca panów wnoszacych szafę 35,-/h, dodajmy 15zł/h, za pracę typu wbić gwożdzia, dokrecić zawias, zawiesić pólkę, co daje 50,-/h. Częstotliwość raz w roku razem 8h: wymierna wartość pracy mężczyzny w domu= 33,33 zł miesięcznie= 400 zł/rocznie. vvvv To ma być fair podział, przy dwóch osobach pracujących na pełen etat zawodowo? Pora wyrzucić ten idiotyczny argument, bo to nielogiczny bubel:)

Gość uomek
argument z szafą jest do kitu bo nikt takiego argumentu nie użył

Gość BSA
Ja bym wniósł nawet 3 szafy, jako że jestem prawdziwym Ślonzokiem

Gość Heniu
To nie skamieliny, tylko rodzaj umowy: 1.Utrzymuję żonę więc jest moją własnością i musi robić co każę 2. Nie utrzymuje żony więc jest moją partnerką i robi to, co wynika z naszych ustaleń, negocjacji itp. Daje prosty wybór. Oczywiście jeśli baba myśli, że będą ją utrzymywał a ona np. będzie mogła robić co chce to bardzo szybko sprowadzam ją do parteru, za potraktowanie mnie jak frajera należy się ostrzegawczy plaskacz. Większość wybiera 2 ale szybko się okazuje, że d.... wołowe z nich a nie partnerki, nie potrafią przestrzegać najprostszych ustaleń. Po prostu kobiety są genetycznie predysponowane do tego, by robić co im się karze a nie współpracować - widać to dobrze w miejscach pracy, faceci współpracują a baby rywalizują i podkładają sobie świnie. Bo tak było od zawsze - faceci współdziałali na wojnie i polowaniu a baby tłukły się o ich względy i ochłapy po nich.

Gość :przyjeżdżam::2:4:2:4:2:4:2:4:
trartatta m lay ah GASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS i know ja też boję się ciebie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 h e v y a w ;) ŚWIAT CZAROWNIC

Gość kromka chleba ze smalcem
A co rozpuscilas meza i teraz nie wiesz co zrobic??

Gość :przyjeżdżam::2:4:2:4:2:4:2:4:
:

no tak, tylko facet targałby szafę na 11 piętro zamiast użyć windy :D

Gość nnuuddyy
screapth

Gość co mam...
...i dlatego to sa skamieliny. To bylo baaardzo dawno temu i nijak sie ma do dzisiejszej rzeczywistosci. Po co o tym gadac?

Gość nnuuddyy
yy

Gość nnuuddyy
nnuddyy

"jakie piękne słowa - szkoda tylko, że Voltaire był skończonym hipokrytą i po cichu pisał donosy na policję na swoich politycznych oponentów i kopał pod nimi doły - taka mała dygresja" Bo autorka jest komunistka i lubuje sie w tych klimatach:)

Gość nnuuddyy
nnuuddyy

Gość nnuuddyy
13

Gość njun niezalogg
To fakt,:) Ale stwierdzenie ładne, a trzeba je jakoś podpisać;)

Gość njun niezalogg
Macius, upiles się w środku tygodnia Dlaczego mnie natasza?

Gość njun niezalogg
*obrazasz?

Oj nie, ja zawsze od listopada mowie o Tobie to samo:) Nie obrazliwie, ale uczciwie:)

Gość njun niezalogg
Określenie komunistka jest obraźliwe Masz jakiś argument?