Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

njunnujn

Wytłumaczcie mi ten "ARGUMENT"

Polecane posty

Zgadzam się :):):):):) To JEST skrajnie niesprawiedliwe :) Pójdźmy na kompromis: obowiązki pół na pół. Z tym, że po męskim pół i tak musi kobieta poprawiać. Niechże więc niech od razu zrobi te swoje 90% :P a wszyscy zaoszczędzimy mnóstwo czasu i nerwów. Same korzyści! :P:P:P

Gość njun niezalogg
Macius, zaspiewaj sobie kolysanke do lustra, to dopełni Twojego zadbanego wizerunku

Gość njun niezalogg
Moor? Zawieszka?;)

Gość Bo to nie jest
zaden rzeczowy argument tylko taki rodzaj zabiegu retorycznego, ma byc plastyczny i efektowny w formie a tresc jego zchodzi tu na plan dalszy bpo ma za zadanie wywrzec jedynie okreslony efekt a nie stanowic przedmiot merytorycznej dyskusji

Gość njun niezalogg
Mlllotkiem, o podział w Twoim związku się nie martwię __;), o niczym podział się zresztą nie martwię Eliminuj,ę durne argumenty Chyba że ktoś mi wyluszczy jakąś logikę w nich

a ostatnio zostałem zganiony za złażenie z dżefa:)

Gość njun niezalogg
Sądzę też że to skamielina z okresu kiedy facet rzeczywiście dużo robót w gospodarstwie robił. Czasy się zmieniły ale elastyczność u panów niewielka i może dlatego wygina?;)

A jaki jest sensowny argument, stojący za porównaniem wartości pracy europosłanki (ok 20tys euro/mc) z wartością pracą sprzedawcy w markecie za 1200 PLN? :P:P Odpowiedź: KTOŚ MUSI sprzedawać. Bo europosłanka się sama nie obsłuży :P A jeść trzeba. :P

Gość njun niezalogg
Tankuj, tankuj A niby skąd Ty to wiesz że zlaxlam?'''???!

Reasumujac: nie chodzi o szafe, tylko o to kto wiecej pracuje i kto jest glownym generatorem dochodow w rodzinie:)

no cóż osobiście nie znam faceta który nic w domu nie robi tylko szafe wnosi ale zakłądając że jednak tak by było to nie wina faceta tylko ułomność kobiety powoduje że taka sytuacja ma miejsce.

Gość njun niezalogg
Nigdy nie jest wina faceta:) To zła, ulomna kobieta! haha

Njun - mniej więcej...post napisałam, zagadałam się i kliknęłam "wyślij" cholera wie ile czasu później :D

Gość njun niezalogg
Moor, ale nawet pasowało, bo pierwszy raz nie dotarło do mózgu adresata, nie wiem jak za drugim...;)

bo widzisz każdy daje z siebie tyle ile moze dać drugiej osobie, kazdy bierze tyle ile daje druga osoba, wiec jeśli dajesz w zamian nie chcąc przynajmniej równowartości wówczas sama siebie skazujesz na niewolnictwo. może zostać to uznane za gest ale po pewnym czasie staje się normą.

sprowadzanie tego do kwesti damsko męskiej to nadinterpretacja:)

Gość njun niezalogg
Tankus, nielogiczne piszesz. Dawanie dla dawania, branie tego co ktoś daje, a za chwilę : oczekiwanie równowartości, czyli dawanie dla odbierania rekompensaty? Ale jest późno, wybaczam:)

oj no dobra :) ide zatankowac:)

gdy kobieta przychodzi zmęczona z pracy do domu, wtedy po całusie na powitanie i pytaniu " co w pracy, kochanie" na stół wjeżdża świeżo ugotowane ulubione danie........................... w głowie kobiety zapala się czerwona lampka: CO ZŁEGO zmalowałeś, drogi mężu? czy przypadkiem nie jest argument, żeby następnym razem wrócić z pracy 4 godziny później, po piwie? :P

Gość njun niezalogg
W głowie kobiety nic się nie zapala, kobieta w głowie ma tylko linke łącząca uszy żeby nie odpadły, Dlatego argumenty z piwem w ramach szantażu na pewno ją przekonają:)

rety sreberko ty po prostu chcesz się bić:)

cała przewrotność kobiety każe jej walczyć o równouprawnienie a jak trzeba wnieść szafę powstają nagle podziały mężczyzna -kobieta:)

Gość njun niezalogg
Nic innego nie miałam na myśli, jak tylko to co napisałam: o co chodzi z tym argumentem, skoro noszenie szafy a zajmowanie się domem to podział do lipy? I mam na myśli też dwie pracujące na pełen etat osoby. Bić? No jeśli chcesz to mogę popykac z Tobą w te tanki ;)

Gość njun niezalogg
Kobieta i mężczyzna są różni Równouprawnienie= równe prawa.

Szafy wnosza chlopaki z Ikei i to nie jest zaden powod do tzw. rowouprawnienienia;) Rzecz rozbija sie tylko i wylacznie o zarobki;) Co nie Njun?;)

po co ci te same prawa skoro twoja różność nie jesteś w stanie ich dotrzymać. To tak jakby walczyć o kawałek ciasta jak się jest na diecie. dla samej walki?