Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nannetta

Dom starców dla ciotki...

Polecane posty

Gość nannetta

No wlasnie, ciotka ma 76 lat, nie mam czasu zeby sie nia zajmowac a nie ma innej rodziny i chcielismy ja zapisac do domu starcow ale ona sie nei chce zgodzic :O CO robic?

Gość vjnfgvujiegvnrju
a co ze szklanka wody:)?

Gość nannetta
jaka szklanka wody?

Gość nannetta
a co mnie ona obchodzi,jest stara i niech zdycha

jeśli jest zdrowa na ciele i umyśle, to sama pomieszkaj w "domu starców". A tak w ogóle, to są Domy Opieki Społecznej lub Domy Spokojnej Starości lub Zakłady Opiekuńczo -Lecznicze, to tak na marginesie, bo nie masz zielonego pojęcia nawet jak to się nazywa.

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
skoro ona nie chce to nic nie zrobisz, opiekuj sie nia na tyle na ile pozwala ci czas

Gość nannetta
jolkaza - No i co w zwiazku z tym? I jakie to ma niby znaczenie? :O Jak zwał tak zwał, potocznie mowi sie dom starcow 🖐️ Wielka znawczynio

Gość a stać was na to ?
to nie jest za darmo bądą wam ściągać z konta lub ciotki rente wezmą państwo płaci tylko w przypadku kiedy podopieczny jest bez rodziny i nie ma dochodu a wymaga opieki

Gość nannetta
ciotka ma wysoka emeryture. ponad 1200 zl. wiec ja przyjma.

jeśli jak twierdzisz, że twoja ciotka ma 76 lat to nie wyrok, do diabła. Jeśli jest zdrowa na ciele i umyśle, to przecież może wam pomóc poprowadzić dom, gotować obiadki itp.. nie należy zdrowych ludzi w pewnym wieku skazywać na coś, czego sami byśmy nie chcieli. Może za zainteresowanie jej osobą potrafi wam podziekować i będzie wdzięczna, że komuś jest przydatna. Przemyśl to kobieto. Pozdrawiam.

Gość to złożyc wniosek
i czekac na miejsce

Moja droga, 1200 zł to wcale nie jest dużo. Komercyjne domy opieki cenią sie od 2300 wzwyż.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie oddac kogoś z rodziny do domu starców... masakra, tym bardziej jak ktoś jest zdrowy ! Moja babcia jest schorowana, a dalej z nami mieszka, a że wszyscy domownicy pracują to zaawiamy dla niej opiekę domową w http://opiekapielegniarskadomowa.pl/ co jest super rozwiązaniem,bo przy babci cały czas ktoś jest kiedy nas nie ma. Oddanie jej do domu starców byłoby jakimś nieporozumieniem jak dla mnie.

Gość gość
Wielkie kur/wa obrończynie. Jak ktoś ma pracę to co? Ma z pracy zrezygnować? Zważcie sobie puste łby. nannetta dowiedz się w mopsie na temat opiekuna medycznego. Ciotka będzie w domu-na miejscu, a przychodzić do niej będzie właśnie taki opiekun.

Gość gość
autorko, przyjdzie czas, ze i ty stara bedziesz. Mam nadzieję, że rodzina też potraktuje cie jak zbędnego śmiecia

Gość gość
Ale przecież nie ma chyba obowiązku opiekowania się ciotką? Skoro nie ma ona własnych dzieci, a nie jest w stanie sama się sobą zajmować, to co w takiej sytuacji? Chyba muszą ją gdzieś przyjąć... Ja też bym taką opcję wybrała. Co innego matka czy ojciec, trzeba się nimi zajmować i jest z nimi bliższa więź. Natomiast z ciotkami ja widzę się na większych uroczystościach, raz - dwa razy w roku, nie wyobrażam sobie później zajmować się taką w sumie obcą osobą...

Gość gość
my starości nie dożyjemy wiec nasze dzieci nie będą mieć problemu

Gość gość
zawsze tak jest że rodzina bardzo chętnie dziedziczy po samotnych i starszych krewnych, ale opiekować się nimi nikt nie chce taka prawda

Gość dead brain amfa 666
Będę młodym staruchem! Na dyskotekach z piwem mnie zobaczycie w wieku 147 lat!

Gość gość
z ciotkami czy wujkami mozna widywac sie raz na pare lat to jaka wieź -zadna

Gość dead brain amfa 666
mafia narkotykowa i dilerzy są wporzo! pozdro dla nich! z pripejda się prochy zamawiało i simki łamało na komisariacie na kamerach by nie wsypać ziomali! policja nic nie doszła!

Gość dead brain amfa 666
patological lajer is maj desajer and prins of fajer!

Gość gość
a moze po prostu wystraszyliście ciocię jakimiś smutnymi domami starców, ktore wygladają jak umieralnie? my tez nie mielismy mozliwosci zajmować się naszą babcią, dlatego mieszka teraz w pieknym domu opieki pod Warszawą: http://www.domopiekinestor.pl/ i jest naprawde szczesliwa - ma znajomych, ma z kim pogadać, pograć w karty, ma opiekę.. a my bardzo często ją odwiedzamy. moze coś takiego warto cioci zaproponowac?

Gość gość
to moze zamiast domu starcow to zaporponujecie dom dziennego pobytu http://www.zolpoddebami.pl/ a wieczoram niech bedzie u was. Mysle ze to jest dobre rozwiazanie

Gość gość
Na siłę niczego nie wskórasz. Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem jest to, żeby usiąść z ciocią i na spokojnie porozmawiać. Dom starców to wcale nie jest jakiś wyrok. Są takie w których osoby takie jak Twoja ciocia mają lepiej niż w domu (nie umniejszając wam). Opieka medyczna, dobre warunki pobytu, rehabilitacje, terapie zajęciowe, cisza i spokój. Piszę to z doświadczenia bo moja babcia jest tu: http://www.prywatnydomopieki.eu/. I powiem ci, że lepiej ma niż ze mną...

Gość gość
starsi ludzie po prostu nie lubia zmian... musicie jej pokazac jakis piekny dom, najlepiej ja zawiezc zeby sie rozejrzala. tak jak ktos powyzej polecam z wlasnego doswiadczenia www.domopiekinestor.pl, moj dziadek tam mieszka i jest przeszczesliwy:) dzieki temu miejscu stal sie dusza towarzystwa

Gość gość
Jakbym miala się decydowac na oddanie kogos z bliskich to tutaj, kolezanka mi mówiła, ze naprawde dobra opieka www.domopiekinestor.pl

Gość gość
Może zawieźcie ją do tego domu, pokażcie że wcale nie jest tam tak źle. Mój dziadek też się opierał początkowo bo mówił że sam sobie da rade ale jednak przekonał się. Teraz jest w http://www.domnaddolina.pl/ i z tego co wiem jest zadowolony.