Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukujaca rady

odpis skrocony aktu malzenstwa itp - moze ktos pomoze???

Polecane posty

Gość poszukujaca rady

chodzi o wniosek o postanowienie o nabyciu spadku po zmarlej mamie. i musze do wnosku dostarczyc swoj skrocony odpis aktu urodzenia, bylam dzis w Urz. St. Cywilnego i 22 zl , ok, ale problem mam z tym.: bo odpis aktu malzenstwa mojej siostry, i go mam , oryginal, ale niestety sprzed 18 lat, kiedy siostra brala slub, i w dodatku wtedy bylo inne wojewodztwo niz teraz . i mam pytanie - czy ten odpis wystarczy?? czy musze miec aktualny??? bo nic sie nie zmienilo oprocz tego ze wtedy nasze miasto nalezalo do innego wojewodztwa. i jeszcze jedno mam pytanie, akt zgonu mojej mamy, zmarla rok temu, czy moge dostarczyc do sadu ten oryginal , czy jednak tez musze w urzedzie wziac nowy ??? nie stac mnie na te odpisy , nie wiedzialam ze az tyle odpis kosztuje

Gość dfdhjfyj
poczytaj sobie na stronie us kiedy jest sie zwolnionym z oplaty i oszukaj, ze w tym celu potrzebujesz

Gość poszukujaca rady
dzieki :) ale nie moge znalesc tam tych informacji ktorych poszukuje :( ... moze to z tego pospiechu , bo jutro chcialam jechac do sadu rejonowego zawiesc wniosek z tymi odpisami ... jak bede musiala akt zgonu i akt malzenstawa dostarczyc jeszcze te nowe to chyba sie zalamie , nie mam kasy na to, jeszcze sam wniosek 50 zl , dojazd :(