Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marika........................

czuję się jak przygłup jeżeli chodzi o wiedze na temat ciąży.

Polecane posty

Czytam tutaj różne tamaty i czasem nie wiem o co chodzi...a to, że szyjka za krótka, a to, że znowu coś...a ja nie wiem o co chodzi. Jestem w 10 t.c. ale nie była to ciąża planowana. Kocham dzieci, ale zastanawiałam się czy to dla mnie. Ale zaliczylismy wpadkę mimo antykoncepcji. widocznie taka była wola Boga. Kocham moje dzieko, chce żeby było zdrowe itp, ale naprawde czuję się czasem jak przygłup. Czytam gazety typu mama i ja ale chyba musze jakąs fachowa książke kupić albo coś.

Gość fhthvgft
jestes pierwszy raz w ciaży wiec nic dziwnego ze sie nie orientujesz we wszystkich tematach

Gość olk
A Ty myslisz że ja wiedziałam w pierwszej ciąży na temat szyjek macicy ,macic itp ale i w drugiej tym ciazy nie interesowałam sie ,zresztą to co gadają inne babki niewiele mnie obchodzi dla mnie było ważne co powiedziała mi lekarka a co do książek ,gazet nigdy nie czytałam tego typu rzeczy .

pewnie tak. Zreszta jak kobiety staraja sie o dziecko to tez chyba interesują sie tym co i jak...

Gość zxzx
Przecież nie musisz wiedzieć wszystkiego. Poczytaj sobie ogólnie o ciąży jakąś dobrą książkę. A co do reszty to czasem lepiej ni wnikać.

Gość hjfhuhfiohjdkfh
ja jak bylam pierwszy raz w ciazy tez sie we wszystkim nie orientowalam ale zawsze mozesz kogos zapytac o to czy tamto albo poczytac w necie na ten temat

Gość colanka
To jak z samochodem - ja dopóki nie kupiłam w ogóle się na nich nie znałam, a teraz powoli powoli ogarniam co i jak;) Trzymaj się tego co mówi lekarz, pamiętaj o foliku i niczym się nie przejmuj;)

dzieki dziewcyzny. Mysklalam, że tlyko ja nic nie wiem i chwilami czułam sie jak wyrodna mama

Ja chciałam dziecko, staraliśmy się o ciążę, czytałam różne gazety, ale dopiero tu (czyt. kafeteria) moja wiedza o ciąży i dzieciach rozwinęła się co najmniej do poziomu lekarza:P Ale tak serio, zanim nie odkryłam kafeterii to nawet nie wiedziałam np., że można iść na betę. Test to był wyrocznia i inne takie;)

najlepsza rada dla kobiety w ciąży : NIE CZYTAJ WYPOWIEDZI INNYCH !!! bądź sobie w ciąży i puki wszystko jest oi to nie zaśmiecaj sobie głowy zabyt krótką szyjką macicy. One to wiedza bo im lekarz powiedzial, w sensie tym, ktore mają z tym problemy. Nie staraj się zgłębić całej wiedzy swiata odnosnie ciązy bo większosc z tych rzeczy o ktorych tutaj sie często dyskutuje nawet Ci sie nie przyda.

Gość Ja też............
To chyba jakoś tak przychodzi. Ja też nie wiedziałam, że można iść na bete. Widzę ez po mojej koleżance co teraz jest w ciąży, wcześniej nic nie wiedziała a teraz mi opowiada o normach przezierności i takie tam.

Gość tak samo radzę Ci nie czytać
na forach bo niepotrzebnie będziesz się martwić :o Ja też nie wiedzialam o krótkich szyjkach, ciążach obumarłych, poronieniach zatrzymanych aż zaczęłam głupia czytać te fora i teraz z każdą pierdołą jechałabym do szpitala bo myślę że pewnie ronię :o Zabolał mnie brzuch, myślę że to pierwszy objaw ciąży, weszłam na net i co? już straszą poronieniem. Dlatego nie warto czytać. Mi mąż powiedział, że mi internet odłączy bo sam przy mnie zwariuje :D

Gość jak nic nie wiesz to dobrze
uciekaj stąd puki masz czas i nie staniesz się nadwrażliwa. Lekarz poprowadzi twoją ciążę, a nie kafeteria. A tak na marginesie to gratulacje:)