Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paznokiecccc

Ropa przy paznokciu co robic

Polecane posty

Gość paznokiecccc

Przytrzasnalem sobie paznokcia i obok niego i w nim zrobiła sie gulka z ropą czy moge ja przebic igla prosze o powazne odpowiedzi :)

nic nie majstruj, tylko idz do lekarza

Kup w aptece maść ichtiolową tak zwaną czarną maść i jeśli chcesz przebić to kup również igłę do zastrzyków, jest sterylna. Przebij zrób opatrunek z maści. Ta maść wspaniale oczyszcza z ropy i przyspiesza gojenie.

Gość paznokiecccc
nie mam ubezpieczenia a prywatna wizyte tez nie mam kasy

Gość paznokiecccc
ile kosztuje ta masc ? :)

Gość jest na to sposób
zaparzyć palec Zagotuj wodę, wlej do garnuszka i kilka razy szybkim ruchem wsadz palec do tej wody natychmiast wyjmując. Nie jest to takie straszne jak wygląda z opisu, ale najszybsza metoda na pozbycie sie w miarę bezpolesne tzw Zastrzału :) Więc spróbuj, bo jutro już z palcem będzie ok :)

Gość tretewt wet
zanurz palec na chwilę we wrzątku tak 2-3 razy i samo przejdzie.

Nie powiem ci dokładnie ale jest bez recepty i nie jest zbyt droga. Jest za to skuteczna, tylko tutaj też nie myśl że przyłożysz i od razu stanie sie cud. Musisz robić sobie kilka opatrunków. Od razu to jedynie chirurg wyczyści

Gość nic nie rob
tylko uciekaj do chirurga, to moze byc ZASTRZAŁ- tez tak mialam i prawie palca nie stracilam !

Gość AniaW22
zglos Amerykanom

Gość powiem i ja....
idź do apteki zapytaj a na pewno coś tam Ci dadzą i powiedzą jak zastosować

Gość mieszkajaca w szczecinie ...
i nie wkladaj palca we wrzatek,to tzw polskie glupie pomysly.idz do apteki tam napewno poradza co kupic.masci koztuja od 3 do 5zl na takie obraenia.

Gość blebleblabla
Ja mialam kiedys postrzal, tak to się chyba nazywa, ta ropa smierdziala jak gowno, a palec siny i spuchniety, okropność, oczywiscie dziadka rady palucha do wrzątku, i moczyć w szarym mydle, powiem że to szare mydło pomogło ale gdzieś po tygodniu :)

dziewczyno, wygospodaruj tę 100 bo szkoda palca. Internetowe rady medyczne to nie rady, tylko jakaś masakra. Wrzątek? litości! nie boicie się że doprowadzicie do jakiejś krzywdy?

Gość bu..
:D Dobre bo Polskie! Weż pół garnuszka wrzątku łyżeczkę sody wymieszaj. Jak temp. mieszanki będzie mega cieła - gorąca ale dasz radę włożyć palec to włóż i trzymaj - póki dasz radę. tak powtarzaj dopóki woda nie ostygnie. Stary i bardzo dobry sposób na ropę.. ściąga i odkaża zaleciła mi to lekarka, jak mi się taka ropa pokazała koła paznokcia w nodze.. i nie musiałam iść do chirurga na korektę płytki :D poważnie. polecam.

Gość miasta????
no pewnie, lepiej niech idzie do chirurga niech jej przetnie paluch, wygrzebie ropę, blizna zostanie, byleby nie wyparzyć bezpiecznie palucha :(

Gość gość
Nie wiem czy wiecie, ale właśnie zanokcica jest spowodowana wrastajacymi paznokciami. Niestety rowniez mnie to dopadlo. Jezeli chcecie dowiedziec sie czegos wiecej o tej chorobie, to polecam ten artykul http://wrastajacypaznokiec.pl/zanokcica-leczenie/. Tu jest dokładnie opisane jak wyleczyć tę chorobę.

Ja się balam sama grzebać przy paluchu. Większość osób, które same coś próbują później mają jeszcze większy problem z wrastającym paznokciem. Też się długo męczyłam z tym ale od 6 miesięcy mam luz w końcu bo byłam na zabiegu w Clinica Dermatologica u świetnego dr Michajłowskiego. Narazie mam spokój i mam nadzieję, że tak zostanie