Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiii

czy ktoś zna tą sałatkę?

Polecane posty

znalazłam własnie przepis na taką sałatkę i zastanawiam się czy to moze być dobre. bo napewno szybkie w przygotowaniu i w sam raz do pracy można brać. zna ktoś ten przepis? Ekspresowa sałatka z czosnkiem i makaronem Składniki: 25 dag makaronu np. gwiazdki 1 zielony ogórek (ok. 30 dag) 2-3 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu sól pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotować, odcedzić i ostudzić. Zielony ogórek opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę w skórce. Czosnek zmiażdżyć. Do miski przełożyć makaron, ogórek i czosnek. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawiać do smaku solą i pieprzem.

dzięki za przepis, ta Twoja sałatka faktycznie jest pyszna, teściowa czasami robi :)

Gość cccccbbbgd
ja znam ze ser zamiast groszku

ktoś jednak może coś sie wypowie w temacie tej sałatki?

moja ciotka taką robi, ale daje jeszcze trochę twardego tartego żółtego sera, dobra

Gość ineziątko
Ja robię taką sałatkę, tylko dodaję jeszcze puszkę kukurydzy i nie solę, bo makaron jest słony i majonez. Sałatkę wkładam do lodówki na kilka godzin, żeby się składniki "przeżarły" i potem jest przepyszna :)

Gość erygeryeryehessesyhrthrh
jak dla mnie to przepis na tzatziki, ja tak robie sos do grillowanego miesa - jogurt, czosnek, ogorki i przyprawy. Sos jest pyszny,ale do pracy? wspolpracownicy padną od intensywnego zapachu, ten sos jest bardzo lejący, pyszny do miesa, do samego makaronu jakos dziwnie.

Gość erygeryeryehessesyhrthrh
majonez tez dodaje oczywiscie.

Gość klomlkm
ale co tu jest makaron ogorek musisz dokroic papryke jajko,kukurydze itd zeby sałatka byla to wszystko posypac gyrosem z torebki

przeważnie jestem w biurze sama więc spoko :D a jak by co to niech wąchają i zazdroszczą ;)

Gość nie wiem gdzie pracujesz,
ale ten czosnek to tak nie za bardzo do pracy...

Gość czosnek do roboty nie bardzo
to raz dwa teraz ogorek zielony do tego ze skora to czysta chemia,skore w tym okresie jak juz obrac a ogorek teraz to sama woda bez smaku szklarniowa

i tak czosnek zabije ogórca, nie dodawał bym innych warzyw - wyjdzie misz masz