Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama swójego dziecka 1

Mam pytanie do mam które puszczają dzieciom bajki do słuchania muzyke do snu itp

Polecane posty

Napatrzyłam się na męża szwagierke która otumania swoje półtora roczne dziecko bajkami do oglądania z przemocą biciem, usypianie to wielki koszmar i "darcie ryja" chłopiec jest agresywny nerwowy ryczy co 15 minut z jakis dziwnych powodów o wszystko itp. i I chciałabym swojemu-które się niedługo urodzi dawac bajki do słuchania ,puszczac muzykę do usypiania, kołysanki. Mam pytania od kiedy dziecko może słuchać muzyki? Typu 4 pory roku już od urodzenia? Albo bajki do słuchania? Kiedy wasze dzieci zainteresowały się bajkami do słuchania? A kiedy daliście oglądać cos swoim pociechom i co to było? Jakie bajki? chodzi mi o rozwijające znajomosć kolorów kształtów zwierzat..

Gość ulica jednokierunkowa
muzykę mozesz puszczać już będąc w ciazy :D

Gość Mama swojego dziecka 1
To wiem ale czy można już od urodzenia puszczac? Czy któraś tak robiła?

Nie ma jakiegos ograniczenia wiekowego ;P Moja córka zawsze lubiła muzyke a słuchowiska gdzieś tak jak miała 2,5 roku. Jeżeli w ogóle chodzi o słuchowiska to zdecydowanie najlepsze i najładniejsze są "bajki-grajki"- prześliczne piosenki, super aktorzy no i bajki piękne ;)

Przykładać do brzucha? Ale jak mam przyłożyć,słuchawki w pepek włożyć?

to dobrze ze nie ma ograniczenia.

Gość moje dzieci bardzo duzo
słuchaly - juz dawno to bylo - kupowalam gotowe bajki albo przegrywalam z radia. Oczywiscie bajki tez musialy byc dobrze dobrane, nie denerwujace, no i nie za glosno. Uczylam tez ich w ten sposob piosenek po angielsku. Oczywiscie nie wszystko na noc! Raczej w ciagu dnia. A muzyka u nas leci zwykle w domu czy samochodzie - na ogól spokojna i cicho. Mozna dziecku wyrobic dobry gust muzyczny i oswoic z muzyka klasyczną, Potem slucha jej z przyjemnoscia i rozpoznaje znane utwory.

a ja na zajęcia muzyczne dla bobasów chodziłam już z 9-cio miesięcznym synkiem... w domu zawsze obecna jest muzyka/radio.. dziecko spało i budziło się przy radiu. Teraz audiobooki na zmianę z czytaniem na dobranoc puszczammy. A moj maluchy maja ok. 3 i 6 lat :D

Gość Mama swojego dziecka 1
to wyżej to podszywy dzieki uciekam :)

Gość Mariusz Szwonder
Zapraszam do wysłuchania bezpłatnego audiobooka dla dzieci pt. "Mały świat", który powstał przy udziale m.in. Piotra Fronczewskiego, Krystyny Czubówny, Mariana Opani czy Jarosława Boberka. http://www.youtube.com/c/MałyŚwiatMariuszSzwonder Pozdrawiam, Mariusz Szwonder