Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzikjestdzikidzikjestzly

Dylemacik czy wielki problem?

Polecane posty

Mieszkam z chlopakiem w anglii, dokladnie w Leeds od jakiegos roku. 2 dni temu zadzwonil do niego jego najlepszy przyjaciel z prosba o pomoc, mianowicie chcialby tutaj przyjechac, znalezc prace bo w naszym rodzinnym miejscie o nia ciezko no i pytal; czy moglby zatrzymac sie u nas na jakis czas az znajdzie sobie prace i cos do wynajecia. Moj chlopak powiedzial ze wszystko zalezy ode mnie. Jesli powiem nie, temat zamkniety. Jednak wiem, ze bardzo chcialby pomoc. Problem w tym, ze mamy kawalerke, w ktorej sami ledwo sie miescimy i nie wiem jak bedziemy radic sobie we 3 w tym mieszkanku. Zgodzilabym sie maksymalnie na 2 tyugodnie. Sama nie wiem co mam myslec. Moze tutaj ktos mi doradzi ??

Gość twoja mala dzintara
trzeba koledze z gory asertywnie zakomunikowac, ze 2tg to wszystko co mozecie mu w kwestii waletowania zaoferowac i zdopingowac, do szukania lokum juz od pierwszego dnia pobytu a jesli nie znajdzie, to niech sie szykuje na tani hotel to wtedy mozecie jeszcze rw zaoferowac sie z mala pozyczka

Gość twoja mala dzintara
pozyczka na hotel ofkoz

Gość wyjasnienia gwoli...
zeby komus pomagac to trzeba miec ku temu warunki a w tym przypadku jest po prostu za duzo niewiadomych. co innego 2-3 noce, czy nawet tydzien, ale wyobraz sobie ze to potrwa 2 miesiace. przeciez jak go przyjmiesz to go na ulice nie wyrzucisz. podziwiam , ze ktos ma czelnosc w takiej sytuacji prosic o pomoc. przeciez to strasznie krepujace mieszkac z kims obcym w jednym pokoju. ja bym sie nie zgodzila. moze mozecie mu cos korzystnie zalatwic na krotki czas.

to kawalerka, ale dzieli sie na 2 pokoje. jeden jest z kuchnia a drugi to taka sypialnia za sciana. tylko ze male mieszkanko