Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Nastki....

Córka nie chce pić mleka modyfikowanego, woli pierś! Pomocy!!!

Polecane posty

Gość Mama Nastki....

Ma 7 mcy i budzi się kilka razy w nocy, ma 6 ząbków, nie przesypiam nocy, chodzę jak zombie, więc chciałam jej dać na nos butlę mleka, ale ona je pluje i odwraca głowę od butelki. Dałam jej Bebilon. Niby za dnia dużo je, ale w nocy jest głodna. Co robić???

Gość sa takie dzieciii
mój tez butli nie chcial tylko cyca do 2 lat!!

Gość A może......
spróbuj mieszać ze swoim pokarmem, najpierw troszkę, a potem coraz więcej MM, aż polubi, najważniejsze że chce pić z butelki. W nocy możesz dawać wodę to oduczysz powoli nocnego jedzenia.

Gość wie co dobre
mądra dziewczynka

Gość Mama Nastki....
Chciałam zrobić to co moje koleżanki, które dają mleko modyfikowane i śpią całą noc, tylko według mnie te mleko śmierdzi, może dlatego mała nie chce go pić?

Gość Floria Floria
MM ma to do siebie, że po dłuższej chwili śmierdzi..i to każde, możesz zmienić, albo spróbować z kaszą mleczno ryżową (ona nie śmierdzi tak jak mleko) ale wydaje misie, ze jeszcze sie troszke pomeczyc z córką..

Mala musi sie przyzwyczic do smaku nowego mleka. Gdy ja odstawilam Antka, to na poczatku budzil sie i domagal jedzenia, wiec dawalam mu kawalek chlebka albo banana i wode w butelce (mleko wypluwal). Marudzil kolo dwoch tygodni, ale sie przyzwyczail. A mleko mod. zaczelam mieszac z kaszkami (manna, ryzowa zalezy co jej dajesz) na poczatku mu nie smakowalo, teraz wcina, a wczoraj nastapil przelom i wypil mleko z kubka. Sukces! Powodzenia dziewczyno, latwo pewnie nie bedzie, ale dasz rade!

Ale fakt, modyfikowane smierdzi i to bardzo :-/

Gość spróbuj nan
hipp, bebiko, czy inne. moje bebilonem też pluło, a nanem się zajada.

Gość Mama Nastki....
Myślałam, że dam mleko i dziecko je wypije ze smakiem, ale chyba mała jest uparta po mnie i łatwo nie będzie....

Gość moja coreczka tez nie chciala
pic, to najpierw dalam jej na spiocha 2 razy - przez sen, gdy byla juz pora kolejnego karmienia. Tak sie przyzwyczaila do smaku i potem dalam jej 2 razy w dzien, zeby do konca zaakceptowala smak i teraz normalnie je.

Gość Autorko powiem ci
A nie możesz odciągnąć swojego i podać jej w butli?