Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwasu nie jadam

jaka macie rate kredytu za dom/mieszkanie i ile zarabiacie?

Polecane posty

Gość Anielicaaaaaaa
a i póki co nie mamy dzieci ale mamy w planach to zmienić w najbliższym czasie:)

Zarobki wspólne 4-5 tyś. Rata kredytu 800 zł. Płacimy od 5 lat...boli jak ch..., do tego jakaś rata, dwa auta, bo muszą być, życie i jedno dziecko. Wcale nie jest różowo. Ale...jest nadzieja:) w kwietniu ostatnia rata a w maju czekamy na drugiego synusia. Ktoś wyżej podał dobrą radę;odłóż kasę tak jak na ratę kredytu przez np 3 m-ce i zobacz jak będziecie sobie dawali radę bez tych pieniędzy. Pozdrawiam.

Gość nie mamy kredytu
za gotowke kupiliśmy mieszkanie za 350tys, wiec zarazbiamy duzo(2 firmy)

Gość Na pomaranczowo, bo nie mam za
Miaru sie tlumaczyc, ze nie jestem kosmita - razem mamy 13-14k netto co miesiac, rat hipotecznych mamy ok. 1700 -dopiero wzielismy. Do tego jeszcze 2200 za auto i 1100 takiej gotowkowej co dobieralam na remont mojego panienskiego mieszkania. Jak wykonczymy nowe mieszkanie, to z oszczednosci splacimy ten moj kredyrt, wiec na 2-3 lata bedziemy miec 3900.

Mi bank wyliczy ratę na poziomie 900 zł przy zarobkach z partnerką ok 4k zł

Gość peppa 85
mąż zarabia około 4,5tys ja narazie szukam pracy a rata kredytu 700zł.

Gość peppa 85
3osobowa rodzina

Gość w tym temacie na pomarańczowo
napiszę, wzięliśmy kredyt na 470tys rok temu, do końca roku spłacimy do końca, zarabiamy- nikt nie uwierzy ile wiec nie napiszę

Gość marcyska89
ja to bym sie bała wziąść kredyt na dom. kupilismy mieszkanie 84m w bloku, ale za gotówke, jedynie auto mamy na raty. ale mało płacimy. ja to bym chyba w nocy spac nie mogła. bo co bedzie jak firma splajtuje. niby mamy sporo oszczednosci ale... ja to sie wszystkim martwię. podziwiam was.

jak ktos ma firme, ktora przynosi dobre dochody to nie wykłada gotówki tylko inwestuje w firmę,proste do kończa roku zostaną nam tylko leasingi na 2 auta(7000+1600)

Gość jak zwykle...
same milionerki.

Gość kredyt to nie problem
4tys rata miesieczna zarobki 23tys

Gość kredyt to nie problem
jak ktos bierze kredyt na 3-4 % to go nie interesuje splata wczesniejsza nadwyzke lepiej inwestowac

nie każdemu źle się powodzi:P, ale tez nikomu nic nie spadło z nieba, lata pracy żeby dobrze żyć, a niektorym ciężko to pojąć:D

a my wolimy splacic szybciej,bo nigdy nie wiadomo "kiedy noga sie podwinie", zresztą ja nie jestem zwolenniczka kredytów i psychicznie mi to ciąży

Gość zwariowanamama1980
ej no co wy takie wiecznie zawistnie zazdrosne...a co niby sama bieda w Polsce na internecie siedzi??? Siedzą właśnie albo bez pracy albo kobiety na utrzymaniu dobrze zarabiającego męża....firm w Polsce też nie ma?>????????????????????Co Wy takie głupie teksty walicie...Dobrze wyżej pomarańcza napisała..jak się ma firmę i sporo zarabia i tak bierze się kredyt bo gotówka w firmę i w rozwój idzie....no niestety niektórzy się nie obijają tylkko za przeproszeniem zapierdalają i ma się wtedy pieniądze....

Gość marcyska89
my założlismy firme, dostalismy do niej dofinansowanie, musielismy miec 20 procent wkładu własnego. firme dopiero rozkrecamy. na mieszkanie zapieprzalismy z mezem przez 4 lata po 7 dni w tyg, za granicą. odkładalismy wszystkie grosze. i udało sie. mamy własne 4 sciany. Ja mam własne mlutka firemke biuro tłumaczeń. pracuję w domu i czasami na wyjazdach. jak sie chce to i mozna. kazdy jest kowalem swojego losu, nam sie udało, ale tylko dlatego ze wyjechalismy z Polski. W polsce raczej tego bysmy nie osiagneli.

Gość eveileve
Mamy ok. 4500-5000 netto, rata ok. 1000 zł, wzięliśmy kredyt tylko na 12 lat i niezbyt duży, zostało jeszcze 7 lat, a potem kto wie, przyda się większe mieszkanie, to znowu będzie trzeba wziąć kredyt...

Gość wredne małpy na tym kafe :o
:o tutaj przynajmniej z 90% dziewczyn pisze prawdę jak mają - tak mi się wydaje. A Wy musicie od razu jechać że mają tak słodko w życiu, ja pyerdoleeeeeeeee :o ja mam 5000 tys zł miesięcznie (to jest mniej więcej tyle) ale bywa i tak że więcej mam z mężem bo też zależy kiedy jaką premię dostanie. Ratę mamy 900 zł za dom (30 lat) zostało jeszcze 24 lata.

Gość mam dość tego bloku
Wzięliśmy 50tysięcy na 10 lat. Rata 800zł :O bo jak braliśmy to franka na przeliczyli po 1.97 zł a teraz każdy wie ile stoi :( zostało 4.5 roku spłacania. Ale myślimy o budowie. mamy działkę, 120tysięcy i myślimy żeby ruszyć się z tego cholernego bloku bo opłaty nas tu dobijają :O a prezes spółdzielni co pół roku zmienia samochód i buduje już 4 dom...

Gość tylko szczerze, bo po co ściem
niać? rata około 1400-1500zł mąż tylko pracuje i zarabia 6 tys. zł na rękę

Gość tylko szczerze, bo po co ściem
nasz kredyt na 30 lat

Gość kwasu nie jadam
dzieki za odp,musze isc na swoje bo ile mozna siedziec u tesciow:/

Gość zdyxflucioupihoyldt
my wzielismy tylko kredyt na brakujacy koszt remontu - 20 tys. wiec mamy rate 600 zl i zostalo 3 lata splacania mamy 4000 zł na 2 osoby

Gość lelumpolelum o
zarobki wspólne 10 000 na rączki + nagrody, premie, trzynastki, 2000 rata kredytu, innych rat brak

Gość kwasu nie jadam
:)

Gość fbwkeljfol2fh
milion piecset sto dziewicset

Gość problo
Ile by ta rata nie wynosiła, to i tak opłaca się bardziej kupno niż wynajem, gdzie są naprawdę złodziejskie stawki , a jużna pewno w Warszawie. Poniżej ciekawa kalkulacja , która to tylko potwierdza. http://www.taniej-kupic.pl/

Gość ferelna5
My obecnie spłacamy ratę w wysokości 700 zł. Za mieszkanie o wartości 200 000 zł ;) Fakt, że jest to dla nas obecnie dość spore obciążenie ale cieszymy się,ze jesteśmy na swoim i nie musimy wynajmować. Jeśli zastanawiacie się jaką ratę będziecie spłacali mogę Wam polecic miejsce, w którym można sobie wyliczyć jakiej wysokości raty będziecie mieli: http://www.comperia.pl/oblicz-rate-kredytu.html - na tej stronie można sobie to wyliczyć.