Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana851

macierzynski i kolejna ciaza

Polecane posty

Gość zatroskana851

mam pytanie moze ktoras z Was będzie orientowala sie w temacie wiec tak.. obecnie jestem na macierzynskim macierzynski konczy mi sie w polowie maja, ale mialam umowe o praace na czas o okreslony. umowa konczy mi sie teraz w marcu. co byloby w przypadku gdybym pod koniec macierzynskiego zaszla w ciaze. czy bylabym nadal chroniona? kto by mi placił-zus!? zna sie ktos na tym?

Gość jaka cwaniara!
chcesz wycyckać państwo? to śmiało, nadstaw dupy i zajdź w ciąże! tylko że akurat w twojej sytuacji GUZIK ci się będzie należało pazerna SUKO!!!

Gość hahaihissa
Jaka idiotka, urodzi drugiego bękarta tylko po to żeby dostać kase, a potem zostanie bez pieniedzy i bez pracy, za to z dwójką pasożytów.

Gość minipizza
kurcze ile tu jadu!!!! zus też nas rąbie, na emeryturach na wszystkim czym można. dlaczego my mamy z tego nie korzystać. do autorki: wydaje mi się że w momencie kiedy będzie Ci się kończyc umowa musisz być w 3 miesiącu, ALE NIE JESTEM PEWNA. czy musisz zajść 3 miesiące przed końcem umowy. jeśli nie mam racji to może ktoś napisze jak wie.

Gość zatroskana851
minipizza dziekuje za komentarz.. mozesz miec racje.. ale moze ktos jeszcze sie wypowie??

Gość qwasas
Skoro umowa wygasa ci w marcu to aby została przedłużona do dnia porodu (o ile pracodawca nie zawrze z tobą nowej umowy) to musiałabyś byc przed końcem umowy po 3 mies. ciąży. Więc za późno na jakiekolwiek działanie. "Umowa na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega automatycznemu przedłużeniu do dnia porodu. " Po rozwiązaniu umowy w marcu nie będziesz już pracownikiem i nie będziesz na urlopie macierzyńskim -będziesz otrzymywać tylko zasiłek macierzyński. Ale to nie daje poza tym żadnych więcej uprawnień bo nie będziesz już pracownikiem.

Gość hgyyu
nie ważny który miesiac ciąży...pracodawca musi ci przedłużyc umowę do dnia porodu!! W mojej firmie dziewczyny zostałą zwolniona i nie wiedziała, że jest w ciąży. gdy poszła do lekarza (po tyg) i ten stwierdził ciażę odwołała się od decyzji szefa - i musiał ją przyjąc do pracy! Do dnia porodu!

Gość qwasas
Trzeba rozgraniczyć zwolnienie a rozwiązanie umowy na czas określony. w przypadku zwolnienia ochrona jest od pierwszego dnia ciąży a w przypadku wygaśnięcia umowy czyli samoistnego rozwiazania z dniem zakończenia umowy -kobieta musi być w ciąży po 12tyg.