Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaslassss

erytrocyty w moczu w ciązy -miała któras tutaj?

Polecane posty

Gość monikaslassss

mam dużo erytrocytów w moczu-lekarze karzą obserwowąc-dodam ze to erytrocyty swieże

Gość monikaslassss
może ktoś miał podobnie

Gość fasia
W ostatniej ciąży w każdym badaniu moczu miałam po kilka świeżych erytrocytów. Dostałam skierowanie do urologa wtedy nic nie stwierdził. Po jakimś czasie okazało się, że mam dwa konkretne kamienie w nerce, które "urodziłam" rok po porodzie.

Gość polaaaaaaaaaaa
fasia a na usg nie było tych kamieni widać? ja miałam usg i kamieni nie widać-dodam ze mam w moczu jeszcze bardzo liczne szczawiany wapnia

A może poprostu źle pobrałaś próbkę. Leukocyty wporządku? bo może to zapalenie pęcherza

Gość młoda mamusia.;)
Ja miałam bardzo dużo(ponad 41tysięcy) w 30tyg ciąży. Leżałam w szpitalu lekarze stwierdzili że to jakieś przeziębienie/infekcja pęcherza i dróg moczowych. Podejrzewali kamice nerkowa.

Ja miałam, b. dużo . Musiałam robić badania co tydzień , brała urinal i jadłam dużo żurawiny. Po jakimś czasie wszystko przeszło . Dziecko urodziło się zdrowe ;)

Gość monikaaslass
ewela-a na pewno mialas erytrocyty? bo większość ma leukocyty ,a ja wlasnei mam erytrocyty 50 w polu widzenia.Mozesz sprawdzić ile Ty mialas?

Gość fasia
USG robiłam w 3 miesiącu ciąży i lekarz niczego nie wypatrzył, a musiały tam być, bo to nie możliwe żeby tak urosły w ciągu roku. Potem USG robiła mi młoda pani doktor, po bardzo dokładnym badaniu okazało się,ze sa 2 kamienie. Mój urolog i tak nie wierzył,że tam są bo sam ich nie widział(potem u pielęgniarki dowiedziałam się, że zapomniał w ten dzień okularów...) dopiero zdjęcie RTG otworzylo mu oczy:) Bólu rodzenia kamienia nie życzę nikomu:(

Gość monikaaslass
ewela możesz mi proszę odpisac Fasia dzięki

Gość monikaaslass
podbijam