Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczkowata.

Tarczyca TSH 6,6 gin nie widzi problemu w staraniach o dziecko

Polecane posty

Gość misiaczkowata.

jak w temacie zaleca wizyte u endo ale starac moge sie dalej co o tym myslicie?

Gość abierzesz
a bierzesz jakies leki? idz koniecznie do endo,bo jak zajdziesz w ciaze to mozesz miec problem z jej utrzymaniem. ja mam 2,3 tsh

Gość misiaczkowata.
Tez tak myślę chociaż starań nie przerwaliśmy, zapisana jestem na marca myslę że dostanę jakieś leki bo to rzeczywiście jesczcze nie jest duże odstępstwo od normy.

Gość misiaczkowata.
Leków na razie nie biore dopiero wczoraj oderbałam wyniki i byłam u gin.

Masz ewidentną niedoczynność, trzeba zbić tsh , nieleczona niedoczynność grozi poronieniem bądź wadami płodu. Przy wysokim tsh zbadaj też prolaktynę bo często są podwyższone w parze. Ja zaszłam mając tsh 4,4 ale była cp. ale to inna historia, najpierw podlecz a dopiero się staraj.

Gość misiaczkowata.
Dzięki .

kobieto normy są przestarzałe, jak chcesz być w ciąży to tsh powinno byc w granicy 1 !!

Gość do Endi
tobie też endokrynolog stwierdził niedoczynnośc na podstawie TSH to lepiej go zmien i powielaj takich informacji jakie on ci dał bo jesteś co najmniej śmieszna ! Autorko musisz zbadać t3 i t4 anty TPO prolaktyne(badania rób z samego rana tylko) i dopiero wtedy z wynikami do endokrynologa, póki co nie wiadomo co masz i czy jest to na 100% niedoczynność tarczycy

Gość moj endo mowi
ze dla zdrowej,mlodej kobiety w okresie prokreacyjnym prawidlowe TSH to 1,NO GORA 1,5

Gość moj endo mowi
NIE TRZEBA BADAC F3 I F4 skoro TSH wyszlo podwyzszone i to ponad norme,bada sie wylacznie f3 if4 GDY tsh PRAWIDLOWE WYCHODZI

Gość moj endo mowi
I Endi ma calkowita racje kretynko,moja endo jest konsultantem krajowym i tez powtarza ze 1 to prawidlowy wynik dla tsh a nie przestarzale normy 4.1!! POWYZEJ 1.5 DOBRY ENDO ZACZYNA LECZYC

Gość .xxxx.xxxx.xxx.xxx
Włąsnie czytałam że do ciąży ważniejsze jest ft3 a nie samo tsh bo nie daje ono wiarygodnego wyniku. Zapisana już jestem do endo mam nadziję ze da skierowania na resztę badań no iw wtedy się wszystko okaże. Czyli gin jakąś tam racje miała

Gość abierzesz
do endi-nieprawda.Mi endo powiedzial,ze mam idealne tsh,a jak zajde w ciaze to pierwsze moje kroki maja byc skierowane do niego.

Gość abierzesz
ja sie nie lecze w polsce,moze u nas sa inne wyniki.

oczywiście że mialam badane ft3 ft4 i przeciwciala aTPO i aTG a ty jak nie umiesz nic napisac to się nie odzywaj ! Może to byc też hashimoto ! Lepiej ??

Gość domoj endo mowi
kretynką to ty jesteś tak jak i twój endokrynolog !! Jak się ma np gruczolaga przysadki to TSH TEZ JEST WYSOKI CIPO ZACOFANA !!! i hormonami tarczycy się tego NIE LECZY TO PO PIERWSZE!!! PO DRUGIE JAK CHCESZ NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY SPRAWDZIĆ NA PODSTAWIE SAMEGO TSH BEZ BADANIA HORMONÓW TEJ TARCZYCY BO WŁASNIE T3 I T4 TO HORMONY - JAK SĄ W NORMIE TO WIADOMO ZE SIĘ ICH NIE PODAJE BO NIEDOCZYNNOŚĆ JEST Z NIEDOBORU JODU DOUCZ SIE GŁĄBIE !!!!

jezuuuuuu człowiek chce pomóc a zje... jak psa !

Gość misiaczkowata.
Njalepiej to ja chyba dowiem się do endo bo tutaj każdy ma swoją wiedzę ale inna :P

Niedoczynność nie jest wcale spowodowana niedoborem jodu głąbie ! O gruczolaku można mówić gdy TSH jest powyżej 100 wtedy się robi tomografie !! Napisałam że to niedoczynność bo to jest najczęstsza diagnoza ! Dziewczyna porobi badania i usg tarczycy i będzie wiadomo !

Gość moj endo mowi
jestes nienormalna lecz sie,moja endokrynolog ma tytul profesorski i takich bredni jak ty tu podajesz to slyszala wiele,gruczolak to daje wynik od 40 wzwyz,poza tym usg tarczycy bym autorko zalecala nie bedzie potrzeby robienia dodatkowych wynikow jezeli obraz usg wykaze zmiany

Gość abierzesz
sorry,sprawdzilam mam 1,2 to 2,3 mialam pol roku temu.

Gość misiaczkowata.
W każdym bądź razie Endo dzięki. Jak tam wasze starania?

Gość do Endi
jestes zjebana to cie zjebią jaki masz problem ? skoro sama miałaś badane t3 t4 i anty-tpo to z jakiej racji piszesz autorce co innego? I jakim prawem stawiasz jej diagnozę - masz dyplom lekarza medycyny ? masz gabinet gdzie przyjmujesz? jak nie to autorka może się podetrzeć twoją diagnozą ! Co do stawiania diagnozy niedoczynności tarczycy na podstawie TSH oraz tego ile ma mieć w ciąży tsh to ja poproszę linki to literatury MEDYCZNEJ gdzie się lekarz wypowiada na ten temat i podpisuje imieniem i nazwiskiem a nie kafeteryjny osioł !

Gość moj endo mowi
Endi ma calkowita racje,a z tym jodem to wyskoczylas jak filip z konopii :o

Gość abierzesz
endi a jakie masz tpo?? ja mam 1300 i mam hashimoto,reszta hormonow w normie

Gość moj endo mowi
Endi najlepiej nie reagowac,widac dziewczyna ma ewidentny problem z sama soba.Tez sie udaj do endokrynologa bo ci chyba hormony warjuja ty od jodu "specjalistko" i gruczolakow :D

pomarańcza jest mądrzejsza od endokrynologa buahahaha ja mam w normie t3 i t4 i tylko tsh w górnej granicy normy i to się nazywa subkliniczna niedoczynność tarczycy, doucz się ....

Gość domoj endo mowi
powyżej 100 to chyba prolaktyny ! jak jest mikrogruczolak to jest prawie niezauważalny wzrost- wiem bo mam . Jest jeszcze coś takiego jak niedoczynność przysadki mózgowej ! Mój endokrynolog jakoś tez ma tytuł profesorski i wykształcenie zagraniczne a nie z polskiej śmieciowej akademii medycznej !!

Gość moj endo mowi
konczac autorko zrob usg tarczycy to koszt wprawdzie okolo 80 zl ale bedziesz miala czarno na bialym w doslownym tego slowa znaczeniu co jest grane