Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dobrawka88

wkurza mnie moja matka

Polecane posty

Gość Dobrawka88

mam córkę 2.5 roku ma. Ma cięty charakterek jest uparta, wszystkim chce rządzić a gdy coś nie idzie po jej myśl, wpada w płacz, krzyk, ogólnie w jakąs furię. Reaguje wtedy na to albo staram się jej tłumaczyć, a jeśli to nie pomaga, podnoszę głos. Zaczyna mnie bić, tzn rzuca we mnie rzeczami, co ma pod ręką. Wtedy nie zwracam na nią uwagi. Córka nadal wrzeszczy - wtedy wkracza do akcji moja matka i zaczyna sypać teksty: dlaczego denerwuję małą, że dostanie nerwicy, padaczki nawet, że nie należy się sprzeciwiać, tylko tłumaczyć dziecko do skutku. No tak tylko to tłumaczenie nie daje efektów niestety. I tak córka będąc u babci robi co tylko chce, włazi na parapet - babcia przy niej stoi i ją trzyma. Dzisiaj to zauważyłam podeszłam i sciągnęłam ją stamtąd siłą, wpadła w taki krzyk, że ludzie uszy pękały. Oczywiście moja matka, że znowu wpędze dziecko w nerwice. No to już przesada. Przecież ona bedąc większa może na ten parapet wejść, otworzyć okno i wypaść! Mówię mojej mamie, że Ola zaczyna wszystkimi rządzić i ja nie mogę jej na wszysto pozwalać a często tłumaczenie nie pozwala gdy robi coś non stop o czym miala mowie ze to jest złe i tak nie wolno, to musze zareagować. Widzę, że moją córkę zaczyna wychowywać moja matka a nie ja.

Gość klapsa w dupe daj porządnego
nikt nie każe Ci dziecka katować, ale klaps porządny jej się należy, ja bym sobie pozwoliła żeby dziecko mnie biło no trafiłaś, nikt nie każe dziecka poniewierać czy szturchać non stop ale jak w ten sposób się zachowuje to trzeba to w końcu ukrócić, macie swoje bezstresowe wychowanie współczuje...

Gość Mi Lena
zdiagnozuj dzieciaka pod kątem chorób autystycznych zakladając ze nie popelniacie jakiś niemożebnych błedów wychowawczych to nie jest normalne (btw - zachowanie twojej matki tez nie jest normalne)

Gość pomysłowa Gośka
brak zajęcia:)

Gość Borsuczy pas
Skoro twoja matka na wszystko dziecku pozwala to nie dziw się, że dziecko tak się zachowuje przy tobie.Podziękuj babci