Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fall

Rodzi się mało dzieci, bo jest za mało miłości

Polecane posty

Gość Fall
no nie ma. ale ciągnięcie marnego socjalu to nie jest dorobienie się "pozatym to nie sztuka urodzic 5tke dzieci, sztuka jest je wychowac" na to trzeba mieć czas, a jak matka ma znaleźć czas jak pensja męża nie starcza na rodzinę (max. czteroosobową). musi iść do pracy. i ani nikt się nie dorabia, ani nie ma dużo dzieci, ani szczęśliwym nie jest. dużo rozwodów, mało dzieci, niepotrzebne studia, kredyty. zupełnie zła strategia zakładania rodziny

rodzina moze byc szczesliwa z jednym dzieckiem, do szczescia nie sa potrzebne 10tki dzieci! dlatego pisze lepiej miec 1-2 i wychowac ich na madrych ludzi, dac im to czego potrzebuja niz miec 5-10 albo i wiecej i nie dac im niczego oprocz wiecznych problemow

Gość są ludzie ktorzy właśnie po
no rozbawwiłeś mnie autorze? Jak bardzo ty kochasz? Ile dzieci wychowujesz? Czy to tylko takie twoje mrzonki i teoretyzowanie? Pewnie na dokładkę nudzisz się na feriach i wymyślasz takie głupie tematy nie znając jeszcze w ogóle życia :)

no i słusznie. Jęsli ludzie przestaną się rozmnażać to za 100 lat nikt nie będzie nieszczęśliwy :)

FALL ALE O CZYM TY TERAZ MÓWISZ ? ZACZĄŁEŚ O MIŁOŚCI A KOŃCZYSZ NA CZYM ?

Niektórzy nie powinni miec dzieci, więc niech będzie tych dzieci mniej, ale za to niech będą szczęśliwe.

Fall Miłość trwa na tyle długo, że można by spłodzić kilka dzieci. Dlaczego więc standardem polskich rodzin jest tylko jedno lub (góra) dwójka? W bogatszych europejskich krajach rodzi się tyle samo, więc nie chodzi tu o finanse. Po prostu miłości jest za mało i za szybko się kończy. Ludzie nie potrafią utrzymywać miłości. A dzieje się tak dlatego, bo nie przyjmują właściwych postaw, nie rozwijają cech, które podobają się płci przeciwnej. Fall a ty masz dzieci? Nie zgaam sie z toba. Milosc i ilosc dzieci ktore chce sie miec czy splodzic nie z soba nic wspolnego..Kazde malzenswto ma prawo miec 1 czy 2 dzieci szczegolnie w tak ciezkich czasach. W zdrowym malzenstwie ni poczyna sie dzieci ze wzgledu na standard tylko oboje chca je miec ..

Przeczytałam tylko pierwszy wpis autora tematu i może nie całkowicie, ale zgadzam sie z tym. Sama tez mam jedno dziecko i więcej nie planuję mieć tak naprawdę dlatego że nie ufam mojemu facetowi że zawsze ze mna będzie, nie ufam też sobie że będę z nim :o Inne powody też oczywiście są, ale ten jeden jest nie do przeskoczenia. Bo np finanse są bardzo ok i nie o to chodzi. Poród był okropny...ale zawsze można sobie kupić cc, więc to też nie jest powodem...pozostaje brak prawdziwej miłości, jakby nie patrzyć :(

Kinga ja znam wiele par ktorym ukaldda sie 10 czy 15 at super se nie chca miec kolejnych dzieci...

Gość ś
ja znam takich co bardzo się kochają, zwłaszcza nasza znajoma lat 32 niedługo urodzi 5 dziecko z 5 tatusiem. każdy poprzedni siedzi za alimenty dla poprzedniej partnerki. w międzyczasie 2 poronienia .

Zaufanie to jedna z podstawowych rzeczy w związku więc co Cie przy nim trzyma ? Skoro nie miłość nie zaufanie to co innego ? Kasa?

Gość acgullka
rodzin z nasciorgiem dzieci jest mnostwo-brud smrod bieda przemoc ciemnota a kaplani i politycy pieja z radości i mowia ze to wzor cudowny