MauraFrog93 0 Napisano Luty 7, 2013 Cześć Wam :) We wtorek robiłam test ciążowy, bo od 12 dni spóźniał mi się @ (ostatni był 27 grudnia, następny powinien być 24 lutego), wyszedł +. Jestem w ciąży :) Cieszymy się bardzo zwłaszcza, że mój chłopak dostawał od lekarza 3% szansy na posiadanie kiedykolwiek dzieci. Wczoraj pojawiła się u mnie znikoma ilość krwi na wkładce, dzisiaj ponownie, do tego bóle brzucha lekkie co prawda, ale jednak. Czy to normalne? To moja pierwsza ciąża oczywiście. Nie byłam jeszcze u ginekologa, ponieważ jestem w Holandii i sprawa trochę utrudniona, aczkolwiek staram się bardzo dostać do jakiegoś polskiego. Słyszałam o plamieniach podczas ciąży, ale mimo to jestem wystraszona. Dodam jeszcze, że 27ego grudnia miałam rzekomo @, ale nie taki jak zwykle - ciemniejszy, bardziej skąpy, może wtedy ten "@" i teraźniejszy to dokładnie te plamienia? Moja Mama kiedyś opowiadała mi, że jak była w ciąży z jedną z moich sióstr całą ciążę miała plamienia i to silne, mimo to dziecko urodziło się zdrowe, a ciążą przebiegła bez komplikacji. W sobotę rano chcę zrobić test dla 100000000% pewności, chociaż czytałam, że nie może wyjść wynik + jeśli w ciąży nie jesteś, bo w Twoim moczu nie ma gonadotropiny kosmówkowej (hCG). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach