Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MauraFrog93

Plamienia podczas ciąży?

Polecane posty

Cześć Wam :) We wtorek robiłam test ciążowy, bo od 12 dni spóźniał mi się @ (ostatni był 27 grudnia, następny powinien być 24 lutego), wyszedł +. Jestem w ciąży :) Cieszymy się bardzo zwłaszcza, że mój chłopak dostawał od lekarza 3% szansy na posiadanie kiedykolwiek dzieci. Wczoraj pojawiła się u mnie znikoma ilość krwi na wkładce, dzisiaj ponownie, do tego bóle brzucha lekkie co prawda, ale jednak. Czy to normalne? To moja pierwsza ciąża oczywiście. Nie byłam jeszcze u ginekologa, ponieważ jestem w Holandii i sprawa trochę utrudniona, aczkolwiek staram się bardzo dostać do jakiegoś polskiego. Słyszałam o plamieniach podczas ciąży, ale mimo to jestem wystraszona. Dodam jeszcze, że 27ego grudnia miałam rzekomo @, ale nie taki jak zwykle - ciemniejszy, bardziej skąpy, może wtedy ten "@" i teraźniejszy to dokładnie te plamienia? Moja Mama kiedyś opowiadała mi, że jak była w ciąży z jedną z moich sióstr całą ciążę miała plamienia i to silne, mimo to dziecko urodziło się zdrowe, a ciążą przebiegła bez komplikacji. W sobotę rano chcę zrobić test dla 100000000% pewności, chociaż czytałam, że nie może wyjść wynik + jeśli w ciąży nie jesteś, bo w Twoim moczu nie ma gonadotropiny kosmówkowej (hCG).

Podobno zdarzają się plamienia, ale dla pewności idź do lekarza jak tylko będzie możliwość

Gość onaonaonaonaona
W grudniu miałaś prawo mieć @, bo może występować do trzeciego miesiąca. Jeżeli jesteś już w ciązy, a okresu pośredniego w styczniu nie było, plamienie moze byc niebezpieczne, leć do lekarza, a najlepiej na pogotowie, troski o maleństwo nigdy za wiele, a plamienia z zasady nie mają prawa występować. Delikatne mogą być w normie, ale nie jestem lekarzem, ogólnie trzeba na to uważać i iść na kontrolę.

Gość onaonaonaonaona
Ja na początku ciąży też miałam plamienia, ale takie ledwie zauważalne, w obrębie pierwszego miesiąca, ale chyba tylko dwa razy się zdarzyło, strach jednak był.

Właśnie stracha mam, bo chcę żeby z Maleństwem wszystko było jak najbardziej w porządku. Niestety nie mam swojego auta. Chcę załatwić sobie transport do ginekologa autem z biura. Najpierw babka z biura musiałaby załatwić mi wizytę.

Wszystko jest w porządku, gin powiedział, że te krwawienia są normalne. Jestem w 8tc .