Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyrytytyty

niejedznie po 18

Polecane posty

Gość tyrytytyty

Od kilku dni nie jem po 18 i z racji tego mam pytanie czy jest ktoś na forum kto schudł dzięki temu jakieś kg. Chodze spać o 22 więc proszę sie nie mądrzyć, że powinno sie jeść 3-4 h przed snem i że niejedzenie po 18 to mit ;) Pytanie do tych którzy spróbowali tej metody i zechcą się podzielić efektami. Byłabym wdzięczna :)

Gość heja hejo ho
Ja nie jem po 18 :) Przez ostatni miesiac schudłam 2,5 kg

Gość pipi pończocha
Ta metoda jest bez sensu jeśli w ciągu dnia zjadłas np. 2000 cal. Jeśli zjesz 1000cal na dobę to możesz i za 5 dziesiąta w nocy zjeśc i tak schudniesz.

dziękuje za odpowiedź :) heja hejo ho, ćwiczyłaś do tego? ograniczałaś jedzenie w ciagu dnia czy normalnie jadłas?

Gość fizyk JONdrowy
gdzies czytalem ze w sytuacji kiedy w krwi zaczynac zmniejszac sie ilosc bialka to metabolizm zwalnia ale dieta bialkowa jest niezadobra to by sie musial jakis dietetyk wypowiedziec

Gość fvadfb
Bez sensu. Jak można iśc głodnym spać. Po co taka długa przerwa w jedzeniu.

Gość te dni ciszy
przez tydzien tak robiłam jako eksperyment. nie staram sie genralnie schudnąć , więc jak zobaczylam, ze poszły aż trzy kilogramy przez to to przestałam

Gość heja hejo ho
Ja ćwiczę od dłuższego czasu, ale waga nie chciała spadać, nawet jak starałam się jeść mniej, zdrowiej, zero słodyczy, itd. U mnie było tak, że od rana jadłam normalnie a wieczorem lubiłam sobie strzelić porządną kolację. No i odkąd przestałam jeść po 18 to dopiero waga zaczęła spadać a ja jestem zadowolona bo po pierwsze- nie jest to dla mnie wielkie wyrzeczenie (po 2 dniach już nie byłam głodna po 18), jem co chcę- czasem zdarzy się i fast food, albo coś słodkiego a nie pływa to źle na wagę, rano zawsze mam płaski brzuch, mam mniejszy apetyt i wogóle jak dla mnie same pozytywy. Ale pewnie taka 'dieta' nie jest dla wszystkich- nie wszyscy będą mieli super efekty (ja mam z czego chudnąć- ważę 75 kg na 170), pewnie Ci co jedli skromną kolację też nie odczują dużej zmiany. Ja jestem zadowolona ;)

Gość dla mnie to nie jest jakaś
dieta - nie jem mniej więcej po 18 - 19, bo nie wyobrażam sobie, żeby najadać się na noc. Po co?

Mialam podobnie, w dzień jadłam normalnie ale dopiero wieczorem potrafilam zjeść z pol lodowki. No moze przesadzialm z ta lodowka ale duzo tego bylo ;D Waze 68kg przy 172 cm wiec troszke podobnie do Ciebie wiec może efekty beda podobne - oby :)

Ja bym nie wytrzymał nie jeść po 18 :D nawet teraz jest 22:14 a ja wpierdzielam jakieś kanapki i sałatkę :D jem non stop a całe życie szczupły i wysportowany, takie geny :D

do : "dla mnie to nie jest jakaś " Ty sobie nie wyobrazasz jedzenia po tej godzinie a np ja z przyzwyczajenia wtedy jadlam najwiecej . Kazdy jest inny ;) Natomiast mam nadzieje że ograniczenie tego wieczornego podjadania pozytywnie wplynie na wage, w końcu sa to dodatkowe kalorie w dziennym bilansie ;p

Gość fvadfb
To jest normalna przemiana materii, jeżeli nie głodzisz sie godzinami, to organizm nie robi zapasów, proste. Od 18 do 7 rano jest 13 godzin! To za długa przerwa! Metabolizm zwalnia, przemiana materii zwalnia, bez sensu.

Gość ola ola :))
powinnas schudnac pod warunkiem ze przez dzien sie nie opychasz :) ale jesli bedziesz chodzila spac pozniej niz o 22 to powinnas po 18 jeszcze cos przekasic - tak zeby nie klasc sie spac glodna :) bo tym sposobem przyzwyczaisz swoj metabolizm do nie jedzenia i przestaniesz chudnac :) ja znam osobe ktora przez caly dzien prawie nic nie je a po 18 to juz wogole i teraz ma problem ze schudnieciem bo jak zje wiecej to przytyje a mniej juz sie nie da jesc :) a wiec do 18 jedz tylko wtedy kiedy rzeczywiscie kladziesz sie do spania o 22 :) powodzenia