Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita28

Do mam,które wiedzą w którym dniu cyklu splodzily córkę

Polecane posty

Gość julita28

Witam! Szukam informacji na temat metod na splodzenie córki. Z góry bardzo dziękuję.

Gość minipizza
przy spłodzeniu córki ważne jest ph pochwy, najlepiej kwaśne ok 3 -4 ph. żeby mieć takie ph ważna jest dieta, dużo produktów zawierających magnez, wapń, pomocne są też suplementy tj. casagnus. sex bez orgazmu, ponieważ w trakcie orgazmu pochwa robi się zasadowa, czyli nie przyjazna dla dziewczynek. tutaj dziewczyna bardzo fajnie wszystko opisała. http://planowanieplci.blox.pl/tagi_b/12174/corka.html

Gość minipizza
można spróbować zaplanować płeć, zawsze to większe szanse, nigdy nie będzie 100 % gwarancji, ale pomóc można. raczej się nie zaszkodzi

Gość okaoka
pierwsza w 12d, druga w 17d.

Gość Julita 28
Okaoka-a kiedy przypadała owulacja?bo widać ze ta pierwsza przed owulacja? ,a druga w trakcie lub po prawda?

Gość kroczekowa
zaraz po okresie, czyli przed owulacją. Podpytałam znajome- podobnie :)

Gość julita28
Hm no to jak ja mam miesiączki 7 dniowe to w współżycie w 11 dniu będzie ok? Wspomnę,ze od początku lutego biorę kwas foliowy i to chyba też ma troszkę wpływ na to żeby była dziewczynka,tak ktoś tutaj wczoraj napisał.Nie wiedziałam o tym.No a łykać trzeba. Piszcie kochane! Wiem,wiem ja się nakrecam a tu będzie chłopak no to nic,kolejnej 4 ciąży juz nie będzie,bo 3 cesarki to maksymalnie.

Mam cykle 32. Syna spłodziłam w 9 dniu cyklu, córkę w 13. Nie wiem czy to Ci pomoże. Słyszałam, że wiele kobiet stara się o określoną płeć, kupuje testy owulacyjne, kontroluje pęcherzyk na usg podczas wizyty u ginekologa, a i tak nie udaje się trafić w wymarzoną płeć. Niby słyszałam, że córka przy słabych plemnikach ..mój mąż akurat podczas zapłodnienia córki się kąpał;) więc plemniki osłabły od ciepłej wody. Inni mówią, że trzeba jeść określone pokarmy na daną płeć. Jednak nic nie daje pewności .

Gość babukkia
puza - w 9 dniu cyklu? przy 32 dniowych cyklach? jajeczkowanie jest 14 dni przed okresem więc chyba plemniki żyły w tobie z 10 dni, żeby od 9-go do owulacji doczekać, i plemniki słabnące pod wpływem kąpieli..... kwas foliowy nie wpływa na płeć. a wspóżycie przed czy w trakcie owulacji zwiększa prawdopodobieństwo uzyskania danej płci, a nie działa w 100%. gdyby dało się to przewidzieć to zamawiali by konkretną płeć poczas invitro

też się dziwiłam, że jestem w ciąży z synkiem;) myślałam, ba byłam pewna, że mam dni niepłodne w 9 dniu cyklu;) a tu niespodzianka;) Plemniki słabnące pod wpływem kąpieli były przy drugiej ciąży z córką, wtedy był to 13 dzień cyklu. Owulację miałam około 16 dnia cyklu. (pisze miałam, bo teraz jestem na hormonach)

Gość agiew
Ja korzystałam z mikroskopu owulacyjnego (afrodyta) i wyznaczałam sobie dni płodne. Współżyliśmy tylko przed owulacją no i mam córeczkę :)

Gość ale bzdury!!!
Troche merytorycznej wiedzy drogie Panie!!! Nie mamy absolutnie zadnego wplywu na plec dziecka :) to czy będzie chlopak czy dziewczynka zalezy wylacznie od nasienia partnera i kazdy w miare oswiecony ginekolog Wam to powie! Ja 14 dc przy 28 dniowych cyklach i mega orgazmie a nawet zasadowym ph pochwy ( wiem, bo akurat kontrolowalam regularnie z powodu nawracajacych infekcji ) wraz z mezem poczelam corke :) a więc nijak się maja te durne przeslanki :) kolezanka na 3 dni przed owu zaciazyla z synem ;) także moje drogie książki, książki i jeszcze raz książki a nie ludowe wierzenie z internetu :-P

Gość fasia
9 dzień 26dniowych cykli - córcia.Może to zbieg różnych okoliczności ale udany, mam dwóch starszych synów:)

Gość julita28
Kochane wczoraj mój maz zrobił to we mnie,dzisiaj mam dostać okres mam nadzieje,ze nie będę w ciąży!Piszcie kochane jak z tymi córkami.

Gość idz sie lecz
kretynko!!!!:o

przecież to jest jedno wielkie gdybanie bardzo ogólnie oparte na szybkości plemników z chromosomem Y i dłuższej żywotności plemników z chromosomem X plemniki mogą przeżywać nawet do 7-9 dni u rekordzistów jak żywotne są plemniki Twojego męża tego nie wiesz może być tak, że żyją krótko, nawet te z chromosomem X i celowanie w dziewczynkę na kilka dni przed owulacją skończy się w ogóle brakiem zapłodnienia, a może być tak, że długo przeżywają - nawet te z chromosomem Y i nawet przed owulacją spłodzicie syna statystycznie jest większe prawdopodobieństwo poczęcia chłopca i dlatego więcej chłopców się rodzi - od wieków my spłodziliśmy córkę, a wg tego śmiesznego kalendarza powinniśmy zrobić chłopca

Tego nie da się zaplanować naturalnie. Niedawno oglądałm dokument o para, które nie miały problemów z poczęciem synów, a w córkę "nie mogli trafić" żadnym sposobem - próbowali selekcjonować zarodki przy in vitro.

Gość mukitka
8 dzien cyklu, cykle 26 dniowe

Gość julita28
podnosze

Gość jeśli chcesz WSPOMÓC planowani
e płci żeńskiej, to musisz bardzo dobrze znać swój cykl radzę najpierw poobserwować siebie, a potem planować zajście w ciążę celowo napisałam WSPOMÓC, bo nikt nigdy nie da Ci gwarancji;) i na pewno należy współżyć na minimum 48 h przed owulacją by szanse na poczęcie dziewczynki wynosiły 50% gdy będziesz współżyć na mniej niż 2 doby przed owulacją szanse się zmniejszają wydaje mi się, że już pisałam Tobie na innym topiku, ale napiszę jeszcze raz: pierwsza córka - stosunek był w 8 i 10 dc (czyli z osłabianiem plemników działaliśmy), a owulacja w 13 dc druga córka - tylko jeden stosunek w 11 dc (bez osłabiania), a owulacja był z 13/14 dc nam się udało jak widać;)

Gość zajrzyj sobie na ten topik
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1350194 znajdziesz tu wiele przydatnych rad i będziesz mogła się przekonać, że nawet skrupulatne planowanie czasem nie przynosi zamierzonych efektów, ale w wielu przypadkach jednak udaje się;) dlatego warto pomóc naturze i marzeniom;)

Gość grtrtrt5y5
Ja mogę powiedziec ci jak spłodziliśmy z mężem syna :) Otóż kupiłam testy owulacyjne i w dniu kiedy kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej - współzylismy. 10 dni później na tescie ciążowym zobaczyłam bladą druga kreseczkę :) Za 6 tyg. synek przyjdzie na świat..;)

Gość akurat autorka ma już dwóch
synów...

Gość aha123456
u nas tez bylo na kilka dni przed owulacją i corka, czyli cos w tym jest

Gość ncnxnnx
My z mężem świadomie robiliśmy córkę w 14 dniu cyklu a owulację miałam zawsze w 17 dniu cyklu (mam cykle 31 dniowe) i udało się po 9 miesiącach . Mamy córkę :).

Gość heheheheheh:)
Jagoda żal dupkę ściska ze masz córeczki ? hehe

Gość proszę Cię! Jagodna najzwyczaj
niej w świecie zazdrości matkom, które mają córki!

Gość julita28
Hm do jakiej Jagody się zwracacie?

Gość jak do jakiej? prześledź swój
topik, to będziesz wiedziała:D