Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita28

Do mam,które wiedzą w którym dniu cyklu splodzily córkę

Polecane posty

Gość myśle że...
J A MAM PYTANIE. WSPÓŁŻYŁAM Z MĘŻEM WCZORAJ OWULACJA BĘDZIE MNIEJ WIĘCEJ ZA 3 DNI CZY TO WYSTARCZY? CZY WTEDY JEST WIĘKSZA SZANSA NA CÓRCIE?

Gość julita28
agiew-dzisiaj mam dostac ten test.powiedz mi czy wskazuje dni przed owulacja,bo staram się o dziewczynkę Mam dwóch chłopców.W kwietniu zacznę starania,a teraz chce sobie siebie poobserwować za pomocą tego testu.Masz corke?obecnie mam 9 dzień cyklu,ten okres dostałam po 33dniach,zawsze miałam co 29 dno,ale w styczniu przestałam karmić i może się poprzestawialo. Pomocy.

Gość agiew
Tak pokazuje, bo przed owulacją pokazuje jeszcze tzw okres przejściowy. Jest to czas przed owulacją tak z 3-4 dni przed.

Gość julita28
Agiew-ile masz dzieci i jakie plci?

Gość anka kombinatorka 2013
Przy 29 dniowych cyklach postaraliśmy się z mężem jeden raz,mianowicie w 9 dniu cyklu ( 2 dni po okresie). Mamy 3 letnią córkę.

Gość julita28
No ja też tak planuje 2 dni po okresie,tylko ze ostatni cykl był 33 dniowy.Zobaczymy jak będzie w marcu.

Gość julita Ty poobserwuj siebie
przez kilka cykli pozapisuje sobie co i jak jak śluz, ile, kiedy, jak testy owulacyjne i możesz do tego dołączyć temperaturę a przede wszystkim pozwól swojemu organizmowi wrócić na właściwe tory i pamiętaj, że 3 cesarka, to bardzo duże obciążenie dla organizmu i nie powinnaś zachodzić w ciążę zbyt szybko teraz

Gość agiew
julita28 mam 1 dziecko, córkę :) Póki co teraz nie planuję. Zaczynaliśmy starania zawsze tak 3-4 dni przed owulacją

Dziewczynki polecam Wam tą stronkę ja też jestem na niej zarejestrowana i jest naprawdę super, polecam Tu macie darmową rejestrację: OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=3d1f1c6d58c72ed863b 2c41044f1a54732f91978

Gość julita28
Apropo tego żeby poczekać po cesarce jakiś czas,rozmawiałam z gin. I powiedział żeby tak tok poczekać Wczesne lato pozna jesień,tak powiedział.Wiec w kwietniu zaczniemy,zapewne po jednym razie się nie uda.W druga ciążę zaszłam 5 miesięcy po cesarce,planowana ciaza.przebieg był ok.Mam nadzieje,ze tym razem tak będzie.

Gość lepiej nie zakładaj, że nie
zajdziesz szybko, bo możesz się zdziwić;) ja w trzecią ciążę zaszłam przy pierwszym podejściu (10 miesięcy po 2 CC) mało tego - jeden stosunek i pach ciąża;) do tego udało się ucelować w córkę jak sobie zaplanowaliśmy, a młoda nie byłam, bo miałam już 33 lata;)

Gość a u mnie
8 dzień cyklu - córka, 13 dzień cyklu - córka. Zawsze chciałam córki i mi się udało

Gość julita28
Hm no jak w kwietniu bym zaszła to mały będzie mial 10 miesięcy.Mialas 3 cesarki ? Ile lat maja Twoje dzieci i jakiej plci ? Pisałaś,ze trzecia to dziewczynka. Wiesz może w którym cyklu?

Gość lepiej nie zakładaj, że nie
ta córka jest ze stosunku z 11dc, a owulacja była z 13/14dc

Gość askapelaska
1 dzien przed owulacja, cykle mialam regularne co 28-29 dni. Wiedzialam kiedy mam owulke bo stosowalam testy owulacyjne przez 6 miesiecy. to byl chyba 14dc a owulka byla w 15dc.

Gość a ja............
Mysle,ze nie da sie tego tak ustalic...Corka w 13 dniu cyklu....syn w 13.dniu cyklu :) Oba przy cyklach 28dniowych :)

Gość PO PIERWSZEEEEEE
KOBIETY! Nie można spłodzić dziecka PRZED owulacją!! Nosz kurde, jak czytam takie bzdury, to mi się włos jeży na głowie:-o Dziecko zaczyna swój byt w momencie połączenia plemnika i jaja i to jedno jest najpewniejsze. Reszta to przypadek. A na płeć dziecka wpływa wiele czynników, a najważniejsze dwa to takie: to, kiedy był stosunek (i to wcale nie jest równoznaczne z tym, że doszło do poczęcia tego dnia) i - jak ktoś zauważył, plemniki mają różną żywotność, ale i ogólnie nasienie ma swoje parametry i może się okazać, że plemników szybkich (tych mówiąc łopatologicznie "chłopakowych" jest za mało i nawet jak się trafia w moment, że owulacja tuż, tuż, to może dojść do zapłodnienia plemnikiem "babskim", bo one bardziej wytrzymałe). 🌻 odpowiadając na temat - ja cykle zawsze miałam krótkie przed ciążami i u mnie owulacja była tak około 9-10 dnia cyklu. Córka nam się urodziła, kiedy lekarz nakazał nam bara-bara w 8 i 9 dniu cyklu, na usg widoczny był dojrzały pęcherzyk, lekarz mówił, że w każdej chwili może puknąć, więc nakazał działać dwa dni pod rząd. I się udało. Ale moment poczęcia jest tajemnicą, potem nie jeździłam na usg, bo miałam przyjechać albo tuż po miesiączce, na kolejny monitoring albo w 6 tygodniu ciąży (to był ten sam termin jak wiadomo;)) A syn, co ciekawe urodził nam się z jednego, jedynego stosunku w okolicach owulacji to było 2 dni po miesiączce (7 dzień cyklu), potem się nie składało na bara, bara, dopiero pod koniec cyklu. Miesiączka nie nadeszła i się okazało, że zaciązyłam. Troszkę się zdziwiliśmy, bo plany na prace nad drugim maluchem były na kilka miesięcy później, no ale ... jest:) i to facet:)

Gość julita28
Po pierwszeee-piszesz,ze dwa dni po miesiączce wspolzyliscie,a później pod koniec cyklu i może wtedy zaszlas? I jest chłopak?

Gość julita28
Lepiej nie zakładaj ze nie-w jakim odstępie czasu miałaś te cesarki? Masz dwóch chłopców i córkę?

Gość julita28
Kochane dzisiaj mam 10 dc. ,no i pojawiło się plamienie co to oznacza?zbliża się owulacja? Robiłam test owulacyjny i nic nie wskazuje.Czuje bol w podbrzuszu.Proszę o porady.

Gość julita zapisuj sobie dzień po
dniiu co zaobserwujesz spisuj jak wyglada śluż, jak samopoczucie, co czujesz - kłucie itp.

Gość julita28
Piszcie kochane!

Gość julita28
Dzisiaj 13dc ciągnący śluz,brak owulacji na teście.Czy to zapowiedz owulacji?sory,ze tak pytam i zachowuje się jakbym nigdy nie miała owulacji,po prostu nie zwazalam na to.Teraz chce spróbować zaplanować płeć. Z góry dziękuję. Acha mam bole podbrzusza.

Gość julita28
Jak ja tym razem odczuwam owulację.Wczoraj na teście paskowym dwie krechy równe,to chyba oznacz ze owulka dziś lub jutro? A ta Afrodyta wskazuje mi jakieś kółka.Wiec nie wiem chyba to okres płodny. Dziękuję za pomoc

Gość iojgtrgurhjgur
No i jak julia28 w ciazy jestes?

Gość julita28
Nie jestem w ciazy!teraz mam cykl tak jak mialam zawsze 29.

Gość gość
Cykle 28 dniowe . 1 syn poczety raczej w owulacje sex praktycznie codziennie od 10 do 17 dc. 2 syn poczety sex 11dc i 14 dc a owulacja była 13dc. 3 syn ( planowana corka) sex 9dc i 10 dc przy owulacji 14 dc ( czyli 4 dni przed owulacja wiec nie ma reguły ).

Gość Staranka
W 14 dc corka. Teraz ciaza, ale nie wiem, co bedzie, bo byl 10, 12, 14 dc:-)

Gość gość
zaraz po okresie, czyli przed owulacją.

Gość gość
Zaraz po okresie. Córcia.