Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojtek 23

Co wybrać komputer stacjonarny czy laptop ??

Polecane posty

Gość Wojtek 23

Chodzi mi głownie o markę, jakość. Mój budżet to do 3500 zł. Niektórzy mówią że komputery stacjonarne są mocniejsze , ja tak nie myślę . Potrzebny mi komputer mocny do gier, musi mieć dobrą kartę graficzną ,mocny procesor. Co lepiej mocny laptop czy komputer . Proszę o pomoc ...

bierz laptop, nie słuchaj bredni że stacjonarka mocniejsza, albo że na laptopie nie pograsz. Mój juz nowiuśki nie jest a daje radę, za to stacjonarka faceta choć wiekowo podobna nie może udźwignąc np Gothica 3 - a śmiał się że ja to na lapku sobie co najwyżej w pasjansa pogram :D I najlepsze dalej trzyma się twierdzenia że "co stacjonarny to stacjonarny a nie jakieś laptoki" :P

Gość dasdasdassda
Pograć pogra na laptopie, ale będzie mu się notorycznie gotował 🖐️ Poza tym karty graficzne w lapkach są dużo słabsze niż w klasycznych pc

z moim jakoś nic się nie dzieje, a potrafię przymaniaczyć kilka godzin (zdarzało się nawet kilkanaście)... wiatomo że się nagrzeje po takim maratonie, ale przy normalnym graniu powiedzmy około 2 godzin nie zauważyłam żeby jakoś ponad norme się przegrzewał. A mlodzieniaszkiem już nie jest:P Jest to też może kwestia dbania o sprzęt... albo po prostu trafiłam na jakiś wyjątkowy egzemplarz- ale w to nie wierzę:)

Gość zegda
dasdasdassda Pograć pogra na laptopie, ale będzie mu się notorycznie gotował Poza tym karty graficzne w lapkach są dużo słabsze niż w klasycznych pc x x Jak czytam takich "znawców" to słabo mi się robi. Kompletnie nie wiesz dziewucha o czym piszesz.

Gość rewerwqerwq
ja mam laptopa a moj fcaet stacjonarny, jak mu mowie ze moze kupiłby sobie laptopa mowi ze laptop ngdy nie bedzie tak silny jak stacjonarny wlasnie do gier. a jest informatykiem wiec wie co mowi. takze mysle ze stacjonarny lepszy.

Gość zegda
Należy kupić laptop z dobrą kartą graficzną obok tej zintegrowanej. Choć z tych zintegrowanych też czasem dużo daje się wyciągnąć to jednak nie wszystkie gry uciągną.

Gość zegda
rewerwqerwq ja mam laptopa a moj fcaet stacjonarny, jak mu mowie ze moze kupiłby sobie laptopa mowi ze laptop ngdy nie bedzie tak silny jak stacjonarny wlasnie do gier. a jest informatykiem wiec wie co mowi. takze mysle ze stacjonarny lepszy. x jest dupą wołową a nie informatykiem skoro taką bzdurę pieprznął :D

Gość dasdasdassda
Ty za to widzę siedzisz w temacie :classic_cool:

Gość rewerwqerwq
wiesz co jak zarabia 40 tys miesiecznie to mysle ze jest dobrym ifnormatykiem. ale gadaj co chcesz:)

Gość zdziwko lekko
Jak do gier to tylko PeCet a jak mało grasz to lepszy laptop bo tańszy lżejszy mniej prądu ciągnie i możesz go wszędzie ze sobą zabrać aż dziwię się że takie pytania zadaje 23letni facet na damskim forum :D

Gość gość2529
Popieram powyższe. Szczególnie jeśli chodzi o gry. Ostatnio wymieniałam pastę termoprzewodzącą w lapku i po rozkręceniu to wszystko tam w środku, okazało się malutkie. Chodzi mi np o układ chłodzenia procka i karty graficznej. Malutki wiatraczek. Co z tego że lapki mają teraz nie co lepsze procki i karty jak porządnego układu chłodzenia w czymś tak płaskim nie da się zamontować. Więc możliwości lepszej karty czy procka nie wykorzystasz w 100% i zasoby się marnują. Nie ma szans żeby lapek z 4 rdzeniowym prockiem np intel core i 7 i kartą graf. z seri GTX ( nie GT), choć to w lapkach rzadkość, przy takim słabym ukł. chłodzenia nie lagował gry. Lapki do gier tanie nie są. Taki alienware kosztuje coś ok 12 tyś tak samo z resztą jak MSI. A tak mam jeszcze komp stacjonarny. Kosztował coś ok 4,5 tyś. Ale jest w nim nvidia geforce gtx 760 z rozszerzeniem OC i procek intel core i7. TU TRZEBA PATRZYĆ NA PARAMETRY, OSPRZĘT, A NIE NA CENĘ. Jak ktoś w ofercie ma komp nib do gier a bez karty GTX tylko samo GT to jest to zwykły komp a nie źaden gaming. Najlepiej samemu komp złożyć jak ktoś umie, wyjdzie taniej, a tak przynajmniej wiesz co w nim masz.

Gość gość
Dla gracza stacjonarny może być lepszy, zakładając, że po prostu macie dużo wolnego miejsca, w przeciwnym wypadku... nie widzę sensu. Trzymajcie namiary - http://techfresh.pl/jaki-komputer-dla-dziecka-laptop-czy-komputer-stacjonarny/ My od lat nie mamy w mieszkaniu stacjonarnego. Nie widzę sensu, a miejsca nie brakuje. Lubię optymalnie wykorzystywać teren.

Gość gość
A ja wolę jednak stacjonarny jako główny komputer. Swój jakiś czas temu kupiłem u http://shoplet.pl/ i jestem bardzo zadowolony. Laptop jest fajny, ale jako 2 komputer.

Gość gość
A ja się zastanawiam, czy nie warto w takich wypadkach po prostu zostawić windowsa i postawić na maca. Mam taki sprzęt w pracy i nie narzekam.

Gość Pozumba
Myślę, że takie rozwiązanie ma sporo zalet, chociaż na pewno trzeba się będzie przestawić na zupełnie nowy system. Ostatnio przeglądałem sobie te produkty na matrixmedia i sam się zastanawiam, czy nie warto zainwestować.

Gość gość
Na pewno warto to rozważyć. Specjaliści często pracują na macach. Z czegoś to na pewno wynika. to nie są tylko ładne sprzęty, ale jednak równiez wydajne sprzęty.

Gość Pozumba
A który model polecasz? Akurat w tym temacie jestem zielony:)

Gość gość
Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz. Jeśli chcesz laptopa, to możesz wziąć macbooka pro - bardzo wydajny sprzęt, a jeśli chcesz czegoś jeszcze szybszego i nie potrzebujesz mobilności, to iMac się sprawdzi. zobacz sobie ich ofertę w matrixmedia, bo wiem, że mają fajne ceny i całkiem niezłą gwarancję.

Gość gość
Jakie c/h/u/j/o/w/e dialogi powyżej udające rozmowę. HAHAH Jak już chcecie reklamować w ukryty sposób sapmerzy to róbcie to na poważnie, a nie takie dyrdymały piszecie. :-P

Gość OlaMaliszewska
Jeżeli przede wszystkim uzywasz go w domu to omże jednak lepszy bedzie komputer stacjonarny. Myślę, że w wyborze może CI pomóc http://wybierampc.pl/ranking-komputerow gdzie znajdziesz najlepsze pozycje z 2017 roku :)

Gość gość
A co uważacie o sprzęcie z https://zikom.pl/ ? Wydaje się, że jesto niebywała okazja - komputery dużo mocniejsze w okazyjnych cenach. Pełna gwarancja. Z drugiej strony jak to wygląda w praktyce to nie wiem.

Gość gość
komputer mozna rozbudowac wymienic karte graficzna lub procesor na mocniejszy a z laptopem tego nie zrobisz a jak cos sie zepsuje to cały laptop na złom a w kompie to wymieniasz i dalej grasz uzywasz