Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

czy to normalne ? :/

Polecane posty

Gość Izabelka......... ...
a zreszt,a co wy wsyztskie z ta przeziernoscia macie? no ludzie

nie wiem jak wy ale ja ---- przeczytaj raz jeszcze co napisalam. bylam tam i nie chcial mi lekarz wykonacc tych badan gdyz stwierdzil ze jestem pod opieka tak dobrego lekarza ze jesli on stwierdzil ze dodatkowe badania sa zbedne to on nie bedzie podwarzal jego zdania to raz a dwa najblizszy termin byl za 2 tyg :/ wiec i tak ''po terminie waznosci'' tych badan. chco wiem ze do 20 tyg ciazy mozna jeszcze takie badania wykonac

Izabelka......... ... ---- moj lekarz prowadzacy wystawia skierowanie na usg do takiego jednego lekarza z dobrym sprzetem i wtedy wizyta jest darmowa ;) a tak to usg u niego kosztuje 50 zl i jutro wlasnie do niego ide prywatnie :)

Gość nie wiem jak wy ale ja
kobieto, co ty pierniczysz, po co ci bylo jakies proszenie, skierowanie? jest tyle prywatnych gabinetow, klinik ginekologicznych ze tylko wybierac gdzie tu isc ogarnij sie, bo zyjesz chyba na jakims dziwnym swiecie ze skierowaniami i innymi wymysłami!!! dzwonisz, umawiasz sie, placisz i koniec!!!

Gość hmm....hmm...
tak, ja tak miałam. Spokojnie

wiesz bo ja chodze prywatnie do ginekologa. Wczoraj byłam, a nastepna wizyta za miesiąc. Chodze do bardzo dobrego, sprawdzonego ginekologa. Za wizytę płace 100 zł, w tym jest usg, dostaje zdjęcia dzidzi, cytologia tez jest zawsze wliczona w cenę. Zresztą jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie trzeba chodzic do ginekologa co 2 tygodnie. Tu są niektore dziewcyzny zbyt przewrazliwione wydaje mi sie...co chwile jakieś rpzeziernosci itp itd...ja nawet nie wiem o co chodzi...

Wiecie co ta dyskusja już dłużej jest bez sensu. Każda z nas ma prawo decydować gdzie chodzi do lekarza, za ile, jakie badania robi itd. I każda jest przekonana że robi najlepiej. A mimo to istnieje KAFE a na niej 1000 pytań i wątpliwości. Życzę Wam wszystkim powodzenia i zdrowia i szczęścia. Pa

Gość delicioussly
nie sadzilam ze ktokolwiek moze uznac badanie przeziernosci za cos dziwnego i ponad norme...trzeba byc wiejskim głupkiem zeby sobie tak lekcewazyc sprawe

Izabelka......... ... -- no u nas lekarze i polozne twierdza ze wizyty co miesiac sa zbedne gdyz czeste usg szkodzi malenstwu :/ czasami mam wrazenie ze naprawde moje miasto jest 100 lat za murzynami

Gość delicioussly
co to znaczy "nie chcieli", masz cos z deklem autorko? chyba nie jestes zmuszona korzystac tylko z tego lekarza??? gabinetow ginekologicznych z USG sa setki, trzeba bylo ruszyc dupe, wyciagnac kase i isc na badania

a czy ja sobie sprawe przeziernosci zlekcewazylam ? latalam do lekarzy i co ? kierowali mnie do domu :/ tiwerdzac iz panikuje

a czy ja sie niby nie ruszylam ? czyt wyzej to sie dowiesz dlaczego do jednego lekarza WSZYSCY kieruja na usg czy to prywatnie czy na nfz

delicioussly - wez dziewcyzno sie opanuj bo wyzywasz tylko i krytykujesz wsyztsko i wsyztskich. Sama chyba jestes wiejskim glupkiem udajaca madrzejsza od lekarzy kurcze szukanie problemow tam gdzie ich nie ma

Gość booniaa
nie mozna wykonac przeziernosci po 13 tygodniu niedouczona idiotko

u jednego lekarza bylam to w 6 tyg wgl ciazy nie widzial i stwierdzil ze poronilam. poszlam w ten sam dzien do lekarza z tym dobrym usg i widzial zarodek pecherzyk i ze wszystko bylo ok. i w przychodni w ktorej ja bylam sprzed byl sprze 30 lat :/ gdzie ciaze to widac chyba dopiero w 6 miesiacu i to przy dobrcyh wiatrach

paralotnia----> ja w 20tc, 21 tc koncze jutro :-). Moj maluszek jest leniuszkiem.... calkiem inny niz jak moj syn byl w brzuchu.... po puka, 2 razy sie przekreci, i spi reszte dnia, gdyby nie detektor tetna to bym sie martwila..... Zaklopotona----- gdybys czegos potrzbowala to pisz: alibi5@wp.pl

Zaklopotana - ale po co Ci to badanie rpzeziernosci skoro lekarz mowi, ze wsyztsko jest ok. Za duzo chyba kafe czytasz....tu same problematyczne mamuski sa, ktore na sile choroby szukaja

nie mowie ze po 13 tygodniu mozna wykonac przeziernosc tylko ze do 20 tygodnia mozna jeszcze ewentulanie wykluczyc zespol downa itd..

Gość marika...
ja bym nie ominela usg genetycznego w 12tc. wiadomo przeciez, ze wlasnie tylko na pewnym okreslonym etapie ciazy mozna zbadac przeziernosc i to, ze zarodek byl okazem zdrowia w 8tc nie oznacza, ze w 12tc dalej bedzie. takich badan nie robi sie w 8tc, bo zarodek musi miec conajmniej 5 cm, a w 8tc jeszcze nie ma. lekarz Twoj autorko ma zbyt lekkie podejscie, bo wiele juz widzial i dla niego to tylko praca, ale z doswiadczenie wlasnego wiem, ze usg genetyczne jest bardzo wazne.

booniaa - nie wsyztskie dziewcyzny, ktore zajda w ciaze od razu mysla o przeziernosci itp...i nie trzeba kogos wyzywac od niedouczonych idiotek

Gość hmm....hmm...
czemu wy taką panike siejecie tylko dlatego, że ona nie przytyła i nie widać brzucha? to nie jest nic nadzwyczajnego. Naprawdę się zastanówcie, bo to nic nadzwyczajneho

Boonia-----> mylisz sie, gdy dziecko jest male przeziernosc mozna zbadac nawet w 15 tc.... moja kolezanka tak miala:-)

Gość marika...
wykluczyc sie nie da, chyba, ze zrobisz badania inwazyjne. ja mialam usg genetyczne zle wyznaczone - 10tc i kazano mi wrocic, bo dziecko bylo za male. w 12tc wyniki usg wskazywaly na najprawdopodobniej wade genetyczna. potwierdzila ja biopsja kosmowki - badania inwazyjne.

Autorko wybacz, ale jakas niedorozwinięta sie wydajesz. Po pierwsze-lekarz cie ewidentnie olewa, nie moje pojąc tego ze nie mialas USG w 12/13 tygodniu, wizyty co 7 tygodni to tez jakis absurd jak dla mnie. Nie wiem czemu do tej pory nie poszlas gdzies do innego lekarza, to ze twoj lekarz odstaje od normalnych lekarzy, z wiedza i swiadomoscia jak powinno sie prowadzic ciaże, to nie zwalnia cie to z odpowiedzialnosci za dziecko, ktore urodzisz. Niestety ale tłumaczenie o skierowaniu w dzisiejszych czasach tylko moze rozsmieszyc, faktycznie chyba nie masz pojecia jak dziala słuzba zdrowia.

Izabelka......... ... chcialam zrobic dla wlasnego spokoju choc i tak mysle ze nic by nie wykryly. ja jestem mloda moj partner tez zdrowo sie odzywiam od lipca biore kwas foliowy nie pale nie pije nie biore narkotykow u mnie w rodzinie nigdy wad nie bylo u mojego partnera rowniez.

AgnieszkoW, wyniki pomiaru nt po 13 tygodniu sa niemiarodaje i nie pozwalaja na potwierdzenie chromosomalnych i genetycznych wad płodu