Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

czy to normalne ? :/

Polecane posty

Gość marika...
do badania przeziernosci dziecko nie moze miec mniej niz 5cm, a nie wiecej niz 7cm. w 15tc dziecko ma juz wiecej. to, ze lekarz zrobil przeziernosc nie oznacza, ze ona byla 'wymierna'.

a ja o 2 ciazy dowiedzialam sie pod koniec 16 tc i co??? Wiadomo ominelam usg w 12 tc, ale co mam zrobic?? Boje sie... ale jestem dobrej mysli. :-)

To ze jestes mloda niestety nie wyklucza wszytkich mozliwych chorób, skad ty sie urwalas z choinki ze nie masz pojecia nawet o tym?

cytrynowa mama---- moim zdaniem nie slusznie mnie w ten sposob oceniasz ;/ to juz moj 3 lekarz i naprawde jest jednym z lepszych. a skoro jest ordynatorem to juz ten sam fakt powiniec ci dac sporo do mysleenia. to naprawde nie boli :) i czytaj ze zrozumien co mam na mysli mowiac o skierowaniach bo nie zeruje tylko na nich wrecz przeciwnie napisalam tylko jak on posteouje ze idzie wszystki pacjentkom na reke i daje na wszystkie badania skierowania by nie placic za nie. i wiem jak dziala sluzba zdrowia. bedac w klinice prywtanie chcialam dokonac badan ale kolejka byla na 2 tyg w przod a niestey ale plod mi w miejscu nie stanie i nie bedzie laskawie czekal az przyjdzie moja kolej

Gość tak sobie poczytuję
autorko ale mam jedynie 1 wniosek-jestes niepowazna ,piszesz takie bzdety kupy sie nie trzymajace jak sie chce robic przeziernosc to nikt ci nie moze tego zabronic! ty rozsadna jestes?tu ty decydujesz-ty placisz,coa ma lekarz do tego??????on ma ci pomagac a nie byc przeciw,logiczne?

cytrynowa-----> poprzedni wpis to do autorki? Marika.... Twoja dzidzia zyje pomimo wady genetycznej?

z reszta nie wazne . temat byl inny, pytanie tez ale i tak sie obeszlo od dupy strony ze sie skupilo na przeziernosci. zamykam temat. dziekuje za zyczliwe odpowiedzi ;)

Gość tak sobie poczytuję
nie rozsmieszaj mnie,mowisz ze chcesz zrobic przeziernosc i zadna kolekja za 2 tygodnie!bo takie badanie robi sie jedynie miedzy 12 a 13 tyg ciazy!wiec oczywiste jest ze ustalaja taki termin a nie inny!czyli gdy jestes w 12-13 tygodniu zapyziała panienko!

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa co za
do Agnieszka w 15 tc od ostatniej miesiączki ale nie wiesz ile płód miał tc skoro był mały ! ogarnij sie a potem wypisuj pierdoły a może matole mam ci dac linki gdzie wyraźnie pisze w którym tc się robi i dlaczego powyżej 13 tc SIE NIE ROBI !!!! Sam fakt że o ciąży TY dowiadujesz się w 4 m-cu jej trwania świadczy jaką debilką jesteś i nie wiem po co się wypowiadasz jak pojęcia nie masz.A jak urodzisz chore dziecko to nie żebraj o smsa przypadkiem albo 1% podatku !! Autorko nikt nikomu nie może zabraniać zrobienia jakiś badan chyba że masz 13 lat i rodzice zadecydowali za Ciebie i niestety to co piszesz właśnie świadczy ze chyba tyle masz...

wiesz w tej klinice nie czekaja tylko na mnie z otwartymi ramionami. sa tez inne ciezarne z groszymi problemami i wadami niz ja i moja przeziernosc

Gość dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ha
autorko na L4 to siedzisz bo podobno masz objawy ciąży i przy WC czas spędzasz a teraz na tym temacie nie masz objawów i sie martwisz ? [zgłoś do usunięcia] ZaklopotanaNieznajoma Ja Ci powiem tak. Jestem w podobnej sytuacji z tym ze nie mamy slubu. mieszkamy u mnie i chlopak zarabia jak Twoj maz. (2000 na reke) dodatkowo ja siedze na l4 bo jestem w 14tc ciazy i srednio sie czuje sa dni ze nic mi nie jest a sa dni ze spedzam je przy wc. " Określ się dziecko

Taaaaaa co zaaa.. Akurat wyksztalcenie mam medyczne. I wiem co i jak.... a co do mojej ciazy to gowno Cie to obchodzi czemu tak pozno sie dowiedzialam..... ja nie bede Tobie zyczyla tak jak Ty mi, bo mnie rodzice wychowali troche inaczej niz Ciebie.... zjebieee.... a na pomaranczowo to wypowiadac sie moze kazdy, wiec cwaniaro sie zarejestruj....

co z tego ze siedze na l4 :/ bo teraz nie rozumiem powiazania. mialam chodzic do pracy na pocztaku ciazy jak wymiotowalam ? owszem to prawda sa dni ze czuje sie lepiej a sa dni ze gorzej. ale w porownaniu z tym co bylo na pocztaku to objawy mam tak nikle jakby ich nie bylo. ale milo ze ktos jest AZ TAK ZINTERESOWANY moja osoba ze swoj cenny prywatny czas poswiecil na to by w kilkunastu topkiach odnalezc moj fragment by mnie na forum skompromitowac :)

do Agnieszka a po co mam się rejestrować na czarno ? Ja mam co robić zamiast przesiadywać jak ty 7 dni w tygodniu na kafeterii aż się tak zasiedziałaś ze 4 m-ce o ciazy nie wiedziałaś haha Dla ciebie sprzątanie w szpitalu to chyba "wykształcenie medyczne"albo policealna szkoła o kierunku pomoc stomatologa haha - nie masz pojęcia o badaniach prenatalnych i ta nieodpowiedzialność w głowie się nie mieści krowo rozpłodowa!! Nie jedna dziewczyna Ci tłumaczył o badaniu przezierności karkowej ale taki matoł nie pojmie ! Nikt Ci źle nie życzy tylko uprzedza co może być, potem włącza się TV i co druga mamusia ma chore dziecko ze swojego własnego zaniedbania !

aha a ja mam doktorat z nauk medycznych tak na marginesie haha i w wieku 22 lat uczyłam się a ty dzieci rodziłaś więc na pewno wykształcenie medyczne masz po byku :D

zaklopotana... tu wsparcia nie znajdziesz, tylko gorycz, jad, zlosliwosc.... to sa te babki singielki nowoczesne, co dupy na kazdej imprezie daja... poprostu pomaranczowe suki :-) wszystko bedzie dobrze :-) wierze i trzymam. Kciuki :-)