Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aa...

jak piec fileta w piekarniku?

Polecane posty

Gość aa...

jesli włozę do naczynia zarodpornego to juz nie zawijac w folię aluminiowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aa...
i jeszcze mam pytanie czy warzywa mam takie mrozone kalafior brokule i marchew czy to wlozyc do naczynia razem z ryba czy lepiej ugotowac osobno w garnku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aa...
czy moze mi ktos bo bardzo sie spieszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hfin
filet,a nie fileta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak suchego wsadzisz
to wyschnie jeszcze bardziej w piekarniku. w folie zawin i wsadz do rozgrzanego na krotko ale wysoka temperature, warzywa te mrozone nie musisz dlugo gotowac, max 5 minut bo rozgotujesz jak papke dla dziadkow co to za filet? swinia, kurczak, indyk czy wolowina?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak suchego wsadzisz
jak drobiowy to wrzuc na patelnie na krotko, z paroma kroplami oliwy, albo pokroj na kawali, przysmaz, wymieszaj z tymi na pol twardo ugotowanymi warzywami i posyp serem i zapiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Oczywiście,że pasuje
najlepiej w folii owinięty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
filet rybny zawsze pieke BEZ folii i nie wychodzi suchy. ale trzeba go naoliwic - lepszy smak + zdrowa oliwa :) wsadzic do maksymalnie nagrzango piekarnika na 10-15 minut. z wierzchu sie ladnie spiecze, prawie jak na grillu, a w srodku - soczystosc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dokładnie tak, jak zawsze piekę na blaszce bez foli i zawsze jest soczyszty i chrupiący. Do tego zawsze daję mieszankę swoich ulubionych ziół i wychodzi naprawdę super pysznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
oliwa nie nadaje się do pieczenia w wysokich temperaturach i grillowania ze zdrowego tłuszczu zmienia się w toksynę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
zwykla oliwa jak najbardziej (zawsze zdrowsza niz oleje), ale delikatna dziewicza z pierwszego tloczenia jest faktycznie za delikatna. chodzi glownie o to, zeby sie nie palila. w piekarniku, albo przy duszeniu raczej sie nie pali. dopiero przy zetknieciu z goraca powierzchnia - np. patelnia, lub ruszt.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
napisałaś "wsadzic do maksymalnie nagrzango piekarnika" u mnie max to jest 250 i w tej temperaturze oliwa się pali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×