Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kigilj

czy mąż wstaje do dziecka

Polecane posty

Gość kigilj

zastanawiam sie czy nie powinnam tego od niego wymagać, napiszcie obiektywnie oceniając naszą syt.: - mąż pracuje na pełny etat, nie ma go w domu 12h; wstaje o 5.30 - ja pracuje na pół etatu, co drugi dzień, wstaję o 6, nie ma mnie w domu jakieś 8-9h wcześniej zdarzało się że wstawał, ale miałam wrażenie że mleko robi w nieskończoność i w efekcie i tak nie spałam, a potem mały domagał się abym to ja do niego szła; ale teraz juz mam dość, też chciaąłbym przespać noc czasem

Gość Zmartwiona Serio Mama
Ja nie pracuje, mąż pracuje po 10 h dziennie, i niejednokrotnie wstawl do dziecka. Sama nie dam rady szczegolnie jak chory i noc nieprzespana, i caly dzien na rekach..

Gość mąż duzo wiecej pracuje
nie ma dniwolnych w tyg, do tego TY jestes przez dziecko chetniej widziana. Powinnas wstwac Ty a jesli chcesz sie wyzpac, to omowicie sie ze jeden dzien na weekend, np z soboty na niedziele, bedzie wstwala ON i z rana zabierze dziecko na soacer np

Gość za stawy
wiesz co nagrodzono w konkursie na najpiekniejsze słowa miłości? Słowa jakie maż powiedział do żony o cieciej nad ranem: pośpij sobie, ja wstanę i je przewinę

Gość u nas jest taki uklad
ja zajmuje sie dzieckiem i domem, maz pracuje po 10 h dziennie (prowadzi wlasna firme) nie mam serca wymagac od Niego wstawania w nocy, bo rano musi sie ubrac w garnitur i spotykac z klientami, do tego Jego praca wymaga "trzezwego umyslu" wiec nie moze byc zmeczony....moja przyjaciolka feministka strasznie po mnie jedzie :-)) za to twierdzac ,ze w takim ukladzie ja pracuje 24 h,ale naprawde uwazam,ze ja moge sobie pozwolic na chodzenie w dresie po domu do 12 w poludnie a moj M musi byc wypoczaty i pracowac... uwazam,ze to sprawiedliwe -w weekendy mi pomaga,wstaje plus do godziny 24 w nocy rowniez jest aktywny w pomocy ;-))

Gość fsfsasaf
u mnie wstaje ciagle, ja spie. jestem takim egoistą aż miło:((((((((((((((

Gość Zmartwiona Serio Mama
ja wstaje wiecej, znacznie wiecej, ale maz mi pomaga i nie raz mu mowie wstan i przynies itd. ale ogolnie na pewno to ja wiecej przy dziecku wstaje, zrozumiale. nie pracuje wiec mam :-P

Gość kigilj
kjh

moj wstaje dzien w dzien o 3 wiec sila rzeczy musi sie wyspac , choc maly budzi sie w nocy kilka kilkanascie razy , czasem wstanie ( ja go nie prosze , sam z siebie ja nie pracuje )

Gość o cieciej???moze o czeciej? ;)
:)

Mąż może czasami wtsac, ale podejżewam,że to na jego barkach spoczywa w głównej mierze utrzymanie waszej rodziny. On musi wstawać codziennie bardzo wczesnie, musi być wydajny w pracy... Dobra propozycja jest taka, że wstaje własnie np. w weekend - ty spisz dłużej a potem dasz mu odpocząć np. po południu.

Mój mąż wstaje do syna chociaż on pracuje a ja siedzę w domu. Jestem też w ciąży. Mój mąż od zawsze potrafił wstać, jak mały był młodszy nawet go w nocy karmił. Mamy podział obowiązków, dziecko jest nasze wspólne.

Gość ndjdjd
U mnie nikt nie wstaje bo nauczylam dziecko przesypiac cale noce,ma 3 miesiace

Moj maz to lepsza mama niz ja ;-) wstawal do malego od poczatku, karmil, przewijal,zbudowal z nim niepowtarzalna wiez, mimo tego, ze chodzi od pon do pt do pracy :-) Nie musialm go do tego naklaniac ani pyta, prosic, sam tak postanowil :-)

Gość a u mnie i maz i ja
wstajemy chociaz on pracuje zawodowo a ja w domu,ale przy dziecku to tez praca przeciez nie?!?nigdy go nie zmuszalam sam czul taka potrzebe zeby pomoc

Gość fsfsasaf
dobre z was zony.dzisiaj mój chlop po raz kolejny nie spal nocy, ja nie wytrzymuje z marudzącym dzieckiem jak jestem niewyspana. co robic> czemu jestem taka okropna

U nas jak dziecko było malutkie, to umówiliśmy się że mąż wstaje do godziny 3-4 rano a jak się córcia obudzi później to ja wstaje.

Gość fsfsasaf
agnieszka mój mąz usypia przewija karmi kąpie. no i robi to co ja... sprzata gotuje itd wczoraj wolam go w czasie filmu: -kochanie cale zycie na niego czekales, szwarceneger chyba nie jest wazniejszy?

Gość mama dziewczynki
u nas ja wstawałam do dziecka. Maz rano jechał do pracy a ja mogłam pospać cobie w ciągu dnia jak mała spała.

Wiecie co tak czytam Was, i normalnie aż miło się czyta że macie takich dobrych mężów :). Ja natomiast jestem w 26 tygodniu ciąży, i oczekujemy przyjścia na świat pierwszego dziecka. Mąż sam zapowiedział że pomoże mi w karmieniu/przewijaniu/itp. Fakt faktem należę do takich osób które nie lubią się o coś prosić, bo staram się poradzić sama z czymś. Niemniej mąż bardzo ciężką pracę ma fizyczną i głupio prosić go o pomoc, skoro będę siedzieć w domu. Jestem takiego zdania - jeśli będzie chcieć, to zrobi :).

Gość fsfsasaf
w ciagu dnia ja nie spie. dzieciak spi 20minut 2 razy i zanim usnie to mi sie odechce. po co sie ludzic. nie lubie spac tez w dzien bo wieczorem męka. maly ząbkuje i on spi bywa jak zajac. a ja jak kamien