Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

G.A.K

Czemu czasy nastały, że mieszkanie z rodziną jest czymś złym?

Polecane posty

Gość lubieJapka
dwóch debili się zeszło i zrypali temat swoimi głupotami:O

"W sumie widać że wywodzisz się z patologi, skoro dla ciebie koszenie trawnika jest poniżeniem. Każdy kto ma swój dom, swoją własność, to musi kosić trawę, taka natura" ­ koszenie SWOJEJ posesji to zupełnie inna sprawa niż koszenie czyjegoś trawnika 🖐️ ­ chociaż nie wiem, gdzie wyczytałeś w moich słowach, że to poniżenie. ­ chyba raczej wytworzyłeś to stwierdzenie w swoim chorym mózgu. ­

Gość loikujhgytrfdexcf
Jak ktoś nie jest w związku i ma dobrą sytuacje rodzinną to co go goni bo osobnego mieszkania? Ja nie mam partnerki, rodzice (jedno pracuje, drugie na emeryturze) spoko, skończe sobie studia, poszukam pracy i może pomyśle o wynajęciu w okolicy jakiegoś mieszkania na miesiąc może dwa i zobacze jak mi pójdzie a później wróce do rodziców i spokojnie sobie podsumuje. Ale, żeby gonić na upartego w jakieś kredyty czy czynsze tylko po to by pokazać o mieszkam bez rodziców to czysta głupota. Jakbym był w związku to Własny kąt z pewnością by się przydał ale jak jest się samemu to po co gnać? Można sobie coś wynająć na krótki czas by potrenować samotne mieszkanie itp.

Gdy mieszkałem jeszcze z rodzicami, później tylko z mamą, sprzątalem, robiłem zakupy, prałem i bynajmniej nie dlatego, że byłem do tego zmuszany. Teraz jeszcze gotuje bo już jesteśmy z żoną na swoim. A żona wypoczęta to i chętna...

Gość ...k...p
bo tesciowie to nie rodzina, uciekaj kto moze, jak najdalej. Rodzina bardzo szybko i latwo moze doprowadzic do rozwodu;/

Gość ...k...p
No, jesli nie jest sie w malzenstwie, to pewnie, ze lepiej mieszkac z rodzicami. Ale po slubie nigdy w zyciu

Gość jejku jej
:-| bez komentarza... ja mieszkam z moją rodziną od pół roku niestety!!! I przeżywam dramat!!!! BO RODZINA JEST WŚCIBSKA! do wszystkiego się wtrąca? kontroluje?narzuca?Bo im rodzice są starsi tym bardziej im odpieprza i trzeba się nimi opiekować. nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie to że wymagają szacunku dla własnych dziwactw a sami nie mają zrozumienia dla innego sposobu życia czy masz 13 czy 30ści lat...można oszaleć. jeszcze jakieś 15-20 lat a wezmę do nich opiekunkę/ka. Może za pieniądze ktoś będzie tego pierdolenia w stanie wysłuchiwać. :| jezuuuu jak ja ich NIENAWIDZĘ! za to kiedy widujemy się raz na jakiś czas...szczerze kocham ;) Mieszkanie z rodziną to przekleństwo dla rozwoju osobistego! Uh...dzięki za ten temat. Trochę mi ulżyło :-)

Gość GAK jestes zalosny
Ludzie starsi, chyba, ze sa w ostatnim stadium raka lub w stanie, ze hospicjalnym-nie moga ruszac sie z lozka(!) - zyja normalnie z zona/mezem czy samotnie, bo sa zupelnie samodzielni i nie potrzebuja starego syna, ktory jeszcze zwykle tych dziadkow wykorzystuje (bo taniej i wygodniej):o

Gość GAK jestes zalosny
Rozumiem ludzi na studiach, ktorzy studiuja w miescie rodzinnym, to wiadomo, ale co innego osoby kolo 30-stki cyz starsze mieszkajace u rodzicow, bo sa smierdzacymi leniami i egoistami.

Gość jejku jej
nie uważam się za egoistkę czy lenia ;) tak czy siak ie tylko z demencją i bardzo schorowani rodzice potrzebują pomocy...różnie w życiu bywa. Trzeba sobie pomagać kiedy sytuacja tego wymaga. A u mnie w rodzince to wszyscy mamy charakterki nie od parady stąd moje frustracje ,które tu wylałam.Sądzę jednak, że lepiej kiedy każdy ma możliwość żyć oddzielnie i po swojemu ;) no chyba, że jest super zgoda...kwestia usposobienia.