Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi sie logowac ...

co na obiad z mięsa mielonego

Polecane posty

Gość nie chce mi sie logowac ...

wołowo-wieprzowego? mam 0,5kg? mielone i pulpety odpadaja co zrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Izabelka......... ...
spaghetti albo nalesniki z miesem - cos pysznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak dla mnie
gołąbki, bo lubię i dawno nie jadłam...:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podobno z surowego mielonego można też pierogi robić, ale ja tylko z gotowanego i zmielonego robiłam. No i jeszcze gołąbki mogą być, zapiekanki makaronowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ziemniaki zapiekane z miesem mielonym w srodku. do miesa doda pieczarki uduszuone i cebule skrojone w kostke. w ziemniakach zrobic takie spore dziurki napchac tam miesa i do piekarnika i do tego sos np czosnkowy ;) lub pomidorowy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie chce mi sie logowac ...
jak sie robi te nalesniki? co do farszu prócz miesa? zapiekane czy w sosie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Izabelka......... ...
smazysz nalesniki oczywiscie bez dodatku cukru. Póxniej na olej wrzucasz pokrojona cebule, pieczarki, czosnek ( ale pieczarki nie musza byc, ja osobiscie wole bez ), dodajesz mieso, mieszasz. dodajesz koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki. Dusisz wsyztsko. Mozesz dodac kukurysze, fasole czerwona, papryke i oczywiscie rpzyprawy ( sl, pieprz, oregano). Farsz musi byc gesty. Na nalesniki nakladasz farsz, zwijasz na pol lub jak tam chcesz, popyspujesz zoltym srem i na chwile do piekarnika. Cos pysznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aleeosochosiii
Ja od dwuch dni zastanawiam sie co zrobić z fileta z kurczaka... kotlety odpadają a chińszczyzny dziecko mi nie zje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja fileta często robię tak, że kroję w kosteczkę. Przyprawy. Podsmażam z cebulką razem i jako okrasa do ziemniaków. Do tego surówka. Szybko i smacznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie chce mi sie logowac ...
izabelka dzieki beda nalesniki;-) dodam kukurydze i zapieke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dokładnie, z filetów z kurczaka to potrawkę można zrobić np. z groszkiem, albo groszkiem i marchewką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość retef
Zrób coś a la kulebiak - kup ciasto francuskie i wyłóż na nim wcześniej podsmażone mięso (z pieczarkami, cebulką, papryką, z czym lubisz) i zawiń, zapiecz w piekarniku, możesz podać to z surówką i sosem czosnkowym albo meksykańskim np :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Izabelka......... ...
co z fileta? kroisz w kostke, dodajesz jajko, make ziemniaczana, potarty zolty ser i smazysz jak placki ziemniaczane . Pychotka. Mozesz je tez usmazyc lub ugrillowac i do tego sos szpinakowy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mielone ,czerwona fasola z tym sokiem czerwonym,na ostro,udusić to ,naleśnik standardowy ale nie słodki,podawać na gorąco z ostrym ketchupem,ten farsz możesz zamrozić na potem ,nie dodawaj grzybów bo będzie nijakie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdzie on jest?
pulpeciki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yelena
A robiłaś kiedykolwiek zupę belwederską? :) Jest przepyszna! Napiszę w skrócie: smażysz mięsko mielone na oleju (ok 70 dag mięsa), dajesz cebulę (jedną dużą) i paprykę czerwoną (1-2 szt) pokrojoną w kostkę, dusisz. Później zalewasz wodą, dodajesz liście laurowe i ziele. Niech się gotuje jakiś czas. Pod koniec wrzuć do zupy czerwoną fasolę odsączoną z puszki, chwilę pogotuj, daj z 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką bądź chili (jak nie lubisz ostrego to może być słodka papryka) i majeranek. Zupa gotowa. Naprawdę warto :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yelena
A i zapomniałam dopisać - w trakcie duszenia wciśnij 1-2 ząbki czosnku :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mammamamma29
gołabki. ja jutro zrobie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×