Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi sie logowac ...

co na obiad z mięsa mielonego

Polecane posty

wołowo-wieprzowego? mam 0,5kg? mielone i pulpety odpadaja co zrobic?

Gość Izabelka......... ...
spaghetti albo nalesniki z miesem - cos pysznego!

Gość jak dla mnie
gołąbki, bo lubię i dawno nie jadłam...:P

Podobno z surowego mielonego można też pierogi robić, ale ja tylko z gotowanego i zmielonego robiłam. No i jeszcze gołąbki mogą być, zapiekanki makaronowe.

ziemniaki zapiekane z miesem mielonym w srodku. do miesa doda pieczarki uduszuone i cebule skrojone w kostke. w ziemniakach zrobic takie spore dziurki napchac tam miesa i do piekarnika i do tego sos np czosnkowy ;) lub pomidorowy ;)

jak sie robi te nalesniki? co do farszu prócz miesa? zapiekane czy w sosie?

smazysz nalesniki oczywiscie bez dodatku cukru. Póxniej na olej wrzucasz pokrojona cebule, pieczarki, czosnek ( ale pieczarki nie musza byc, ja osobiscie wole bez ), dodajesz mieso, mieszasz. dodajesz koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki. Dusisz wsyztsko. Mozesz dodac kukurysze, fasole czerwona, papryke i oczywiscie rpzyprawy ( sl, pieprz, oregano). Farsz musi byc gesty. Na nalesniki nakladasz farsz, zwijasz na pol lub jak tam chcesz, popyspujesz zoltym srem i na chwile do piekarnika. Cos pysznego :)

Gość aleeosochosiii
Ja od dwuch dni zastanawiam sie co zrobić z fileta z kurczaka... kotlety odpadają a chińszczyzny dziecko mi nie zje

Ja fileta często robię tak, że kroję w kosteczkę. Przyprawy. Podsmażam z cebulką razem i jako okrasa do ziemniaków. Do tego surówka. Szybko i smacznie.

izabelka dzieki beda nalesniki;-) dodam kukurydze i zapieke

dokładnie, z filetów z kurczaka to potrawkę można zrobić np. z groszkiem, albo groszkiem i marchewką.

Gość retef
Zrób coś a la kulebiak - kup ciasto francuskie i wyłóż na nim wcześniej podsmażone mięso (z pieczarkami, cebulką, papryką, z czym lubisz) i zawiń, zapiecz w piekarniku, możesz podać to z surówką i sosem czosnkowym albo meksykańskim np :)

co z fileta? kroisz w kostke, dodajesz jajko, make ziemniaczana, potarty zolty ser i smazysz jak placki ziemniaczane . Pychotka. Mozesz je tez usmazyc lub ugrillowac i do tego sos szpinakowy:)

mielone ,czerwona fasola z tym sokiem czerwonym,na ostro,udusić to ,naleśnik standardowy ale nie słodki,podawać na gorąco z ostrym ketchupem,ten farsz możesz zamrozić na potem ,nie dodawaj grzybów bo będzie nijakie

Gość gdzie on jest?
pulpeciki

Gość yelena
A robiłaś kiedykolwiek zupę belwederską? :) Jest przepyszna! Napiszę w skrócie: smażysz mięsko mielone na oleju (ok 70 dag mięsa), dajesz cebulę (jedną dużą) i paprykę czerwoną (1-2 szt) pokrojoną w kostkę, dusisz. Później zalewasz wodą, dodajesz liście laurowe i ziele. Niech się gotuje jakiś czas. Pod koniec wrzuć do zupy czerwoną fasolę odsączoną z puszki, chwilę pogotuj, daj z 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką bądź chili (jak nie lubisz ostrego to może być słodka papryka) i majeranek. Zupa gotowa. Naprawdę warto :).

Gość yelena
A i zapomniałam dopisać - w trakcie duszenia wciśnij 1-2 ząbki czosnku :P

Gość mammamamma29
gołabki. ja jutro zrobie.