Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k34okr

dlaczego jak się czasami coś wpisuje w google to wyskakuje coś, a jak drugi raz

Polecane posty

Gość k34okr

to samo sie wpisuje, to już na pierwszych stronach tego nie ma?

Gość k34okr
odpowie ktoś?

Gość k34okr
wie ktoś?

Gość a dlaczego tak nie
może być???

Gość k34okr
może być, ale dlaczego tak jest? że raz się wyświetla coś, a drugi raz już to samo nie, tylko coś innego, a tamto na innych stronach. od czego to zależy?

Gość k34okr
wie ktoś?

Gość k34okr
naprawdę nikt nie wie?

Gość morgardo dryff monst
to zależy od ilości zapytań czyli jeśli coś jest częściej wyszukiwane to pojawia się wyżej zatem kolejność stale się zmienia

Gość k34okr
ok, dzięki za odpowiedź. a jeszcze jedno mam: może być tak, że np. wpisuje coś i mi się wyświetla na 1 stronie już, a komuś, kto korzysta z innego komputera na 2 czy 3?

Gość G.o.ś.ć
Moim zdaniem, to niemożliwe, musiałaś zrobić przy drugim wpisywaniu, jakiś błąd, choćby taki, że zrobiłaś spację, niechcący i już nie będzie tego co było.

nie jestem znawcą ale wyszukiwarka podaje wszystkim ten sam wynik (zakładając, że nie ma się jakichś osobistych ustawnień w googlu, albo przeglądarce) natomiast jest możliwe, że wpisując tę samą frazę otrzymamy odpowiedź w innym porządku, niż ktoś, gdzieś tam, kto zadał to samo pytanie w tym samym czasie, ze względu na różnicę w prędkości łącza, bo akurat nasze zapytanie dotarło ułamek sekundy później, gdy wyszukiwarka na skutek wcześniejszych zapytań zmieniła wynik wyszukiwania

... a ta inna osoba, załapała się jeszcze na wynik przed zmianą

Gość k34okr
bo chodzi mi o to, że wpisałam hasło w google i się wyświetliło to o co mi chodziło, a po kilku godzinach to samo wpisałam i już nie było tego. Czemu? I na innym komputerze byłoby to samo? Że najpierw te hasło by się znalazło, a potem już nie? Tak jak u mnie?

Gość k34okr
Aha, czyli w sumie możliwe, że ja mam to na 1 stronie, a ktoś na 2 np. ?

k34okr bo chodzi mi o to, że wpisałam hasło w google i się wyświetliło to o co mi chodziło, a po kilku godzinach to samo wpisałam i już nie było tego. Czemu? ---właśnie z tego powodu, który opisałem wyżej, czyli ilość, częstotliwość wyszukiwań determinuje wyniki ich kolejność - wyszukiwarka musi być dynamiczna, jeśli ma spełniać swoje zadanie, to nie może być ustawione na sztywno, bo wciąż podawałaby ten sam wynik x I na innym komputerze byłoby to samo? Że najpierw te hasło by się znalazło, a potem już nie? Tak jak u mnie? ---tak, na innym to samo w tym samym czasie, uwzględniając różnice w szybkości działania łącz, komputera, to się może i kilka sekund nazbierać x Aha, czyli w sumie możliwe, że ja mam to na 1 stronie, a ktoś na 2 np. ? ---dwie możliwości - albo masz po prostu inną odpowiedź na to samo pytanie, bo jak wyżej napisałem twoje zapytanie dotarło ciut później, niż innej osoby, a wynik wyszukiwania na skutek zapytań innych ludzi się już zmienił, więc masz inną kolejność inne wyniki - albo masz ustawioną inną ilość wyników na stronie bo liczy się kolejność, nie to czy ktoś to ma na pierwszej czy drugiej stronie możesz sobie ilość wyświetlanych wyników zmienić, albo gdy masz powiększony obraz w przeglądarce, po prostu zobaczysz większe litery, ale mniej tekstu się zmieści x chyba niczego nie poplątałem :D

dodam jeszcze, że kilka godzin to jest dostatecznie dużo, aby wynik, szczególnie w sprawie/zapytaniu, które często się powtarza zmienił się wielokrotnie bywa też tak, że gdy szukasz czegoś co jest rzadkie, co mało kogo na świecie obchodzi, to możesz przez wiele tygodni i dłużej dostawać takie same wyniki wyszukiwania

Gość k34okr
Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Gość k34okr
Dzięki bardzo za odpowiedzi :)

a proszę ;)