Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem ciekawa opini

Picie mleka w ciąży

Polecane posty

Gość jestem ciekawa opini

Drigie mamy, wypowiedzcie sie z wlasnego doswiadczenia Jestem w 2 ciazy W pierwszej nie pilam nigdy mleka, bo po prostu nie pije go. Moje dziecko urodzilo sie silnym alergikiem mimo, ze w rodzinie nie ma raczej nikogo z alergia. Teraz jestem w 2 ciazy i naczytalam sie na innych forach, ze matki ktore pily mleko codziennie w ciazy !,- zadnej dziecko nie bylo uczulone po porodzie. Mysle sobie, ze moze warto pic, moze dziecki temu moje 2 dziecko nie bedzie alergikiem ??

Gość prinessaofpersia
wiekszej bzdury nie słyszalam

Gość załamka;(
Problem mleka w ciąży to dla mnie jakaś paranoja. Ja uwielbiam mleko od zawsze, a w ciąży jedynie ono pomaga mi na zgagę, więc piję 1 - 2 kubki dziennie. nawet mąż się śmiej, że synek będzie mleczarzem:) Jak to powiedziałam koleżance, to mnie wyzwała, że jestem nieodpowiedzialna, bo mleka w ciąży tyle nie wolno pić, bo bedzie alergikiem i jeszcze coś tam wymyśliła, ale jej nie słuchałam. Nie wierzę w takie gadanie. Jak widzisz ile ludzi tyle opinii, nie myśl o tym.

Gość dhhdhd
chodzi o to,żeby w ciąży nie nadużywać produktów alergizujących a nie żeby w ogóle ich unikać - czy wy macie mózg i myślicie? Czy w internecie czy w gazetach a nawet książkach i poradnikach medycznych jest napisane żeby ograniczyć spożywanie orzeszków, miodu, mleka ograniczyć nie znaczy wykluczyć na litość :o

ja piłam do 8 mc, potem juz sporadycznie bo jakoś nie miałam ochoty no i właśnie też przeczytałam, ze to może spowodować alergie.

Gość ja sie tak nie przejmowalam
jak Wy. W ogole nie myslalam o jakiejs specjalnej diecie ani w czasie ciazy ani w czasie karmienia. Bez przesady. Inne wyrzeczenia mialam to dlaczego nie mialam jesc tego co uwielbiam, czyli np golabki czy bigos ;)

Gość ja wypijalam prawie litr mleka
i moja mala ma skaze

ja nie pijałam mleka - tyle co do kawy, jogurty rzadko, czasem kefir - syn miał skazę, w drugiej ciązy naczytałam się, ze picie aktimelków może pomóc zapobiec skazie, to piłam (wbrew sobie) i dupa, córka na jeszcze więcej rzeczy uczulona była:(

Ja w pierwszej ciąży piłam dużo mleka i córka zdrowiutka jest, na nic nie uczulona. W zasadzie to piłam wtedy tylko wodę i mleko na zmianę czasami sok owocowy. Kawy w ogóle a herbatę może raz w tygodniu.

Gość MMM333
Jadłam dużo przetworów mlecznych w ciąży i synek po urodzeniu był bardzo wrażliwy na produkty mleczne w mojej diecie , musiałam na początku zupełnie odstawić wszystko co zawierało nawet śladowe ilości mleka.