Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ja przesadzam?

Mieszka z nami kuzynka z dzieckiem i do niczego sie nie doklada

Polecane posty

Gość to tak boli
ja na Twoim miejscu dałabym jej czas do końca lutego i tyle. kurcze, załatwiłaś jej pracę, ma gdzie mieszkać.. ja na jej miejscu po d...pie bym Cię całowała i dziękowała, sprzątała i gotowała i w ogóle wszystko czego byś chciała. a ta jeszcze zakupy na Twój koszt robi :/ pogadaj z nią, powiedz jej, że inaczej się umawiałyście.. w 3mce spokojnie mogła nauczyć się języka chociaż na tyle,żeby jako tako się doagadać w podstawowych sprawach. a w wynajęciu mieszkania przecież jej chętnie pomożesz, więc nie wiem na co czeka :/ swoją droga, w jakim kraju mieszkasz?

Gość prowo/nie-prowo
Mam pytanie- zasadnicze Piszesz, ze ona pracuje codziennie, kto w takim razie zajmuje się JEJ CÓRKĄ?

Gość prowo/nie-prowo
???

Gość fanka anka
autorka pisala, że pomogla zalatwić predszkole dla dziecka

Gość czy ja przesadzam?
witam, jestem po rozmowie z kuzynka i wkurwiona niesamowicie. Powiedzialam to co napisalam, ze ma zaczac szukac mieszkania i znalezc prace dla meza albo niech sie pakuje i wraca do Polski. Kuzynka sie rozplakala, ze nie umie znalezc mieszkania, bo nie rozumie co pisze na stronach z ogloszeniami:O Zapytalam dlaczego ani razu nie przyszla to powiedziala, ze zaczela sie wahac, bo maz jej powiedzial by posiedziala do wakacji, zarobila i wracala:O Opadly mi rece. Powiedzialam, ze ma wracac, a ona wtedy sie tlumaczyla, ze to on nie chce przyjezdzac, nie chce tu pracowac i co ona ma zrobic, bo sama nie da sobie rady z corka tutaj. Powiedzialam, ze do srody ma sie okreslic, niech z nim rozmawia i juz. Jak on nie chce przyjechac ona sama sie boi mieszkac to nie ma co tutaj siedziec. nie bede jej do wakacji sponsorowac by splacila swoje dlugi czy odkladala na zycie w Polsce:O Sprawa wiec jest ustalona, jesli on nie przyjedzie to jeszcze w tym tygodniu zamowie jej i corce bilety.

Gość brawo dla autorki
trzymaj sie tego, sama widzisz ze oboje kombinuja za twoimi plecami...

Gość notabeneeeeeeeeeee
hej. mialam juz wczoraj napisac w twoim topiku,jednak zgubilam gdzies temat. twoja historia jest mi bardzo bliska. od zeszlych wakacji komus pomagam bedac za granica. jestem tu dopiero niespelna 2lata! a juz mialam rodzine-parke,na ktorej sie przejechalam i bliska kolezanke, ktora tez utrzymywalam. powiedzialam dosc!!! zalwtwilam prace, dalam meldunek,dach nad glowa, obiecalam pomoc. powiedzialam w koncu DOSC1 tobie tez to radze i badz nieugieta. nie daj sie zlapac na lzy i dziecko. ja mialam dosc. teraz jestesmy sami,ja z mezem i corka i nie zamierzam nikogo wiecej brac pod swoj dach. powodzenia ci zycze:)

Gość ladnie, ladnie
ale sobie to wykombinowali hehe i tak do wakacji za darmoszke a ty jej jeszcze gacie pralas:O

Gość ja nie rozumiem męża
tej twojej kuzynki. Kurde. Mają długi. Nie wiem jak duże, ale jak ktoś jest zadłużony to raczej nie ma żartów, mają małe dziecko, a on co on właściwie robi ? Siedzi tam na dupie i patrzy w sufit czy co ? Ma z głowy żonę i dzieciaka. Tak wygląda jakby tam się tylko opierdalał i tylko czekał na kaskę czeka z zagranicy i że się te długi same spłacą czy co. Nic mu widać nie zależy na tym, żeby żonę wspierać, odciążyć, na nią zwalił całą odpowiedzialność za ich sytuację i jeszcze się wykręca od tego żeby się chwycić jakiejkolwiek roboty. Jak oni to sobie wyobrażają w ogóle ? Jak widać jest to taka parka, takie lelum polelum co to niczym się nie przejmują. Jakbym ja miała długi to bym srała w gacie ze strachu jakby tu je spłacić, po nocach bym nie spała tylko się martwiła i zastanawiała jak dalej żyć, żeby poprawić swoją sytuację, szczególnie jak jest na opiece jeszcze dziecko, a tutaj takie leserstwo olewactwo. I ona na dodatek dopiero teraz ci powiedziała o tym mężu jak przycisnęłaś ją do muru. Co to za mąż w ogóle od siedmiu boleści.

Gość htc02
Hej, wydaje mnie sie ze to troche twoja vinna. Powinnas od razy postawic warunki i nic nie ma za darmo szczegolnie jak ona pracuje. Telewizor zamknij albo schowaj kontrole prosta sprawa. Ja mieszkam w Se i wiem ja to wyglada. Kazdemu sie wydaje ze pieniadze padaja z nieba. Ultimatom dalas wiec ty decydujesz a nie ona z mezem. Kup bilet i wyslij do pl.

Gość htc02
Hej, wydaje mnie sie ze to troche twoja vinna. Powinnas od razy postawic warunki i nic nie ma za darmo szczegolnie jak ona pracuje. Telewizor zamknij albo schowaj kontrole prosta sprawa. Ja mieszkam w Se i wiem ja to wyglada. Kazdemu sie wydaje ze pieniadze padaja z nieba. Ultimatom dalas wiec ty decydujesz a nie ona z mezem. Kup bilet i wyslij do pl.

Gość ja nie rozumiem męża
A z jakiej racji autorka ma jej kupować bilet ????? Halo. Obudźcie się. Kuzynka autorki pracuje. Ma swoje pieniądze, więc ją na bilet stać :O

Własnie z jakiej racji ma autorka jeszcze pomagać niech kuzynka sama sobie radzi skoro kase odkłada niezwykle sprytna leserka z niej nie ma co.

Gość moniśkaaaaaaaaa
Autorko, zaglądasz tu jeszcze? Jak się sprawy potoczyły?

Gość 090-0
też jestem ciekawa....