Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izulietta

problem z zębem w ciąży

Polecane posty

Gość izulietta

Czy jest na forum mama która miała ropień korzenia zęba w ciąży? Czy bardzo negatywny wpływ ma to na dziecko? Mnie właśnie to dotknęło i bardzo się martwię. Cały czas mnie nachodzą myśli że to odbije się na zdrowiu dziecka. Napiszcie proszę czy to miało jakiś wpływ na wasze dzieciątko.

Gość oczywiście ze ma wpływ
to jest stan zapalny który przedostaje się do krwi a z nią trafia przez pępowine do dziecka ma to negatywny wpływ a dlaczego jeszcze tutaj siedzisz a nie u dentysty?

Gość dorota ota ota
hej. mialam to samo co ty autorko nic z tym nie zrobiłam i moje dziecko jest zdrowe i ma się dobrze. takie zęby albo leczy się kanałowo albo do wyrwania. wyobrażacie sobie rwanie bez znieczulenia,?bo raczej jest nie wskazane.

Gość izulietta
u dentysty byłam tydzień temu. ból zęba pojawił się nagle o pierwszej w nocy a o 10ej rano siedziałam już u dentysty. mam założony opatrunek czy jak to tam sie zwie. tylko martwię się o dziecko czy będzie z nim wszystko dobrze.

Gość dorota co ty za pierdoły
piszesz ! oczywiście że w ciazy to się leczy a nawet trzeba wyleczyć ! kanałowe nie boli i nie szkodzi - chyba nie masz zamiau z ropą chodzić całą ciąże bo w końcu zacznie Cie ten ząb boleć i jeszcze infekcja pójdzie na zatoki a na zatoki to już antybiotyk i zaszkodzisz swojemu dziecku i to bardzo ! Co do znieczulenia w ciąży oczywiście ze się stosuje ! trzeba unikać przez pierwsze 3 m-ce ciąży ale potem można i tez kwestia tego że dla cięzarnych i karmiących jest inny rodzaj znieczulenia

Gość stoMaToLozKa
Znieczulenie podaje się kobietom w ciąży przez cały jej okres. Nie ma znaczenia, w którym kobieta jest miesiącu..... Wystarczy zapytać lekarza

Ja miałam ... Ból nie z tej ziemi a ja w 38 tc. Dali mi antybiotyk na tydzień i przeszło. Wynikach krwi Nast zmniejszenie leukocytow co oznaczało walkę organizmu z infekcja. Z dzidzia wszystko ok. Jestem dalej w ciąży 41 tydzień!!!

Gość malwina kempa
Ja w ciąży wprowadziłam pastę bez fluoru, bez triclosanu o nazwie ajona. Naczytałam się wiele na ten temat i po prostu chciałam mieć spokojną głowę, ale zęby miałam w bardzo dobrym stanie i dalej takie są. Od ciąży minęły już trzy lata, a ja pasty nie zmieniłam. Ten fluor to chyba zwyczajne wciskanie ludziom kitu, nie sądzicie?

Gość gość
witam, jestem w 33 tc również mam ropień zęba, a zaczeło sie od małego bólu od razu poszłam do dentysty zrobil mi kanałowe ale bol byl coraz silniejszy, przepisal mi antybiotyk, przeciwbolowe ktore w ogole nie pomagały az pewnej nocy wywalila mi duza kulka ropy na dziąśle, przekułam ja i ból jest mały,martwie sie o dziecko czy któraś z was miała coś podobnego i dzidzia jest zdrowa?