Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fader

pytanie od zatroskanego faceta do wszystkich tutaj kobiet w ciąży.

Polecane posty

Gość fader

Witam Panie przede wszystkim . A ja tu wystąpię jako rodzynek jestem mężczyzną , a moja narzeczona jest we wczesnej ciąży, drugiej , pierwsza niestety zakończyła się poronieniem. Dlatego też staram się jak najwięcej dowiedzieć co się takiego dzieje w waszych organizmach miłe Panie Jest to 4-5 tydzień. pierwsze badania na hcg i progesteron odpowiednio Prog 23 hcg prawie 6 tyś a po tygodniu prog 21 hcg prawie 50 tyś badanie usg było, pęcherzyk jest ,wszystko dobrze się trzyma . Moje pytanie czy te wszystkie wartości są poprawne ? Został zapisany Duphostan na zwiększenie progesteronu. Z niektórych wypowiedz można wyczytałem, że taki poziom hcg mógłby wskazywać ciążę mnogą.. ? pozdrawiam luke.

Gość sdsdsdsdsdsdsddsdd
tak, taka beta w tym tc moze świadczyć o mnogiej ciazy. Twoja partnerka była wcześniej leczona hormonalnie? Progesteron trochę za niski powinien być w granicach 50ng/ml i ten poziom powinien się utrzymywać do 12tc.

Gość bbbsssuu
bardzo wysokie hcg jak na ten okres ciąży, tak jak ktoś wyżej wspomniał może będą blizniaki, duphaston w takiej sytuacji bardzo pomocny wrecz wsazany przyciąży mnogiej, lekarstwo wzmocni i zabezpieczy ciąże

Gość bbbsssuu
bardzo wysokie hcg jak na ten okres ciąży, tak jak ktoś wyżej wspomniał może będą blizniaki, duphaston w takiej sytuacji bardzo pomocny wrecz wsazany przyciąży mnogiej, lekarstwo wzmocni i zabezpieczy ciąże

Gość misssia
niech twoja żona idzie do lekarza po luteinę lub duphaston. Bo faktycznie progesteron niski, a to moze spowodowac poronienie.

Gość fader
nie nie była . Kiedy tylko postanowiliśmy się starać , od razu po miesiącu już były 2 kreski:) niestety ciąża obumarła i w 8 tyg zabieg, minęły niecałe 4 mc, spróbowaliśmy ponownie i też od razu się udało ,co nie powiem wydało mi się dziwne , słysząc dookoła jak niektórzy długo się starają bez efektu.

Gość fader
dupaston bierze 3xdziennie , luteinę też ma ale jest spory problem z aplikowaniem jej , strasznie ją to stresuje i w ogóle , powiedziała że nie będzie sobie tego wkłada .. , ja tu za dużo do powiedzenia nie mam !

Gość minipizza
ja zazdroszczę jej takiego troskliwego faceta jak Ty :), fajnie że jesteś tak opiekuńczy , większość nie wie co i jak, a ty tu na forum ... ojej ma dziewczyna szczęście :)

Gość M a l i n k a
jest jeszcze luteina w pastylkach do ssania, łatwiej będzie;-)

Gość fader
:) dziękuje , choć jak każdy facet mam zapewne sporo wad, to na pewno;) Fakt , lubię wiedzieć co się dzieje , moja luba przez pryzmat pierwszej ciąży nie jest już tak pozytywnie nastawiona , co rozumiem ,szczególe że występują delikatne plamienia jak w poprzedniej ciąży ,a progesteron daleki jest od idealnego , dlatego zdecydowałem zaczerpnąć wiedzy u źródła , co by móc podbudować waszymi doświadczeniami i zarazić spokojem i uśmiechem radości!

Gość antydepress
moj maz jest jeszcze bardziej troskliwszy a ja i tak boje sie ciazy

Gość fader
to chyba nie jesteś gotowa , my tak .

Gość antydepress
a wogole kiedykolwiek mozna byc na to gotowym....?

Gość M a l i n k a
czemu boisz się ciąży? to nic strasznego

Gość antydepress
nic strasznego mowisz? wydaje mi sie ze wiaze sie z duzym poswieceniem

Gość antydepress
nie wiem czy mam na to sily psychiczne i fizyczne

Gość M a l i n k a
Ja byłam przerażona jak się dowiedziałam o 1 ciąży, miałam 23 lata. Jak urodziła się córeczka to oszalałam na jej punkcie. po 8 latach zdecydowaliśmy się na drugie i mam 2. Fakt czasem jest ciężko, ale nigdy nie nazwałabym tego poświęceniem, bo jeżeli Ty tak uważasz to może jeszcze poczekaj.....pozdrawiam:-)

Gość .xxxx.xxxx.xxx.xxx
M a l i n k a a jaka jest różnica miedzy dziecmi?

Gość fader
Czy któraś z was miała może podobne wyniki , doświadczenia ?

Gość piciapic iu
co ty w kólko o to samo

Gość ohohohohohoo1
"luteinę też ma ale jest spory problem z aplikowaniem jej , strasznie ją to stresuje i w ogóle , powiedziała że nie będzie sobie tego wkłada " no to wóz albo przewóz - albo ciąże chce albo nie Jakoś penisa sobie wkłada a małej tabletki nie chce

Gość skubanegaciory
heh lepiej żeby w ogóle nic nie brała czy duphaston czy luteina to powodują spodziectwo jakby chłopiec się urodził

Gość ulllllllllaaaaa
popieram wypowiedz poprzedniczki albo woz albo przewoz dla dobra dziecka robi sie wszystko !ja bym sobie dala leb uciac!wszystko na temat!

Gość mamarin
oo ja pierdole juz sie zlecialy nawiedzone mamusie co by sie daly pokroic, widzisz facet juz skomentowaly twoja narzeczona ze nie chce aplikowac czopka i zrobily afere bo jak to tak! one by sie daly wyruchac dla dziecka przeciez!

Gość fader
;-) tego byłem pewien. -heaters gonna hate. Szukam jedynie podobnych doświadczeń, cennych porad ect, w polemikę się nie wdaje , nie ja noszę to w sobie;)

Gość Gosiaaawerniki
Ja akurat jestem w ciąży pojedynczej nie mnogiej W pierwsza ciąże zaszlam w pierwszym cyklu , poronilam w 8tyg mialam zabieg Udalo sie zajść po kilju mies. ponownie Ale mialam takie wyniki progesteronu słabe Mi przepisano luteine 2x2 , magnez, no spe Z tym ze w 7tyg ciąży nie bylo nadal widac zarodka wiec nastawili mnie na to ze skończy sie pironieniem. Pitem ukazal sie zarodek i serducho Niestety od 10tyg plamienia, trwalo to do 16 tyg . Myslalam ze potem moze byc tyljo lepiej ale byl gorzej. W 22 tyg szpital zagrozenie przedwczesnego porodu , udalo sie zatrzymac W 31tyg powtorka i podali zastrzyki na rozwój pluc. A teraz jest 39tydz ciąży i w srode zobaczę swoja corunie wkoncu. Mam podobnie jak twoja ukovhana , mniej pizytywnego nastawienia, balam sie cieszyć z tej ciąży bo drugi raz nie przezylabym poronienia

Gość Gosiaaawerniki
Co do aplikacji luteiny no coz jesli chce i zalezy jej na ciąży to musi. Po ewentualnym kolejnym poronieniu mogloby byc gorzej z kolejną ciąża Z resztą aplikacja luteiny to pryszcz w porownaniu potem jaj bylo u mnie z badaniami w szpitalu gdzie bylo po 8 osób, różnymi zabiegami, zakladaniuem szwu itp. Jezeli nadal bedzie plamic miga ja na szpital polozyc i nie bedzie tak milo

Gość fader
Jasne i to zrozumiałe.luteina wróciła do gry:) Kolejne wyniki badań dają mieszane odczucia.. hcg bardzo ładne ponad 111tyś natomiast poziom progesteronu trochę spadł ,do 16 . dziwne to wszystko dla mnie , czemu tak się dzieje , nigdy się nie spodziewałem ,że tyle różnych zagrożeń może występować i niczego nie można być pewnym.

Witam,znajduje się w podobnej sytuacji.Z USG wynika, że jestem w 4/5 tygodniu ciąży a moje beta HCG wynosi 17 430,0 mIU/ml, trzy dni później już 34 190,0 mIU/ml. Progesteronu nie badałam jeszcze.Jestem po dwóch poronieniach, biorę Duphaston 3 razy dziennie tabletka. Moje wyniki beta HCG są dość wysokie w porównaniu do stopnia zaawansowania ciąży i też zastanawiam się czy to nie bliźniaki ;-)Słyszałam też, że wysokie Beta HCG może świadczyć o dziewczynce! Co myślicie? Na kolejne USG mam się zgłosić po świętach.

Gość do Tricze82
może lepiej mysl co zrobic zeby nie stracic kolejnej ciązy wariatko a nie czy to dziewczynka czy chłopiec albo bliźniaki :o Nie wierze ze są takie idiotki...zamiast się cieszyć to się jeszcze dopatruja nie wiadomo czego