Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarny Rycerz

Jak zrobić spaghetti? Jest jakieś gotowe?

Polecane posty

Gość xioaolin
jest wiele sposobów ja robię tak: przesmażam cebulkę drobno posiekaną, dodaję mielone, szczyptę, dwie mąki (nie trzeba), prezsmażam koncentrat pomidorowy, dodaję zawartość puszki pomidorów krojonych, doprawiam solą, pieprzem, cukrem i w zależności czy mam ochotę czy nie dodaję oregano, lub inne przyprawy. można też zrobić tak: podgotować mielone w małej ilości wody, dodać koncentrat, pomidory, doprawić i gotowe

Gość BSA
Jakiś upośledzony jesteś. Masz dwie możliowości Krojesz cebulę, ale najpierw dajesz tłuszcz na patelnię, potem ceula, pomidor, papryka, najlepiej mielone mięso, ewentuanie kiełbsasa pokrojona, do tego przyprawy, może być jakiś koncetrat pomidorowy. Dodajesz wody, aby było to wodnite i masz sos. Druga wersja to kupujesz sos w słoiku(krauzie) i dajesz na patelnię, podgrzeważ i masz sos. makaron to gotujesz w osolonej wodzie na tzw aldente, czyli nie za mięki i nie za twardy.

Gość ujotka
olej z oliwy(Lyżka) na patelnie i 2 ząbki czosnku zeszklić i wyrzucić.wlać przecier pomidorowy,pół kostki rosołowej,sól .pieprz ,bazylia (2 listki).gotuj na małym ogniu ok.20-30 minut.ugotuj spagetti,wymieszaj z sosem,posyp parmezanem ,smacznego:P

Gość jdjdkjakdjakk
ryż do spagetti, aleś wyskoczył :)

Gość ujotka
dodam ,że jest to oryginalny przepis włoski,mieszkałam 12 lat w Rzymie.

tak, są gotowe w słoikach, można też prosto zrobić samemu sos z przecieru pomidorowego, ja robie z mielonym

Gość żona lesera
krojesz cebulę:D:D

Gość mukitka
radze bez kostki rosolowej

Gość BSA
fiku mikuuu- Jak będziesz z tej chemi umierać w szpitalu na raka, to daj znać, odwiedze cię :)

Gość rfhgtdsjgctg
up

Gość rfhgtdsjgctg
up

nie popadajmy w przesadę, wszędzie neimal jest coś z chemii, idąc tym tokiem nic bym nie jadła

juz spalam jednym okiem ale wrzuce swoj podsmazam cebulke, czosek, marchewke, pietruszke (pokrojone w kostke, ale nie duzo, po jednej szt), dodaje mieso mielone, pomidory z puszki, oregano, bazylia.

Gość jdjdkjakdjakk
pochodzenie szlacheckie , ahahahahaha nie mogęeee:)))

podsmażasz marchewkę? serio? ja zawsze gotuję w osobnym garnku i wrzucam podgotowną na patelnię

Gość nlqn
Ja robię może trochę inne i dziwne spaghetti ale mi smakuje. Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażam pieczarki,nastepnie paprykę i na końcu cebulę. Dodaję mięso mielone,zalewam troszeczkę wodą.Przyprawy.Bazylia,oregano,pieprz,sól. Pózniej sos. Zwyklę robie ten z torebki lub ze słoika.Makaron.Można dodać ser ale ja nie lubię.

Gość żona lesera
szlachcicu, to pisz po polsku "mi powinni gotować" :D

posmazam, a potem troszke dusze pod przykryciem, nie jest twarda. Macku, a juz Ci mialam sprzedac przepis tam :) czasami dodaje papryke zamiast marchewki, ale moje dziecko jej nie cierpi.