Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_mloda bo 26latek

jak zabezpieczyć schody na klatkę schodową przed 2latkiem??

Polecane posty

Gość mama_mloda bo 26latek

mam w domu klatkę schodową - jak otwieram drzwi od razu są schody w dół... jak zabezpieczyć albo drzwi? klamkę? by dziecko nie otworzylo(nie ma na klucz) pomożcie

Gość Bądź sobą
Są specjalne bramki właśnie chroniące przed dziećmi. Nie wiem czy da się albo jak zamontować gdy są drzwi ale pewnie można. Musisz się dowiedzieć

chyba bramki są dobre dla małych niegramotnych jeszcze dzieci dwulatek sobie może z nią poradzić ja bym zainstalowała zamek i klucz powiesiła obok drzwi wysoko innych pomysłów nie mam

Gość kokitek
zamek, ewentualnie prostsza zasuwka.

są bramki o skomplikowanym zapięciu z ktorymi dorosły może mieć problem. mocuje sie je między futrynami lub ściana i poręczą. wg mnie to ideane zabezpieczenie.

Gość poczwarrra
Zalezy co to za schody. jesli wasze wlasne domowe np do piwnicy,to np haczyk najzwyklejszy

Gość poczwarrra
Albo wymienbklamke na galke

Gość fanka anka
ja mam dziecko ktore ma 2,5 roku i nie wie jak otworzyć bramke, co lepsze jak ktoś do nas przychodzi to też nie wie jak sobie otworzyć.

Gość bgffdhgfd
moja teściowka uszyła dla wnuka od szwagra takie zabezpieczenie materialowe, taka długa płachta, powkładała miedzy szczeble, tak "na zmiane" a u gory na poręczy pozawiazywała.

Gość lidia192
Pamiętam jak ja jeszcze byłam małym dzieckiem i mieszkaliśmy na piętrze u dziadków to schody były zabezpieczone specjalną bramką ze szczebelkami. Bramka wyglądała jak te: http://bumik.eu/85-zabezpieczenia-schodow-przed-dziecmi Szczególnie niebezpiecznie jest jeśli zaraz za drzwiami znajdują się strome schody.

Gość gość
Mi specjalne , odpowiednie i bezpieczne barierki na schody zamontowala firma www.wroblewskidesign.pl. Kazdemu ich polecam, jeżeli zalezy wam na dobru dzieci.