Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!offerma

jak wybrać kask narciarski?

Polecane posty

Gość cebe
Najlepszy to cebe ..wpisz w allegro. Sprawdzone na własnej głowie :)

przede wszystkim taki, ktory wejdzie na twoj popierdolony leb po drugie taki, ktory po zapieciu nie bedzie sie obracal w zadnej z osi, jesli ty tym swoim lbem nie ruszysz po trzecie taki, ktory ma zapiecie do gogli po czwarte sam musisz zdecydowac, czy chcesz kask pelny, pokrywajacy takze uszy, co ma pewien zwiazek z tym czy jezdzisz na nartach czy na desce no a po piate jak chcesz zrobic wrazenie na jakiejs niuni na stoku to wypada by nie byl w kolorze sraczkowatym lub turkusowym :-)

Gość M i M
a moze taki od emzetki z 1956 roku?:D

Gość M i M
lub od komara:D

"Kask jest potrzebny jak na stoku uprawiasz need for speed i jedziesz jak wariatos." jeździsz tak jak potrafisz ale wpaść na kogoś zdarzyć się może każdemu albo ktoś wpaść może na ciebie. na mojego kolegę w ubiegłym sezonie wpieprzył się ktoś tak że nieźle pofrunęli. lepiej wydać 200 na kas niż sobie łeb rozwalić.

Ja może zostanę instruktorem narciarstwa, bo świetnie jeżdżę. Ale zazdroszczę !offerma, ostatnio byłem 3 lata.

a juz powaznie to do 300pln masz kaskow jak psow, do wyboru do koloru, smialo uvex lub rossignol czy carrera x popatrz przy wyborze na wentylacje, zeby ci sie mozg nie zagotowal :-)

Najważniesze aby był dopasowany idealnie. Idziesz do sklepu i przymierzasz, po zapięciu paska upewnij się czy cie nie ciśnie w głowę i jak nią ruszasz to że on nie lata tylko ściśle przylega do głowy. No i nie kupuj jakiegoś taniego syfu, tylko ze średniej półki na początek; i w zasadzie to wszystko Pozdro ;)

Off no nie boj sie przyznac, ze chciales rady o kaskach narciarskich na forum uczuciowym, jak zepsuje ci sie samochod to tez tu bedzisz pytac? :-)

A czego ty oczekujesz ? To co pisałem to w zasadzie najważniejsze, można też dodać że są też różne kształty ich w środku, ale dla początkującego to te informacje starczą. Jeszcze raz polecam artkuły Uvex zdecydowanie najlepsze

Też dobry, ale też nie ma co się porywać na nie wiadomo jaki wydatek przy tej firmie, tak jak wspominałem dopasowanie to podstawa i lepiej z allegro nie kupuj tylko w normalnym sklepie

Tak, o uvexie nic nie pisalem :-) Off masz najwyrazniej spore problemy skoro po " to jaki wybrac" nagle sie podniecasz jak dziecko, z ktorego ktos sie zasmial :-)

Gość porady spod lady.
a moze tak idz do sklepu narciarskiego i niech ci profesjonalny sprzedawca doradzi? trudno, zeby na forum UCZUCIOWYM ludzie znali sie na kaskach :P

Gość offerma
na nartach schudnę i znowu będę rwał lachony!

a co to na "uczuciowym forum" to ludzie na nartach nie jeżdżą? :D a ty szczery weź stąd sobie idź po prostu. to że masz chorą głowę to twoja sprawa ale nie musisz w związku z tym zawracać mi głowy i wyzwiskami rozładowywać swoje frustracje.