Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!offerma

jak wybrać kask narciarski?

Polecane posty

Gość otrufioy
nie byłem w szwajcarii (tylko przejazdem) wiec nie mogę znać różnicy. ale we francji jest fajnie, w austrii też więc nie widzę powodu żeby "skrobać" na aspen. bo nie wierzę ci że tam jest tak super narciarsko. jest to po prostu bardzo znany kurort i pewnie w związku z tym bardzo drogi. y ok, przeciez nikt nie kaze tam tobie jechac moge powiedziec tylko tyle ze gdy bardziej wsiakniesz w ten sport bedziesz chcial jeszcze wiecej y tak, kurort jest znany i popularny ale nasze Zakopane, Wisla nawet Francja chowaja sie przy Aspen

no to chyba nie byłeś w alpach francuskich skoro w ogóle porównujesz to do zakopanego czy wisły. tam gdzie jadę jest 240 km tras narciarskich i przeszło 50 wyciągów.

z tym całym aspen to ja nie wiem czy on faktycznie taki "znany i popularny". znany i popularny to jest chyba bardziej aspen w colorado, z filmu "głupi i głupszy" niż to szwajcarskie. no ale nie chcę się spierać. to szwajcarskie to bardziej takie właśnie szpanerskie i ekskluzywne a nie "popularne". na stronie "tanihotel" znalazłem ofertę w aspen: pokój dwuosobowy typu "standard" ze śniadaniem: ponad 6,5 tys za tydzień, typu "superior": ponad 10 tys. no to jest grubo powyżej tego co płacę we francji.

rozumiem, ze ma odmawiac sobie przyjemnosci z powodu tego co sie stalo zanim sie urodzil? wez ty zejfdz na ziemie wyobraz sobie ze ci ktorym teraz nabija kieszen nie sa odpowiedzialni za to o czym piszesz a tu komu ma nabijac kieszen? naszemu rzadowi? nie rozmieszaj mnie...i cos z tego bedzie mial? ja tam patriotka nie bylam i nie bede a na miejscu offermy tez bym wybrala narty w austrii lub we wloszech:)

ale kask mam francuski. znaczy firma francuska bo na naklejce "made in china". to też niepatriotyczne jest?

Gość coś dla BSA :D
Ilu obywateli liczy Austria? Przynajmniej dwa razy więcej niż myślicie!:classic_cool:

Gość halibuttek
no a ten kask to jak wybrać?

brać byle jaki. byle się podobał. trzeba koniecznie przymierzać, kupowanie wysyłkowe na podstawie mierzenia głowy to porażka niestety. na podstawie obwodu głowy to powinienem mieć L. a mam XL. ważny jest ciężar, im lżejszy tym lepiej i dobra wentylacja. ale to raczej zapewniają wszystkie kaski porządnych firm więc naprawdę nie ma co się przesadnie skupiać.

Gość Sliker
Co powiecie na kaski z tej oferty? http://www.asport.pl/k/234/kaski-narciarskie/ Sklep profesjonalny - sportowy to i sprzęt zapewne jest solidny. Zastanawiam się nad zakupem kasku dla córki. Po głowie chodzi mi sprzęt firmy Uvex lub Axer co powiecie na temat tych firm?

Gość KarolinaWW
W śród kasków narciarskich jest dość spory wybór. Wydaje mi sie że decyzje moze Ci być dośc trudno podjąć ale widziałam niedawno w tym miejscu http://sportmix.pl/uvex/kaski-narciarskie/ spory wybór kasków. Może wybierzesz coś tam dla siebie. Według mnie jest w czym wybierać a co jeden to lepszy.

Gość gość
Tutaj masz artykuł, w którym jest wszystko opisane hotele-apartamenty-livigno.pl/wybrac-kask-narciarski/ Może coś się przyda z tego artykułu :) Dobranie odpowiedniego kasku wcale nie jest takie proste.

Gość gość
Dobrej pewnej firmy przede wszystkim. Np uvex dobre robi. Ja kupowałem ich kaski na www.bikershop.pl :) W dobrych cenach je mają i bardzo duzy wybór

Gość gość
Solidny kask narciarski jest podstawą. Wybór dobrego kasku ma duży wpływ na zwiększenie naszego bezpieczeństwa na stoku. Polecam wam zajrzeć na stronę www.nartyok.pl Znajdziecie tam szeroki wybór kasków narciarskich oraz innego sprzętu narciarskiego.

Gość gość
Bardzo jestem zadowolony z kasku kupionego w Sportmix (tutaj można sprawdzić całą ofertę Uvex u nich -https://sportmix.pl/marka_uvex/kaski-narciarskie/). Mają duży wybór różne rozmiary, różne rodzaje (i dla jednej deski i dla dwóch desek). No i tez kwestia designu jest dla wielu osób na pewno ważna a tutaj kaski są w mega dużej palecie kolorów odcieni itp.

Gość gość
Dobrym pomysłem było zamówienie kasku z wizjerem. Mi się w czymś takim bardzo dobrze jeździ. Mam dokładnie kask od Uvexa, kupowałęm internetowo przez portal sportmix.pl/marka_uvex/kaski-narciarskie/kaski-narciarskie-visor-z-szyba/. Sklep w porządku, nie przeciągali wysyłki w czasie, to co mają na stronie to faktycznie mają na stanie, nie trzeba jeszcze dodatkowo odczekiwać aż skądś sprowadzą dopiero.

Gość KacperS

No z tym niestety może być spory problem, dlatego warto wcześniej sprawdzić różne poradniki. A dodatkowo mogę polecić Ci sklep internetowy w którym również kupowaliśmy kaski dla całej naszej rodzinki czyli https://www.domenasportowa.pl/ mają szeroki wybór produktów, do tego można liczyć na pomoc ich obsługi klienta i z dostawą wyrobili się przed naszym wyjazdem w Alpy 🙂

Gość urke

Ja swój kask kupowałam u www.freaksshop.pl. Wybór u nich przeogromny, a i zawsze fachowo doradzą najlepszy wybór. Pracują tam pasjonaci sportów zimowych, tacy sami, jak ja, więc przy okazji mogę z kimś pogadać o wspólnej pasji:)