Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hsshs

zazdroszcze dziewczynom co sa piekne bez makijazu

Polecane posty

Gość hsshs

ja to musze sie pomalowac.zeby jakos wygladac...bez mkijazu bym nie wyszla z domu.a chcialabym czasem tak spontancznie moc wyjsc I ladnie wygladac

Gość qwetrty35
Eee tam.. Nawet bardzo piekne kobiety bez makijażu wygladają duzo gorzej

Gość hsshs
ale sa takie co chodza bez makijazu cały czas ,a i tak sa piekne

Gość prawictwo pospolite161
Zaden facet nie lubi kobiet w makijażu - one wygladaja sztucznie jak manekiny

Gość bvcvbdfgd
Ciesz sie, że chociaż w makijażu wyglądasz nieźle bo niektórym to ani makijaż nie pomoże. Żadne kremy ani smary nie pomogą dla poczwary.

Gość kociara1
Ja tez wygladam okropnie wg mnie. Mam jasna karnacje jasne brwi i delikatne jasne rzęsy. Jak sie nie pomaluje to wygladam jak po chemioterapiii :P .Ale kiedys tak musiałam pojechac na zakupy . Miałam tylko fluid i taki młody chyba duzo młodszy tak sie gapił na mnie. Jakies usmiechy ... Takze chyba kwestia gustu. A te gwiazdki śliczne w makijazu wcale juz nie sa takie ładne bez. sa zwyczajnie przeciętne.

Gość Ice Coffee Latte
to nie nakładaj tony tapety na twarz, nie maluj sobie cieniem powiek aż po same brwi, nie rób kresek i nie tuszuj sto razy rzęs, nie przyklejaj sztucznych i nie farbuj się na szopa pracza. ja jedyne, czego używam to korektora pod oczy, bo mam wiecznie cienie z niewyspania i podkreślam henną brwi, bo są trochę za jasne. nawet rzęs już nie maluję i wyglądam nieźle :)

Gość sdfghjkl;
no niestety nie ma co ukrywac ze bez makijazu mało jaka kobitka wyglada dobrze.No chyba ze taka co ma nie wiadomo jakie mniemanie o sobie i sama sobie wmawia ze jest ładna i nie musi sie malowac.Bo przewaznie własnie nie maluja sie prawdziwe szkarady ,bo uwazaja ze nie musza bo ładna urode.

Gość słomka9967
Nie masz czego zazdrościć, bo 90% kobiet się maluje. Może Ci się wydawać, że nie mają makijażu, ale ten puder, fluid to ma praktycznie każda. Tylko można dobrać tak dobry, że stopi się z cerą i nada je ładny kolor i blask. A te które się nie malują... no znam kilka takich to po prostu brzydkie dziewczyny, nie chcę tu nikogo obrażać, ale po prostu widać, że dla nich uroda nie jest taka ważna, wolą się skupić na czymś innym Dziewczyna piękna bez makijażu to prawdziwy wyjątek i przyznam, że w życiu takiej nie widziałam, naprawdę. Zawsze chociaż ten podkład na twarzy był.

Gość tytyut89
haha, cos w tym jest- większość kobiet całkowicie bez makijazu[pomijając te idiotki, które mają "tylko" tusz i błyszczyk i korektor i uważają, że to nie makijaż:) ] ma urodę stereotypowej lesby albo kołchozowej robotnicy.. mam jedna bardzo piękną koleżankę, ale nosi powłóczyste szaty rodem z oazy, okularki a la Harry Potter, warkocz do pasa i pies z kulawą noga sie za nia nie obejrzy, bo po prostu marnie sie prezentuje i mimo że jest zakamuflowaną "10-tką", to leca na nia wyłącznie faceci "5-tki".

Gość Ice Coffee Latte
ale sztuka polega na tym, żeby podkreślić to co ładne, a ukryć to co brzydkie. ja mam zbyt jasne moim zdaniem brwi, a kiedy potraktuję je henną to od razu moje spojrzenie nabiera wyrazu. cerę mam ładną i nie muszę jej pokrywać fluidami i pudrami, jedynie korektor pod oczy, bo mam te nieszczęsne sińce. rzęsy też nie są żadną rewelacją, ale nie tuszuję ich po 5 razy, czasem lekko przeciągnę maskarą, a czasem w ogóle i jest ok.

Gość tytyut89
Eee, akurat podkładu, to bardzo wiele osób nie potrzebuje- wystarczy mieć ładna cerę i jego brak nie robi żadnej różnicy w wyglądzie, a nawet wygląda się duzo lepiej bez tego. największą różnicę robi tusz i kredka

Gość Ice Coffee Latte
o tak! tusz i kredka! ostatnio na randkę zrobiłam sobie kreski i wytuszowałam rzęsy, wyglądałam zupełnie inaczej niż zwykle. czułam się trochę nie do końca sobą ;)

Gość słomka9967
Tusz i kredka to już mocny makijaż. Polki nie mają ładnej cery, a już w zimie to szczególnie - szara, zmęczona. Bardzo rzadko widzę kobiety bez pudru, podkładu.

Gość słomka9967
Blondynka z jasnymi brwiami i rzęsami wygląda źle, więc nic dziwnego, że farbują henną. A komentarze facetów, że najładniejsze są kobiety bez makijażu. AHahhahahahahah. Toż to brednia i kłamstwo. Prawda taka, że na dziewczynę bez makijażu żaden nie spojrzy, bo wygląda szaro i nijako. Z drugiej strony nie ma co przesadzać z makijażem, ale widać, że Polki szczególnie lubią podkreślać oczy, tusz to praktycznie każda używa, a kredka... to już praktycznie potrafi całkowicie zmienić spojrzenie, oczywiście na lepsze.

Gość tytyut89
ja bym nie powiedziała, że tusz i kredka, to mocny makijaż- zależy jak się tuszuje rzęsy i czy sie robi cienką kreskę czy kocie krechy zadarte do góry. ja np robię najczęściej kreskę schowaną w linii rzęs, która optycznie zagęszcza rzęsy, a same rzęsy tuszuję tak zeby były perfekcyjnie rozdzielone- kazda osobno- i nie może byc na nich najmniejszej grudki. nawet z bliska trudno jednoznacznie powiedzieć czy mam coś na oczach czy nie, a różnica "z" i "bez" jest zasadnicza. w ogóle lubię makijaż typu "no make up" i często słyszę, że jestem taka piękna, mimo że sie nie maluję, mimo że w momencie tego komplementu mam na twarzy absolutnie wszystko- ludzie[zwłaszcza faceci] się nie znają: jak nie widzą brokatu po brwi, "smokey" i błyszczyka świecącego z 500 m, to nie widzą makijażu

Gość onwawka
niektorzy lubia naturalne dziewczyny. ja tak mam

Gość Natallka8
Nie piszcie, że te bez makijażu to takie straszne brzydale. Ja może nie jestem piękna, ale uważam, że w miarę ładna, a w makijażu wcale dużo lepiej nie wyglądam, nie pasuje mi, zwłaszcza czarne obrysowane oko - postarza i nadaje nienaturalny wygląd twarzy. Często wychodzę w ogóle niepomalowana, czasem błyszczyk, a czasem błyszczyk i delikatny róż na policzki - nadaje dziewczęcości i subtelności. Ogólnie większą wagę przywiązuję do dbania o włosy niż do makijażu. I paznokcie też maluję. Twarz rzadko, a brzydka nie jestem, normalna, zgrabna. Myślę, że wiele innych dziewczyn jest ładnych bez makijażu (jak moje koleżanki) ale za bardzo się przyzwyczaiły do niego i potem im się wydaje, że są brzydkie bez, i "jak tu się ludziom nagle bez makijażu pokazać".

Gość Ice Coffee Latte
tytyut89 wow! jakiego tuszu używasz do tego? malujesz też dolne rzęsy?

Gość słomka9967
Mnie też wszyscy mówią, ze chyba się nie maluję w ogóle, a prawda jest taka, ze się maluję, codzinnie, ale niemocno, tzn codziennie używam podkładu, naprawdę stapia się z cerą, a że nie mam żadnej krostki, to wszysto wygląda pięknie, cerę mam ładną, ale z podkładem jest bardziej ,,żywa''. No i tusz właśnie. Oj, kolejny pisze, że lubi naturalne. Ty chyba chłopcze nigdy nie widziałeś naturalnej dziewczyny. Na takie dziewczyny, jak ja, czyli tylko podkład i tusz mówi się, że są naturalne, a prawda taka, że mamy makijaż.

Gość Natallka8
Mój chłopak mnie widuje b. często bez makijażu i o wiele bardziej woli mnie naturalną niż z czarnym obrysowanym okiem :) Lubi też róż na policzkach.

Gość tytyut89
dolnych nigdy nie maluję[mam czarne]. używam HR albo bourjois volume clubbing + czesanie metalowym grzebykiem lub rozdzielanie wykałaczką. generalnie, to kwestia techniki malowania, poza tym mam porządne rzęsy i nie muszę sie tak bardzo wysilać, zależy mi tylko na perfekcyjnym rozdzieleniu i stworzeniu wrażenia mega gęstości

Gość tytyut89
Natalka to jak ci nie pasuje, to obrysowane oko, to po co to robisz?! kreska pasuje absolutnie kazdemu- trzeba ją tylko dostosować do siebie, jak wyglądasz z makijażem gorzej niż bez, to czas zastanowić sie co pasuje do twojego oka.

Gość Natallka8
tytyut89 No właśnie ja pisałam, że oka nie obrysowuje, bo ładnie wtedy nie wyglądam. A maikjaż jaki mi pasuje to błyszczyk i róż :)

Gość słomka9967
No czarne oko to już przesada i rzeczywiściw wygląda dość sztucznie, ale widzę, że już większość kobiet z tego rezygnuje i stawia na cienitkie kresi na powiekach, których praktycznie nie widać, ale oko nabiera głębi. Róż umiejętnie użyty potrafi zdziałać cuda z twarzą, więc kobieta, która go używa nie może mowić, że jest naturalna:) Podbnie te, które używają korektora. Ale... to są tylko kosmetyki, a my jesteśmy tylko kobietami i lubimy podkreślać to, co i tak jest ładne np. oczy czy policzki i według mnie nie ma w tym nic złego, byle z umiarem.

Gość gość
Symetryczna, proporcjonalna buzia nie potrzebuje dużo makijażu :)

Gość gość
Chyba mnie krew zaleję jak ktoś jeszcze raz napiszę, że nie malują się te dziewczyny, które nie dbają o urodę. Mam 18 lat i nie maluję się wogóle, ani trochę, wielkie zero! Jedyny kosmetyk jaki posiadam to krem dp twarzy, a wiecie co?! Zostałam vice miss szkoły ! Bez makijażu nawet w postaci błyszczyka czy tuszu! Więc jednak ładne dziewczyny bez makijażu istnieją !

Gość sambaaa
nawet w make upie można wyglądać naturalnie pięknie tylko trzeba umieć go zrobić :) musi być delikatny i prawie niewidoczny wtedy jest piękny i naturalny :) jak chcesz to rzuć okiem tutaj http://blog.veronavpp.eu/2252-jak-przetrwac-upal-w-miescie-pielegnacja-i-makijaz-na-upalne-dni bardzo fajne porady jak się pomalować nawet w taki upał jaki mamy za oknem i nie wyglądać jak jocker :D

Gość gość
gdyby kobiety były piękne albo chociaż ładne bez makijażu to nie potrzebny byłby makijaż