Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blanka@

DUPHASTON Czy po odstawieniu duphastonu moge go ponownie brać??

Polecane posty

witam od 5 tygodnia brałam duphaston aż do 12 tyg. Na ostatniej wizycie lekarz kazał mi odstawić duphaston, od tego czasu minęło 5 dni i niestety wczoraj moje bóle brzucha powróciły i teraz nie wiem czy mam ponownie zacząć zażywać ten lek. Mój lekarz nie odpowiada. Proszę o pomoc bo może ktoś miał podobny problem. Czy po odstawieniu duphastonu moge go ponownie brać??

Gość dziś na pomarańczowo . . . . .
skoro boli to jeśli masz to zacznij brać. Mi lekarz też kazał odstawić 26tc ale Ja biorę nadal powiedziałam jej że pewniej się czuje.

Gość henryka sorebet
a co on daje wlasciwie?

Gość bardzo dziwne że kazał Ci
odstawić na tym etapie:O radziłabym wizytę kontrolną jak najszybciej i zmianę lekarza żaden lekarz nie nakazuje odstawienia duphastonu na tym etapie ciąży

Gość olk
ja brałam tak od 8tc do ok 15 tc i kazał odstawić,pamiętam że to była sobota dostałam znowu plamienia ,wieczorem pojechałam na IP lekarka mnie tam zbadała i wypisała dalsze zalecenie brać duphaston ,całkowicie odstawiłam tak w 22 tc i było juz ok .

ja bralam od 6 do 12 tc i z malenstwem wszystko jest ok. nawet na usg jak dzisiaj bylam to ciezko bylo cokolwiek zbadac bo tak kical/a :)

Gość Lilkokkk
NIE SŁUCHAJCIE ZAKŁOPOTANEJ!!!! TA KOBIETA NAWET NIE BYŁA NA USG PRENATALNYM. TO TOTALNA IGNORANTKA!

bylam dzisiaj slodka idiotko i z moim malenstwem wszystko jest w najlepszym porzadku :) rozwijajacy sie okaz zdrowia :)

Gość buahahhhahahaaaaaaaaha
zaklopotana, głupia kurwo wreaszcie ruszyłas tłusty zad do gina? yebana matolico

Gość edytawww
ZakłopotanaNieznajoma, w 15 tygodniu mialas badania prenatalne? Jasne, juz to widze

ach kochane pomaranczki nie mam zamiaru tego komentowac i znizac sie do waszego zalosnego poziomu. pozdrawiam serdecznie ZaklopotanaNieznajoma ;)

Gość princessaofpersia
Przeziernosci karkowej nie mierzy sie po 13 tyg+6 dni liczac tygodnie ciazy od ostatniej miesiaczki Sorry, ale 15 tydzien od om to za pozno na miarodajne nt

Gość możesz jak najbardziej
brac

Gość agata 5 luty
Ojajajueee panie doktor z kafeterii pozwolily brac. Autorku, skoro boli brzuch a ciaz byla zagrozona, radze natychmiast udac sie na izbe przyjec do najblizszego szpitala (nawet jak jest 100 km dalej)

Gość co za bzduuuuury
"15 tydz od ostatniej @. 13 tydz od zaplodnienia wiec ledwo ledwo zmiescilam sie w normie ;]"

sory zapomnialam ze tu kazda z was wyuczona pani z wyksztalceniem medycznym w kierunku patologii ciazy ;) tylko moj lekarz niedouczony nie wie kiedy sie robi przeziernosc

Gość ZakłopotanaNieznajoma nie
mam ochoty Ciebie ani obrażać ani poniżać po prostu przeczytałam co tutaj napisałaś i niestety jesteś w błędzie, a co gorsza powielasz ten błąd i do tego inne osoby w błąd wprowadzasz pierwsze usg prenatalne należy wykonać NAJPÓŹNIEJ w 13t 6d ciąży, a ciążę zawsze liczy się od dnia ostatniej miesiączki jeśli lekarz, u którego byłaś twierdzi inaczej, to wybacz, ale bzdury opowiada:O urodziłam troje dzieci, w tym jedno dziecko z wadą letalną i akurat jeśli chodzi o sprawy badań genetycznych u kobiet w ciąży jestem na bieżąco i bardzo wyczulona z oczywistych względów