Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ularowgazia

Koleżanka podarowala mi bardzo duż rzeczy dla dziecka

Polecane posty

Gość ularowgazia

I nie wiem jak sie zahowac bo ona nic za to nie chce a nie jest jakas super sytuowana

Kup w zamian coś dla jej dziecka, kilka ubrań albo jakąś fajną zabawkę.

Gość ghtyhu67u
koniecznie kup cos jej dziecku,moze ładny dresik albo fajną zabawkę?I koniecznie podziekuj bo sama wiem ze niektórym zdarza sie zapominac nawet o tym...

najwazniejsze to podziekowanie , mozesz kupic jakas fajna zabawke dziecku , lub ciuch . dla niej mozesz ewentualne jakas bombonierke itp . ale musle ze jak bedziesz jej dziekowac to i tak by wystarczylo .

Gość Skrócić to!!!!
Ja kilka worków po synu już oddałam jednej koleżance i jakoś mi nie przyszło nawet do głowy żeby coś miała dać mojemu dziecku za to.Chcę to daję i nie oczekuję nic w zamian-podobnie jest z twoją koleżanką pewnie.

Gość mama dwóch dziewczynek
ja oddaję po starszej córce większość rzeczy znajomej i zawsze na święta przynosi mi jakąś "paczkę" - coś słodkiego dla córki, kawę itp. Po małej oddaję pewnej dziewczynie i nic poza "dziękuję" nie otrzymałam jeszcze... nie czekam i nawet zakłopotana czułabym się, bo to młodziutka dziewczyna i ciężko im... Ja z kolei bardzo rzadko coś dostaję, ale jak koleżanka przyniosła mi kurteczkę po córeczce to z wdzięczności zrobiłam jej małej czapeczkę na szydełku ;-) /moja ma i się jej podobała/. Myślę, że jak kupisz super ciuchy, to będzie zakłopotana. Może lepiej coś słodkiego czy zabawkę. To zależy od Twojej sytuacji materialnej.

Gość tikal
ja kupiłam koleżankce bon do rosmanna, kupiła sobie co chciała. Aha i o wartości podobnej do podarowanych rzeczy

Gość tigra30
Dołączę się z pytaniem. A co byście zrobiły jak by chodziło o wózek dla dziecka? Moja koleżanka też niczego w zamian nie oczekuje, ale mi strasznie głupio tak nic jej nie dać, w końcu to duży prezent, nie wiem co jej dać!!!!!

Gość olejek ze slodkich migdalow
zalezy jakiego rodzaju sa to rzeczy, bo jesli to sa np bazarowki, to kupowanie w ramach podziekowania czegos drogiego i super mija sie calkowicie z celem, bo za taka kase mozna kupis nowe rzeczy albo lepszej jakosci swojemu wlasnemu dziecku. tez kiedys widzialam taka pake (moja kuzynka dostala od kogos z rodziny 2 duze reklamowki ubran niemowlecych), ale nie bylo tam ani jednej wartosciowej rzeczy, raczej wszystko to zwykle polskie tanie rzeczy ze slabej bawelny, sporo bardzo spranych i zmechaconych, no ale liczyl sie gest i darowanyemu koniowi... wiecie gdzie sie nie zaglada :) dlatego owszem, podziekowac mozna, ale niekoniecznie kupujac cos super i kosztownego, bez przesady. szczegolnie jesli samemu nie ma sie duzo pieniedzy na rozrzucanie.

Gość olejek ze slodkich migdalow
to samo tyczy sie wozka. zalezy co to za wozek i w jakim stanie. ludzie najczesciej oddaja innym darmo rzeczy, za ktore wiedza ze nie wyciagna raczej konkretnych pieniedzy na rynku wtornym, jesli je gdzies wystawia, ani nie wiadomo czy w ogole je sprzedadza. jakichs super waryosciowych przedmiotow raczej nikt nie oddaje, tylko spienieza (no chyba, ze wlasnemu rodzenstwu, bo wiadomo, ze zostanie w najblizszej rodzinie).