Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochane kafeterianki

Ile wydałyście/wydajecie na KOMPLETNĄ wyprawkę dla noworodka??

Polecane posty

j.w.

Gość nie napisze ile bo mi nie dosc
ze nikt nie uwierzy to jeszcze zwyzywa:O Tu wolno pisac, ze sie zaerabia maks 3 tysiace a na wyprawke wydalo tysiac zl:O

Napisz mimo wszystko bardzo proszę, wiem, że na kafe kłamią, ale zależy mi na szczerych opiniach. Jestem na początku ciąży i muszę, co miesiąc odkładać żeby kupić wszystko, co potrzeba, a chce wiedzieć ile mniej więcej odłożyć.

Gość a ja odpowiem
Ja jeszcze nie wiem ile dokładnie bo nie wszystko kupiłam ale myślę że tak koło 1500zł łącznie wydam. Z tym że wózek i fotelik do auta kupiłam używany.. No i trochę rzeczy dostałam..

bez wozka napisze, bo on byl najdrozszy, wszystko inne kupowalam nowe i wyszlo ok 3 tysiecy

A nie dostaniesz nic od kogoś??? Albo moze odkupisz coś używanego??? Ja całą ciążę kupowałam...zaczęłam od wózka,ten kupiłam nowy a potem od kolezanki odkupiłam łóżeczko, ł.turystyczne, fotelik samochodowy, krzesełko do karmienia i za ten zestaw chciała tylko 500 zł, dokupiłam kołyskę..ciężko powiedzieć ile w sumie wyszło...zrób sobie listę co trzeba kupić i podziel to na kilka miesięcy...co miesiąc kupuj według listy

Myślę że w 3 tys. się zmieścisz ( w tym nowy tańszy wózek, łóżeczko, leżaczki itp.)...

Gość a ja odpowiem
Jak chcesz wiedzieć ile musisz odłożyć to zrób tak jak ja... Wypisz sobie na kartce rzeczy które musisz/chcesz kupić dla dziecka a później zorientuj sie w cenach. Podlicz wszystko i będziesz wiedziała ile mniej- więcej będzie Ci potrzeba..

oczywiscie da sie duzo taniej bo mozna uzywane kupic, tansze itd. Jak nie masz samochodu to fotelik ci odpada, a to u mnie dosc drogi byl wydatek.

Gość anooo
Zależy jak do tego podejdziesz...nawet w jakiś np, ręcznikach do kąpieli jest spora rozpiętość cenowa...no właśnie spisz co chcesz i posprawdzaj ceny w necie.

Gość Właśnie skompletowałam całą
Dostałam wszystkie ciuszki i drewniane łóżeczko. Kupiłam dla dziecka wszystko do spania, rzeczy do kąpieli, pielęgnacji, karmienia, typu butelki, laktator, podgrzewacz oraz wszystko dla siebie do szpitala itp. Wydałam ponad 1500 zł. Do tego wózek za 1500. A wiadomo, że ciuszki nie są tanie.

Mi sie wydaje, ze w sumie wydam 4-5k. Dzis z grubsza sie nad tym zastanowilam i tak mi gdzies wyjdzie. Kupuje wszystko nowe, ale staram sie wybierac w rozsadnych cenach: mebelki, tekstylia i plastiki ikea, ubranka ustrzelilam w wiekszosci na przecenach w carrefour i smyk, popierdolki rozne canpol itd. Najwiekszym wydatkiem bedzie wozek z fotelikiem - ok. 2k. Zakupy robie regularnie co miesiac i odkreslam z listy. Bezstresowo dla duszy i portfela :-)

Gość anooo
Są rzeczy które warto kupić nowe, np. łóżeczko, chyba że masz z pewnego źródła używane...ale np. wanienka nie ma sensu drogiej, tylko najzwyklejsza...a wózek to polecam dobry, jeszcze zalezy jakie macie drogo wokól domu ;)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppp
up

Gość anooo
Zadnych gadżetów nie kupuj, w tym podgrzewacz, sterylizator, dokupisz jak będzie potrzeba.

Gość ja dokladnie nie pamietam
ale najwiecej fotelik smaochodowy 1200zl i wozek 3200zl, do tego lozeczko, krzeselko do karmienia, posciel, ubrania, butelki, lozeczko turystyczne, kolyska i wiele innych. W sumie to na pewno z 8 tysiecy poszlo jak nic:O

Nie wiem, czy coś dostanę, a nie jestem osobą, która chodzi i żebrze od znajomych, czy rodziny. Wolę zrezygnować z dodatkowego niepotrzebnego ubrania, wyjścia do kina, czy knajpki, ale odłożyć na coś fajnego dla malucha. Wiadomo jeśli coś dostanę to będę wdzięczna, a jeśli nie chce dać radę sama. Wózek będzie mnie kosztował około 2 tysięcy, ale moja mama sama się zobowiązała, że da mi na to, więc ten wydatek odpisuje, Łóżeczko ok. 350zł+materacyk. Najbardziej mnie ciekawi ile kosztują takie pierdołki kosmetyczne, butelki, jakieś akcesoria typu sterylizator, podgrzewacz? Nie zarabiam kokosów, ale chcę zadbać o rzeczy porządne, sprawdzone i polecane przez mamy (niekoniecznie o drogie, a przereklamowane bądź zbędne)

Wózek musi być dobry, w mojej mieścinie chodniki to porażka. Samochód mam, ale na allegro widziałam wózki od razu z fotelikiem maxi cosi chyba się zdecyduje na coś takiego, na pierwszy roczek będzie. Któraś z was pisze o krzesełku, wydaje mi się jednak że z krzesełkiem mogę troszkę poczekać.

Autorko, łóżeczko podstawowy model można kupić w Ikei (też na allegro) za 90 zł. wózek moim zdaniem, polskiej produkcji też przyzwoity nowy w cenie ok. 1000zł (2 w 1). laktator mozna kupic reczny przyzwoity za ok. 100 zł, ubranka na przecenach sezonowych.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
My wydaliśmy ok 1000 - 1500 z tym że wózek, leżaczek, chodzik dostaliśmy w prezencie od dziadków, krzesło do karmienia w pracy dostałam jako prezent. W cene wchodziły ubranka, łóżeczko, podgrzewacz, laktator ( który na nic się nie zdał:/ ), kosmetyki, rożki i pirdołki dla mnie do szpitala. Chyba tyle.

u nas koszt calej wyprawki to był 3000zł z tym że wozek i fotelik uzywane i kilka ubranek tez uzywanych było, w ten koszt wliczyłam tez lezaczek bujaczek z fp za ok 200zł, wszelkie kosmetyki podgrzewacz, laktator itp,

Gość strona 708
a ja mebelki ( ikea 1600 z gadżetami) wózek 3 w 1 nowy 1350, ok. 1800 pieluchy jednorazowe i tetra - flanela, ręczniki, kocyki, rogal do karmienia wszelkie kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji typu szczoteczka, nożyczki, laktator (100zł), moskitiera i kojec jak i higieniczne dla mnie do szpitala. Wszystkie ciuszki dostałam, kupiłam tylko 3 pary skarpetek za 10 zł:). Łóżeczko z materacem i 2 kpl. pościeli dostałam. Czyli bez ciuszków i łóżeczka z wyprawką jak nic 5000 wyszło...

Gość Ja jestem też
teraz w ciąży i liczę, że zmieszczę się w kwocie 4-5 tys. Rzeczy wszystkie nowe-może kilka ubranek od siostry dostane ale to tyle. W tym wózek 2tys.

malutko, z 500-700zl. wszystko kupowalam sama, tylko wozek 3w1 dostalam od kuzynki. lozeczko +materac piankowy- 180 na allegro u 1 sprzedawcy zamowilam wszystko co potrzebne, butelki, smoczki, przescieradlo, artykuly higieniczne, proszek, koce i wiele innych, poszlo 170zl ciuszki tylko w lumpeksie kupowalam - przez cala ciaze cos po troszku. a i jak byly dobre promocje w pepco czy w smyku np pajacyk polarowy za 10zl, buciki tez po 10zl. to bralam nie kupilam wyposazenia do lozeczka, te ochraniacze, baldachimy, uwazam za niepotrzebne.

zgadzam sie z osoba wyzej, poki co nie ma sensu kopowac podgrzewaczy , laktatorow, kilka butelek, smoczkow. ja kupilam 1 butelke +smoczek. a laktator pozniej P kupil w aptece za 15 zl, sluzyl mi doslownie z 10 razy.