Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak możesz to powiedz

w którym tc zaczęły wam sie robić rozstepy?

Polecane posty

Jw

Gość Ola3011111
W 7... potem poszło hurtem..:( Na udach, pupie, brzuchu

Gość emuuula
Po ciązy nie mam ani jednego rozstępu, a przytyłam 18 kg, przed ciązą ważyłam 60 kg, zawsze przed kąpielą smarowałam się oliwą z oliwek 15 minut postałam i pod prysznic, także nie pojawiły się, a moze to genetycznie..nie wiem. w każdym bądź razie ciąża była bezrozstępowa.

Miałam jeden czy dwa rozstępy na brzuchu w ciąży za to cała masa pojawiła się jak urodziłam (także na brzuchu) :o

Gość isksiaoaosk
szczesciara ! ja jestem w 16 tg i mam rozstepy na udach -do tej pory przytylam az 6 kg!!!!!! strasznie duzo,ale widac tylko na wadze bo po wygladzie jakby bez zmian troche tylko brzuch urosl (a przed ciaza-czyli 16 tygodni temu wazylam 52 kg )...moim zdaniem nawet te rozstepy nie zaleza od tego ile sie przytyje,poprostu jedni maja tendencje inni nie...

Gość to chyba zależy od
predyspozycji. Ja jestem chudziną (45kg) a w ciązy przytyłam 20 kg i po 3 miesiacach znów wróciam do swojej wyjściowej wagi. Nie miałam ani rozstępów ani obwisłej skóry po olbrzymim brzuchu. Wszystko gdzieś sie wchłonęło bez używania jakichkolwiek specyfików

Gość a smarujecie sie oliwkami
??? nic nie pomagaja?

A może ma jakieś znaczenie to że przed ciaza sporo Schudlam? Bo ważyłam 67kg i Schudlam do 56. Więc przecież skóra była luźniejsza. No i może teraz nie naciąga sie tak bardzo żeby robiły sie rozstepy?

Gość gogomora
kwestia genetyki,ja sie smarowalam zwyklym balsamem i po 2 ciazach zero rozstepow:)) tylko biust nie taki;-\

Gość gogomora
ja tez bylam grubsza przed ciaza, potem schudlam ok 9 kg i tez mam wrazenie ze juz wczesniej skora sie przyzwyczaila i ciaza nie byla takim "szokiem"

mi wogóle nie zrobily się rozstępy, a przytyłam 15 kg, od samego początku smarowałam kremami na rozstępy

Mnie też nie zrobił się ani jeden rozstęp, a balam się ich panicznie i smarowałam się Mustelą chyba od 6 miesiąca po 2 razy dziennie, i jeszcze miesiąc po porodzie. Teraz jestem w drugiej ciąży i już od 3 miesiąca się smaruję, mam nadzieję że i tym razem dziadostwo mnei ominie;)

Gość killme
Ja przez całą ciąże nie miałam ani jednego, po porodzie zrobiły mi sie 2 bardzo małe rozstępy

Ja w pierwszej ciąży obyłam się bez rozstępów - smarowałam się zwykłą oliwką , w drugiej ciąży nie miałam prawie do samego końca. Tydzień przed terminem , gdy byłam już w szpitalu , to wyszły poniżej pępka ,po 2 stronach brzucha . Całe szczęście są maleńkie i niemal niewidoczne ;)

Gość agatanogazamiata
Ta jasneee, 90% nie ma rozstępów hahaha

Gość christina nia
Pod koniec trzeciego miesiąca wyszło mi bardzo dużo sinofioletowych na piersiach , na brzuchu nie mam za to moje piersi to się nadają chyba tylko pod laser i skalpel:( a mam dopiero 18lat ..:( ogólnie przytyłam przez cała ciążę 7kg

ja przytyłam duzo w ciąży i wogole nie mam rozstepów, wiec to chyba raczej kwestia genów.

Gość podporucznikowa
W pierwszej ciazy wcale,nie bylo ani jednego. w drugiej mam duzo wiekszy brzuch i jak na razie -a leci 40 tydzien -pojawilo sie pare malych dookola pepka,podejrzewam,ze nie beda mocno widoczne,o ile sie nie pogorszy. a wyszly jakos w 8 miesiacu chyba

Gość mi na samym początku
wyszło trochę na dole piersi, jak zaczęły gwałtownie rosnąć. na brzuchu nie ma na razie nic a do porodu jakieś 2 tyg.

2,5 tyg przed porodem. masakryczne, caly brzuch doslownie mi porylo :( w 2 ciazy przybyly 3 nowe, nawet nie wiem kiedy, chyba kolo 30 tyg ale tymi juz sie wcale nie przejelam, majac tyle po 1 ciazy te 3 na samym dole brzucha nie robia zadnej roznicy :P smarowalam cala ciaze, tak pierwsza jak druga, oliwka, krem, masaz, polewanie naprzemienne ciepla i zimna woda .... ale u mnie to rodzinne, jak mama tak babcia maja potworne rozstepy. na szczescie ja mam tylko na brzuchu :) piersi, uda, tylek bez nich :)

Gość Znów będę mamą...
3-4 tyg. przed porodem. Pewnie gdybym urodziła w terminie, a nie w 42 tc, byłoby ich mniej.

Ja w pierwszej ciazy przytylam tylko 5 kg przed ciaza wazylam 50 kg,lekarz mowil ze to naturalne dziecko zabieralo moja wage.Jestem wegetarianka i nie jem potraw na goraco,czyli w moim menu miescily sie tylko warzywa owoce nabial ,ryby.maly urodzil sie 3200kg w pelni zdrowy.Teraz jestem w 3 mies.ciazy i jest zupelnie inna nic nie moglam jesc mdlosci i bole czego nie mialam.no przeszlo mi ale brzuszek mam mimo diety jaka zawsze stosowalam nooo zobaczy sie moj stan po ciazy:(

Gość w 40 tygodniu
.

Gość dawanda
Ja w ciąży nie miałam rozstępów. Za to pojawiły się po porodzie:/ Na tyłku i delikatne na brzuchu. Ale tragedi nie ma

Gość a ja mam inne zdanie
czemu Wam tak trudno uwierzyć,ze niektore nie maja rozstępów, większość moich koleżanek tez nie ma, a sa po 2 ciazach, a wiem, bo chodzimy razem na basen i wyjezdzamy na wczasy

Gość asiczka0808
21 tc i 1 malutki rozstęp na udzie.

Gość mandra6
Ja zaczynam 29 tc i jak na razie mam tylko dwa małe rozstepy na jednej piersi ( która niewiele urosła tak naprawdę:) nie wiem od czego to zalezy, ale to chyba sprawa genów czy rozstępy się pojawią czy nie? Ja codziennie smaruję się balsamem Elancyl lub takim olejkiem na rozstępy Bio-Oil. Mam nadzieję że zbyt wiele się ich nie pojawi. Acha od czasu do czasu masuję się takim urządzeniem derma-roller ( taka roleczka z mikro igłami) zauważyłam że te dwa rozstępy na piersi są mniej widoczne.