Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie:

Czy znacie katki sposób na posypywanie dziecku pupy zasypką?

Polecane posty

Gość Pytanie:

Czy wiedzieliście o takim sposobie posypywania dzieciom pupy talkiem, że zamiast rozpylać puder bezpośrednio na skórę, to sypie się go do wewnątrz pieluchy i zakłada dziecku? Wtedy dziecko nie na nad sobą chmury pyłu z zasypki i jej nie wdycha. Pieluchę posypuje się pudrem z dala od dziecka (rodzic się odsuwa), żeby nic nie leciało na dziecko i nie pyliło się w powietrzu.

Gość mam troje dzieci i w życiu
żadnemu z nich nie zasypywałam pupy żadnym talkiem, po co?:O

Gość jugo
nie używam w ogóle zasypki

Gość moja pila mleko
mojej corce tez nie pudrowalam pupy ani nie uzywalam zadnych oliwek czy na kikuta tego czegos fioletowego :D wogole nic nie uzywalam w polsce to przesada nie wiem po co uzywaja te badziewia jesli dziecko ma zdrawa skore :O a i codzienna kapiel tez jest abstrakcja

Gość Pytanie:
taki * (w temacie jest literówka) No ok, ale może niech się wypowiedzą osoby używające zasypek, a nie kremów, bo przecież są i tacy.

Gość ale po co używasz tych
zasypek?

tez pudru nei uzywalam ale sudokrem jest ok jak sie dziecko odparzy a tak to chyba wystarczy mycie po kupie. Smiech mnie bierze jak widze matki ktore zmieniajac pieluche za KAZDYM RAZEM smaruja dziecku pupe kremem. :O

Gość poczytaj jagoda na temat
składu sudokremu, a potem doradzaj:O

Gość ja pudru
nie uzywalam, ale jak moj syn ma zaczerwieniona pupe, to sypie mu maka ziemniaczana, zawsze dziala i nie ma nigdy problemu z rozpylaniem

Też nie używam. Jak zaczyna się czerwienić to smaruję zwykłym bambino i pomaga. Pierwsze słysze o takim sposobie. Czemu on ma służyć?? Nie wystarczy potrząsnąć nim blisko pupy? Pilnowałam siostrzenicy i jej musiałam posypywać i właśnie tak robiłam i nic na boki nie leciało ani tym bardziej na mnie:/

Ja też nie stosowałam zasypki . Krem linomag w razie zaczerwienienia , mąka ziemniaczana w razie biegunki .

Gość ijhg
u dziewczynek nie wolno uzywac pudru...

Gość najlepiej to nie smaruj
mojej w razie zaczerwienien pomagal penaten krem ale nigdy rowniez nie pudrowalam w przeciwienstwie do mojej szwagierki ktora to robila notorycznie za kazdym przewijaniem :D:D

Gość Bożena1980
Wolę krem! obowiązkowo sudocream :) , jak dla mnie najlepszy, tylko szukaj w sklepach chemicznych (on jest również stosowany na odleżyny itp) bo np w aptece 20 pare złotych malutkie pudełeczko a ja za 400 gram płace niecałe 40 zł.

Gość o reklama sudocremu:)
Ile za to placa?bo to juz ktorys topik odswiezony przez post o sudocremie. Mi zdazalo sie uzywac zasypki ale przestalam.jak.zobaczylam ze tworzy warstwe ochronna na.....pieluszce i nie moze sie w nia wchlonac wilgoc.

Gość gość
zasypki używały nasze mamy jak nam się d*pcie i okolice poobcierały i poodparzały od tetrowej pieluchy, przy pampersach raczej nie trzeba zasypki :-/ tak samo sudocrem, na jakiego grzyba stosować profilaktycznie? jak są odparzenia to działamy, ale na zdrową skórkę nakładać tą paste?

Gość rympallka
Zasypki uzywam czasem -rzadko - jak pupa aie odparzy. Sypie tradycyjnie na tylek,zadnych chmur pylu nigdy nie zarejestrowalam,podobnie jak ayakow kaszlu u mnie czy dziecka.