Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczedniara

ile miesięcznie wydajecie?

Polecane posty

Gość oszczedniara

cześć, ciekawi mnie ile jesteście w stanie miesięcznie odłożyć przy jakich zarobkach. Czyli innymi słowy mówiąc, ile miesięcznie wydajcie na życie? I przy tym czy macie własne mieszkania/mieszkacie z rodzicami czy wynajmujecie?

Gość asxdwasd
Ja mam 1800 na reke i nie zaostaje mi nic :( wynajmuje, gdybym miala wlasne to byloby lepiej...

Gość mamamasmamsmsasasas
nic nie jestem wstanie odlozyc.

Gość psiaki nha gigancie
asxdwasd mam tyle co ty , też wynajmuje ,ale zawsze mi zostaje około 500 zł z tym że na minusie ,więc podziwiam

Gość asxdwasd
up?

Gość mamamasmamsmsasasas
a

Gość oszczedniara
ja 2400, kolo 1000 staram sie odkladac co miesiac. Wynajmuje, ale pokoj, a nie cale mieszkanie, co przyznam, ze juz zaczyna mnie troche meczyc.

mieszkam we wlasnym domku z moimi dziecmi, utrzymuje się z alimentów oraz jestem wspołwlascicielka firmy ojca, ktora jak na razie wspaniale prosperuje. Na zycie wydaje miesięcznie ok 5-6 tys zl

Gość policjanttt....
myśle że z 1300 zł odkładam mieszkam teraz z rodzicami na wsi

Nic nie odkładam. Zarabiam 1600 i tyle kosztują mnie opłaty, rachunki, paliwo i wyżywienie. Mieszkam sama w mieszkaniu po rodzicach.

Gość trolololol
zarabiam różnie, ok 2000-3000. miesiecznie na mieszkanie wynajmowane(20m2) i opłaty ok.900zł, jedzenie 200zł lub mniej, czasem jakieś dodatkowe wydatki typu ubrania itp. tak więc oszczędzam min. 600zł, max.2000.na szczęście to tylko stan przejściowy, zbieram kase na coś ważnego, już jestem blisko celu a później bedzie lepiej.

Gość gib-gib
Mieszkam z mężem i dzieckiem u mojej mamy w mieszkaniu razem z nią. Ale prowadzimy odrębne gospodarstwa domowe. Miesięcznie mamy 2100zł z czego około 1000-1200 w zależności od miesiąca to stałe opłaty typu czynsz, rachunki, raty, bilety, przedszkole dla syna. Zostaje nam przy dobrych wiatrach ok. 1000zł i to mamy na życie czyli jedzenie, ciuchy, przyjemności i niespodziewane wydatki typu prezent, lekarstwa. Przeważnie około 23ego dnia po wypłacie musimy już pożyczać no i niestety w kolejnym miesiącu mamy do oddania dług. Żadnych oszczędności, własnego samochodu a o własnym mieszkaniu można pomarzyć. Takie realia w tym kraju. Mąż zarabia 1600zł na rękę. A ja pracuje w markecie na kasie na umowę zlecenie - stawka 5zł 18 gr. za godzinę. Miesięcznie przepracowuje około 100godzin, w zależności od zapotrzebowania sklepu. Moja wypłata wynosi około 500zł, ale nigdy nie przekroczyła 550zł.

Gość policjanttt....
zarabiam 2500 zł na rękę

Gość edrftghjkl
odkładamy 70% zarobków. mieszkanie na razie wynajmujemy.

Gość malinkowa panienka
ja 2000, chlopak 2400 odkladamy jakies 1000 miesięcznie, wynajmujemy w oplaty stale wliczony jest kredyt jakies 300 zł, ktory niedlugo sie konczy

wlasne mieszaknie, nie napisze ile zarabiamy, ale odkłafdamy ok 5 tyś., a na zycie wydajemy bardzo duzo(mnostwo oplat)

Razem z mężem mamy 6300. Mamy własne mieszkanie, ale na kredyt. Więc: 1000zł kredyt, 1000zł czynsz i opłaty wraz z telefonami. 300 na konto dla syna. Dużo wydajemy na mleko, pampersy i wszytko inne dla malego. Poza tym nie oszczędzamy na jedzeniu. Dochodzi do tego paliwo. Na koniec miesiąca bywa różnie. Raz odłożymy 1500, innym razem 500 a jeszcze czasami jak są grubsze wydatki - nic. Na szczęście nie ma sytuacji, że nam nie starcza, że musimy pożyczać.

Gość u mnie podobnie
4 tys. zarabiam a odkładam ok. 1000, ale mam kredyt na mieszkanie - rata 1300

Gość ck CLc
z premią zarabiam ok 2100 zł mieszkam z rodzicami, odkładam jakieś 200-300 zł miesiecznie

Gość karolina z garwolinaa
a w jakich miastach mieszkacie

Gość odpowiem anonimowoooooo
my mamy wspołnie 8 tys na reke, wydajemy prawie wszystko, czasami odlozymy 800 zl albo troche wiecej, zalezy od miesiaca. Mamy kredyt na mieszkanie 2500 zł m-c

Gość edrftghjkl
"odkładamy 70% zarobków. mieszkanie na razie wynajmujemy." W Warszawie

Gość szklany klosz
Zarabiam 2 tys miesięcznie, odkładam około 1500 miesięcznie. Oczywiście mieszkam z rodzicami, nie mam samochodu. Warszawa.

Gość gtyukiuj
miesiecznie mamy 12000zl mamy 3 dzieci czynsz 1000zl dzieci na studiach (dwoje) 2000 telefon plus oplaty 700zl jedzenie i chemia 1600zl paliwo plus ubrania i kosmetyki 700 misje 500 zl (mamy adopcje serca) 4000 na emerysture bo maz ma umowe o dzielo reszte odkladamy

Gość oszczedniara
z tego co widze to wiekszosc calkiem ladnie zarabia... 6-8 tys na reke to dla mnie baaardzo duzo.

Gość edrftghjkl
Bo to nieprawda, że wszyscy zarabiają najniższą krajową.

Gość oszczedniara
wszyscy chyba nie, ale myslalam ze wiekszosc ma tak ok 2000 na reke...

Gość sprzatam w PL
swoje mieszkanie.zarabiam 4500 .odkladam 2000

Gość edrftghjkl
Większość pewnie ma (około 1700-2000). Tyle, że część z nich pewnie pracuje w szarej strefie i tych dochodów nie wykazuje. Są tacy, którzy w szarej strefie zarabiają wielokrotność tego i też nie wykazują.

W tej chwili zarabiam ok 2100, mam nadzieję że wkrótce będzie dużo więcej, odkładam 1 000 złotych minimum Mieszkam sama, mam swój dom. Niestety sporo wydaję na moje zwierzaki. Mam też drogą pasję, która na razie się nie zwraca:( Ogólnie nie narzekam.. Bardzo dużo pracuję ..Nie mam samochodu.